Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Får Gianfranco Zola sparken nu?

Christensons blogg

Det blev en mardrömskväll för West Ham på Upton Park igår. Wolves vann bottenmötet med 3-1 och Carlton Cole höll på att bli inblandad i ett jättebråk med en hemmasupporter. Det kunde inte ha gått sämre och nu är frågan självklar: får Gianfranco Zola sparken som tränare nu?

**********

Jag måste säga att jag verkligen gillar Zola. Han verkar otroligt sympatisk, han verkar ärlig, han verkar rakryggad och han vill att hans lag spelar anfallsglad fotboll.

Men West Hams insats igår var så katastrofalt dålig att han kanske måste få sparken ändå. Taktiken mot Wolves femmanna-mittfält var fel, spelarna verkade inte tillräckligt tända för en sådan här viktig bottenmatch och bytena fungerade inte heller för Zola.

**********

Visst, West Ham kunde ha kvitterat vid 0-1 (Scott Parker sköt i insidan av stolpen) men å andra sidan skulle Wolves ha haft straff och Kevin Doyle kunde ha gjort ett eller två mål till (han lekte med landslagsbacken Matthew Upson).

Annons

Benni McCarthy var bedrövlig för West Ham och unge ytterbacken Fabio Daprela hade ingen lyckad kväll.

**********

Måste säga att jag verkligen gillar Wolves Matt Jarvis. Han går från klarhet till klarhet.

**********

Carlton Cole hamnade alltså i bråk med en arg hemmasupporter. Men inte nog med det. Han hade tid att lugna ner sig och gå ner i  spelartunneln – före han sprang tillbaka och ville fortsätta bråka. Aj, aj, aj. West Ham-spelarna verkar inte vara i balans.

**********

Andy Carroll – who else? – avgjorde Newcastles match borta mot Doncaster med matchens enda mål igår kväll. Det har nu framkommit att Carroll och Steven Taylor bråkade om en tjej på träningen häromdagen. Är det någon som är överraskad? Inte jag i varje fall.

Bridge-Terry II – the sequel.

Fast å andra sidan: med tanke på hur Carroll och Kevin Nolan stod och hånglade efter målet på Keepmoat Stadium så hundrar man ju om Carroll kanske “bats on the other side” som engelsmännen brukar säga.

Annons

**********

En länk från the Daily Star och en från the Sun i stycket om Newcastle. Jösses. Den här bloggen är på väg nedåt. Men med tanke på att Daily Star är den enda tidningen som öker i cirkulation just nu i England så kanske jag borde länka mer till den…

Det är tydligt att skvaller och halvnakna tjejer säljer mer än våra seriösa artiklar på the Guardian. Vad säger det om dagens samhälle?

**********

Tidningarna domineras idag av Carlo Ancelotti, som har lovat att han inte kommer att få sparken av Roman Abramovitj. -Jag kommer att vara kvar och “change history” sa han igår.

Italienaren sa även att Chelsea kanske måste vinna resten av lagets matcher för att vinna ligan. Och han tror de kan göra det.

Mycket snack på Ancelotti igår alltså. Ikväll (borta mot Portsmouth) får vi se om det är någon verkstad också.

Annons

**********

Viktig seger för Nottingham Forest i the Championship igår. Det blev 2-0 hemma mot stackars Crystal Palace. Och nu har Billy Davies lag tangerat ett rekord som den legendariske Brian Clough satte: nämligen 12 raka hemmasegrar.

**********

Fantastiskt intressanta matcher ikväll.

Tottenham-Fulham (FA Cupen)
Aston Villa-Sunderland (PL)
Man City-Everton (PL)
Portsmouth-Chelsea (PL)
Cardiff-Sheffield U (Champ)
West Brom-Coventry (Champ)

och så äntligen den uppskjutna Stranrear-Annan Athletic i den skotska tredjedivisionen förstås.

**********

Dagens rykte: Chelsea kommer att köpa Rafael van der Vaart i sommar. För 120 miljoner kronor.

**********

Jag tror kanske vi kan sätta en säker etta på Spurs mot Fulham ikväll:

Fulham har inte gjort mål mot Tottenham på sex timmar och 20 minuter. De två lagen har möts fyra gånger i FA Cupens historia. Tottenham har vunnit alla fyra mötena.

Annons

**********

Och vet ni vem som gjorde två mål för Fulham i klubbens senaste vinst på White Hart Lane (2003)? En klassiker. Barry Hayles.

Wow.

**********

Hur många spelare kan ni nämna som har spelat för både Tottenham och Fulham? Det är 24 totalt och jag hoppas ni kan nämna åtminstone 16.

Jag ger er första namnet: Steve Archibald. Vilket hår. Vilket skägg. Tänk att mannen spelade för Barcelona också.

Messi eller Archibald? Ett svårt val…

Publicerad 2010-03-24 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto