Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sir Alex förlorade sin VM-final

Christensons blogg

Tio Premier League-matcher den här helgen – men det kändes som om bara en av dem räknades. Sir Alex Ferguson sa före Uniteds match mot Chelsea att den kunde jämföras med “en VM-final”. Och även om skotten naturligtvis överdrev så måste det ha varit tungt att förlora kampen på Old Trafford.

Det måste ha varit tungt att se Uniteds mittfält sönderplockat av en motståndare för andra gången på fem dagar. Det måste ha varit tungt att se Dimitar Berbatovs misslyckande att ta över från Wayne Rooney som anfallsfokus. Och det måste ha varit tungt att se Paul Scholes vara en av de bättre Unitedspelarna (även om hans tacklingar var katastrofala som vanligt). Scholes är ju ingen framtidsman direkt.

**********

Ferguson klagade på domaren efteråt och visst var Didier Drogbas 2-0 mål solklar offside men jag tror han visste innerst inne att Chelsea var bättre. Och som på the Emirates i onsdags fick vi se ett bortalag som kastade alla hämningar från avspark och överraskade ett hemmalag med ett otroligt offensivt spel. Trevligt.

Annons

**********

Och Joe Coles ledningsmål var mycket välförtjänt. Och jag tycker Chelseas nummer 10 visade med sitt klackmål att han är värd en plats i VM-truppen. England har inte tillräckligt många spelare som kan göra det där oväntade.

**********

Men Cole var långt ifrån bäst på plan. Florent Malouda är kanske Premier Leagues formstarkaste spelare och var på fantastiskt spelhumör i lördags också. John Terry var också riktigt bra.  

**********

Domaren Mike Dean kunde ha blåst för flera straffar i lördags och jag tror att anledningen han inte gjorde det stavas Martin Olsson. Svensken sa ju förra veckan att han visste att Dean hade dömt i särklass flest straffsparkar i Premier League och att det var därför han la sig lite lätt mot Burnley.

Och självklart så läser de flesta domarna tidningarna och påverkas av vad som står där. Det är jag övertygad om. Och det verkade som om en spelare skulle behöva ta fram motorsågen och såga sönder en motståndare vid straffpunkten för att det skulle bli straff på Old Trafford i lördags.

Annons

**********

En eloge till Carlo Ancelotti som satsade på samma lag som hemma mot Aston Villa med offensiva krafter som Joe Cole, Deco, Frank Lampard och Florent Malouda på mittfältet. Who said anything about negative Italian coaches?

**********

-United were awful by their standards. Where was the fight, where was the commitment, where was the passion? undrade Alan Hansen på BBC Match of the Day.

**********

Arsenal hakar på i toppstriden men det satt långt inne mot Wolves. Mål på övertid av Nicklas Bendtner – igen – och anklagelser här i England att Arsenal numera försöker få motståndare utvisade så fort någon spelare blir tacklad lite hårt.

Och visst var domaren Andre Marriner påverkad av de senaste veckornas skriverier om Arsenal när han visade ut Wolves mittfältare Karl Henry för en tackling på Tomas Rosicky. Gult kort, javisst. Rött? Inte en chans.

Annons

**********

Vågat av Arsene Wenger att vila Samir Nasri – som är den enda tänkbara ersättaren till Cesc Fabregas kvalitetsmässigt – och det straffade sig nästan. Wenger erkände i varje fall att Henrys tackling inte förtjänade ett rött kort – men jag undrar om han hade gjort det om Arsenal kryssat? Sådan är han ju trots allt, den gode fransmannen.

**********

Vad gjorde Svennis på Old Trafford? Vad kunde han ha fått ut av att titta på 20 minuter Didier Drogba? Hade han tänkt peta anfallaren eller?  Attention-seeking? Surely not.

**********

Darren Bent gjorde två mål och missade två straffar för Sunderland mot Tottenham, klubben som sålde honom i somras efter att tränaren Harry Redknapp sagt att han fru hade satt en chans som Bent missade. Redknapp såg ut som ett åskmoln på Stadium of Light i lördags.

Annons

**********

Och med Younes Kaboul och Sebastian Bassong som mittbackar undrar jag om det blir någon Champions League-plats för Tottenham.

Sunderland har verkligen kommit ur lagets svacka och Fraizer Campbell fortsätter att imponera. För att inte tala om 19-årige Jordan Henderson på mittfältet.  

**********

Manchester City krossade Burnley med 6-1 och ledde med 3-0 efter sju minuter. City var grymt bra, Burnley patetiskt dåliga.

-Jag måste be om ursäkt till fansen, det var pinsamt, sa Burnleytränaren Brian Laws efter matchen. -I feel let down by the players.

**********

Adam Johnson fortsätter att spela riktigt bra för City och jag undrar jag om inte han kan knipa en plats i den engelska VM-truppen.

**********

Det var ett helt gäng Burnleyfans som lämnade Turf Moor efter sju minuter. De dyraste Premier League-biljetterna per minut någonsin?

Annons

**********

Inte heller Liverpool lär kunna hota City när det gäller fjärdeplatsen. Och efter 1-1 mot Birmingham City igår så undrar jag om Rafael Benitez kan stanna kvar i klubben. Såg ni Steven Gerrards blick  mot Benitez och bänken när Fernando Torres byttes ut med 25 minuter kvar att spela? Oj, oj, oj. Den sa: what the fuck are you doing?

**********

Kul att se Fabian Delph spela från start för Aston Villa i segermatchen mot Bolton Wanderers borta. Alltid kul med unga engelska talanger som får chansen i Premier League. Och viktig seger för Villa med tanke på FA Cup semi-finalen mot Chelsea nästa helg.

**********

Fullt program i the Football League i morgon och Newcastle kan säkerställa återkomsten till Premier League. Och dessutom en hel hög intressanta matcher i League One och League Two också.

Annons

Vi hörs på tisdag morgon.

Publicerad 2010-04-04 23:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto