Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En mörk, mörk kväll för Leeds United

Christensons blogg

Millwall kom, sågs och segrade i hatmatchen på Elland Road. Det blev 2-0 till Londonlaget och nu kan Leeds missa direktuppflyttning till the Championship igen.

I blame the FA Cup. Leeds gick fram som en ångvält före segern på Old Trafford i början av januari och det oavgjorda resultatet mot Tottenham på White Hart Lane några veckor senare. Men faktum är att Leeds bara har vunnit tre av 14 matcher i år och är nu på väg att bli omsprungna av både Millwall, Charlton och Swindon.

**********

Målen gjordes av Steve Morison and Shaun Batt och Millwall vann välförtjänt, måste man nog säga. Veteranen Paul Dickov spelade sin första match från start för Leeds men uträttade inte speciellt mycket.

Och det värsta var att varken spelarna eller den tidigare hyllade tränaren Simon Grayson verkade ha några idéer om hur man skulle kunna vända matchen.

Annons

**********

Till råga på allt så drabbades Leeds av sitt eget Beckham-fall. Australiensaren Patrick Kisnorbo slet av hälsenan efter sex minuter och missar nu resten av säsongen med Leeds och VM i Sydafrika med landslaget. -Jag lider någor oerhört med killen, sa Grayson.

**********

Jag har inte läst några rapporter om bråk på Elland Road. Inte än i varje fall. De här två lagen och deras fans gillar ju inte direkt varandra.

**********

När vi ändå är inne på League One kan vi väl konstatera att Charltons tränare Phil Parkinson var rasande på de egna fansen efter spelarna blev utbuade efter 2-2 hemma mot Gillingham.

-De kanske skulle ta en titt på tabellen och se hur mycket pengar vi har spenderat jämfört med lag som Colchester, Huddersfield och Millwall. Men finns det någon supporter där ute med tiotalet miljoner kronor för att köpa en bra anfallare så skulle jag gärna ta emot de pengarna. Jag har tvingats plocka ihop ett lag med inlånade spelare och ‘free transfers’.

Annons

Och då pratar vi ändå om ett lag som spelade Premier League fotboll så sent som 2006. Vad f-n har klubben gjort med alla fallskärmspengar.

**********

Southampton ångar på (klubben startade ju säsongen med 10 minuspoäng) och slog MK Dons borta med 3-0. Rickie Lambert, en av de bästa spelarna i hela League One, gjorde hat-trick. Men jag undrar om det räcker till en play-off plats den här säsongen, Colchester är fortfarande ganska långt borta på den där sjätteplatsen.

Men jag hoppas Alan Pardew får chansen nästa säsong också. Det känns som om han är rätt man för sydkustlaget.

**********

Colchester tränas förresten av fd Watfordtränaren Aidy Boothroyd, som ju spåddes en lysande framtid för några år sedan. Och Chris Hutchings, som hade hand om Wigan Athletic i Premier League under några kaotiska månader 2007 tränar nu Walsall.

Annons

Och på tal om kända namn: Gus Poyets Brighton tog en ypperligt viktig seger i bottenstriden i League One när man slog Oldham med 2-0 borta.

**********

OK då. Eftersom ni undrar. Lånet från West Ham, Frank Nouble – den där snabba anfallaren som inte alltid får bollen under kontroll, gjorde debut för Swindon i helgen och borde ha fått en straff i 1-1 matchen mot Norwich

**********

Om vi tar steget upp en division, till the Championship, så måste man undra om alla hästarna är hemma i Newcastleanfallaren Andy Carrolls stall. Igår så slog han tydligen sönder käken på lagkamraten och lagkaptenen Steven Taylor. Inte helt lyckad va?

Newcastle har inte uttalat sig om incidenten men the Times Newcastle-korre George Caulkin brukar ha koll på läget och han skriver i sin artikel att bråket hade startat på grund av några sms som spelarna hade skickat till varandra.

Annons

The plot thickens…

Newcastle möter Doncaster i the Championship ikväll. Och nu är Joey Barton tillbaka.

Herregud, vilken trupp Chris Hughton har att jobba med. Bråkstakar överallt.

**********

Härliga kommentarer från Harry Redknapp om Benoit Assou-Ekotto efter bråket med lagkamraten Vedran Corluka under matchen mot Stoke:

-Benoit is a strange boy. He’s a bit highly strung and hardly speaks English. If you say something to him he’s hard work. He hasn’t improved his English in the couple of years he’s been here.

-[Apparently he walked off the pitch on his own against Stoke because] he didn’t know the result. He probably thought we’d drawn. He’ll turn up Wednesday and play great, but he won’t know we’re playing Fulham until someone tells him. That’s how he is. He’s unreal. He walks off and he’s thinking about the music he’s going to play when he puts his headphones on.

Annons

**********

Den här artiklen har egentligen inget med engelsk fotboll att göra men jag kan inte låta bli att länka till den här härliga artikeln från  dagens Guardian om Leo Messi, skriven av vår Spanien-korre Sid Lowe.

Kommer den lille argentinaren att få en avgörande roll mot Arsenal nästa vecka? Messi mot Sol Campbell.

Det kan bli brutalt.

Men positivt för Arsenal att Robin Van Persie är ganska nära en comeback.

**********

Att Rafael Benitez inte gillar att bli kritiserad visste vi men jösses vad snabbt det gick att sälja Albert Riera till CSKA Moskva. Där gick det undan (transfern är till 90 procent klar).

Jay Spearing utlånad till Leicester (men jag tror det mer beror på att han inte är tillräcklig bra – inte för att han har kritiserat “the gaffer”.

**********

Veckans fråga löd så här: Vilken spelare, före förra helgens matcher, har förlorat flest tacklingar i hela Premier League.

Annons

Svaret var Fabrice Muamba, den gamla Arsenallärlingen

Och detta visste lebemannen, Att våga är att göra, Jonatan, U turn if you want to och Johan Jedåker.

Många gissade även på Liverpools gigant Lucas Leiva, som låg tvåa i statistiken före förra helgen.

Men eftersom det var oroväckande många som gissade på Lucas och Fabrice Muamba så antar jag att svaret fanns där ute på nätet någonstans.

Nästa vecka ska ni inte få det lika lätt.

**********

Gillade den här kommentaren från Viktor Lindgren igår

En reflektion över sådana här kommentatorsfunktioner:

Argumentation borde läras ut till allmänheten. Det finns vuxna människor som fortfarande kör med:
§ “Men gör det bättre själv.”
§ Du tycker inte som jag, därför är du ointelligent.
§ Jag har inte svar på tal, jag byter ämne.
§ OM JAG HÖJER RÖSTEN JÄTTEMYCKET OCH PRATAR FORTARE MÅSTE DET JU GÖRA ATT JAG HAR RÄTT!!!!

Annons
§ Glåpord är det bästa sättet att poängtera att den andre har fel.
§ Jag har alltid rätt. Jag vägrar ens erkänna att någon annan får tycka annorlunda.

**********

West Ham-Wolves ikväll. Mycket viktig match.

**********

Kalabaliken inom engelsk fotboll fortsätter. Vd:n för engelska fotbollförbundet Ian Watmore har nu sagt upp sig. Efter bara 13 månader i jobbet. Vilken soppa. Och det lär ju inte direkt hjälpa Englands försök att få VM 2018.

Vilka clowner. Couldn’t arrange a piss-up in a brewery, som engelsmännen säger.

Publicerad 2010-03-23 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto