Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hull City kan mycket väl vara ett nytt Bradford City

Snabb söndagsblogg medan ett-årige Lucas (Leiva) tar sig en middagslur. I’m in charge of the little boy today.

**********

Chelsea slog Aston Villa med 3-0 på Wembley i den första FA Cup semifinalen igår. För det första var gräsmattan en katastrof. Det är nästan pinsamt. England ansöker om att få arrangera VM 2018 och kan inte ens fixa till en gräsmatta som duger i 90 minuter på nationalarenan… Herregud.

**********

Slutresultatet på Wembley var ganska missvisande eftersom Villa  mycket väl kunde ha fått en straff efter John Obi Mikels fällning av Gabriel Agbonlahor och dessutom kunde Howard Webb mycket väl visat ut John Terry för tacklingen på James Milner. Tyvärr är det nog så att Webb hade visat ut en annan spelare men tänkte till en extra gång eftersom det var den före detta landslagskaptenen som det handlade om.

**********

Men jag är inte säker på att Villa hade vunnit även om de hade fått en straff. Chelsea har en uppsättning matchvinnare som Villa helt enkelt saknar. Florent Malouda har varit vårens spelare i ligan och gjorde ett fantastiskt snyggt mål igår. Det kanske inte såg så svårt ut men han visade prov på lysande taktik när han stänkte in tvåan i den 89:e minuten. Och Didier Drogba visade prov på sin fantastiska instinkt när han gav Chelsea ledningen efter 68 minuter.  

Dessutom verkar det som om Carlo Ancelotti, som så många före honom, har bestämt sig att Drogba och Nicolas Anelka inte kan spela tillsammans. Igår spelade Drogba från start. Vem inleder mot Bolton på tisdag?

**********

Tottenham-Portsmouth idag på Wembley.

**********

Portsmouth har anställt David Lampitt som ny vd. De hämtade honom från fotbollförbundet. Det är väl inte samma David Lampitt som jag tog med till Nickes kräftskiva i Kopparberg för en fyra-fem år sedan och som charmade alla med en klassisk älg-sång? Jodå. Hur gammal kan han vara? 33 eller 34. Och utsedd till vd för en Premier League klubb. The boy’s done good.

 **********

Jag är ganska säker på att Hull City åker ur Premier League efter gårdagens förlust hemma mot Burnley. Detta Burnley som förlorade med 6-1 hemma mot City förra helgen. Detta Burnley som fick bötfälla en av spelarna eftersom han gick direkt till puben och tittade på andra halvleken mot City. Detta Burnley som hade vunnit en av de 14 senaste matcherna. Och detta Burnley som släppte in ett mål mot Hull efter två minuter igår.

Slutresultatet på KC Stadium igår?  Hull City 1 Burnley 4.

**********

Och det är inte bara på planen som Hull har problem. Jag vet inte hur mycket ni har läst om Hulls finansiella problem men det verkar som om situationen liknar den som förde Bradford City från Premier League till League One på några säsonger. Klubben har helt enkelt spenderat för mycket pengar – pengar som man inte ens har.

Så ni kan ju tänka er hur det kommer att gå om Hull åker ur. Mindre intäkter, samma utgifter. Katastrof. Några tidningar här i England har varnat att Hull kan gå i konkurs. Att klubbarna aldrig lär sig.

Och som vanligt när det gäller krisklubbar så finns det en ägare som inte stoppat inte så mycket pengar som han sa att han skulle göra. Och i Russell Bartletts fall så verkar det mer som om han har plockat ur pengar från klubben (eller åtminstone lika mycket som han bidraget med). Läs gärna David Conns utmärkta artikel om Hull för några veckor sedan (come on, you know you want to).

**********

West Ham tog tre oerhört viktiga poäng mot Sunderland. Ilan gjorde matchens enda mål på Upton Park och the Hammers har nu fyra poäng ner till Burnley under nedflyttningsstrecket. Det var West Hams första vinst sedan februari.

Kul att Mark Noble fick spela – och att han gjorde bra ifrån sig. Jag gillar Noble.

**********

Ilan gjorde matchens enda mål – och dagen efter är han citerad i en av tidningarna här i England: “Gianfranco Zola är alldeles för snäll för att vara en topptränare. Alldeles för snäll. Det funkar inte.”

Bra tajming.

**********

Vi svenskar säger ofta att engelsmännen är för kaxiga och tycker att Premier League är den överlägset bästa ligan i världen. Men här kan ni läsa en bra artikel om hur “The Bundesliga puts the Premier League to shame”.  

Det är inte alla engelsmän som är kaxiga.

**********

Vi hörs på måndag förmiddag.

Publicerad 2010-04-11 kl 15:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons