Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lee Probert vågade inte döma straff mot Chelsea. Fegt.

Det finns väl egentligen ingen fotbollsupporter som inte inser att domarna står på storlagens sida och jag tyckte synd om Bolton igår, som borde ha fått två straffar mot Chelsea på Stamford Bridge – men som inte fick någon och förlorade med 1-0.

**********

Hand of Drog var rubriken i the Sun. Anelka points way for lucky Chelsea var vår rubrik i the Guardian (och det är inte ofta vi använder lucky i rubrikerna. Jag kommer inte ihåg senast vi gjorde det).

**********

Men detta är ju inte Chelseas fel utan domaren Lee Proberts och hans assistent. Boltontränaren Owen Coyle var naturligtvis rasande efter matchen och sa: -Didier Drogba är en spelare i världsklass men om man kollar på dagens match skulle han kunna vara världsklass i volleyboll också med tanke på hur han använde händerna.

**********

Men Chelsea sköt i stolpen och hade kanske vunnit även om Bolton hade fått en eller två straffar. Och faktum är att om några säsonger så kommer allt det här vara glömt. Just nu är Chelsea fyra poäng före United med fyra matcher kvar – och det är ju det som räknas.

**********

Arsenal kan gå om United ikväll men då måste man vinna the north London derby. Robin van Persie är tillbaka i truppen som ni säkert vet men Alex Song kan inte spela och Arsene Wenger saknar ju även Andrei Arsjavin, William Gallas och Cesc Fabregas.

Tottenham lär spela med Ledley King i mittförsvaret igen efter sju veckors skadeuppehåll medan Wilson Palacios är avstängd och Niko Kranjcar, Aaron Lennon och Jermaine Jenas är skadade.

**********

Hur kommer det att gå på White Hart Lane ikväll då? Statistiken pekar på ett oavgjort resultat (vilket skulle innebära slutet på Arsenals titeldrömmar, det kan jag lova). Sju av de senaste nio matcherna mellan de här två lagen i N17 har slutat oavgjort.

**********

Senaste Spurssegern i ligan? 7 november 1999. Det var ett tag sedan. Steffen Iversen gjorde ett av målen, Fredrik Ljungberg blev utvisad och det blev 2-1 till slut.

Här är lagen:

Tottenham: Walke, Carr, Perry, Campbell, Edinburgh, Leonhardsen (Fox, 87 ), Sherwood, Clemence, Ginola (Dominguez, 88), Iversen, Armstrong
Subs not used: Baardsen, Vega, Luke Young

Arsenal: Seaman, Dixon, Keown (sent off 90), Adams, Winterburn, Ljungberg (sent off 53), Petit (Grimandi, 77) , Vieira, Overmars, Kanu (Suker, 72 ), Bergkamp
Subs not used: Manninger, Vivas, Upson

**********

Kolla in Arsenals bänk. En viss herr Upson. Och Chris Perry spelade för Spurs. Vilket klassiskt namn.

**********

Och när vi ändå är inne på klassiska Spursspelare så vore det ju tjänstefel av mig och inte ta med det här Paul Walshmålet från 1982 (då han spelade för Luton Town).

**********

Wayne Rooney säger att han kommer kunna spela Manchesterderbyt på lördag. United behöver honom.

**********

Massor med härliga matcher i de lägre divisionerna igår kväll. Kevin Nolan gjorde Newcastles båda mål i 2-1 vinsten borta mot formstarka Reading. Och därmed är det i stort sett klart att Newcastle vinner the Championship. Grattis.

Vissa tidningar här i England har börjat kalla Nolan för King Kev II vilket kanske är lite väl mycket…

**********

I League One klättrade borträknade Leeds United upp på en direktuppflyttningsplats igen med en stabil 3-1 seger borta mot Carlisle United. Luciano Becchio gjorde två mål och tränaren Simon Grayson sa: -Vårt självförtroende är tillbaka.

**********

Millwall är bara en poäng bakom Leeds men hade tur som fick 1-1 borta mot Yeovil Town. Jon Obikas mål var Millwalls enda skott på mål på hela matchen.

Southampton tog ett litet steg mot en kvalplats genom att vinna borta mot Bristol Rovers med 5-1 men Huddersfield vann också (efter två sena, sena mål) så the Saints är fortfarande åtta poäng bakom Town. Men man har en match mindre spelad och bättre målskillnad så det kan bara skilja fem poäng om Saints vinner den inställda matchen.

Fyra matcher kvar för de flesta lagen i League One och glöm inte bort Swindon och Charlton, som bara är tre poäng efter Leeds. Otroligt spännande.

**********

Darlington åkte ur League Two igår trots en oväntat seger borta mot ledarlaget Rochdale. Svennis Notts County fick förbi Rochdale i och med 3-1 segern hemma mot Lincoln och lär gå upp till League One nu. Utan Backe och utan Svennis och utan Munto Finance. Extraordinary.

**********

Delroy Facey (den gamle Huddersfield-Bolton-Bradford-Burnley-West Brom-Hull-Huddersfield igen-Oldham-Tranmere-Rotherham-Gillingham-Wycombe-Lincoln-räven) gjorde ett av mål. Lee Hughes, naturligtvis, gjorde också mål.

**********

Glöm inte att det är Aston Villa-Everton och Wigan-Portsmouth ikväll också samt Newbury v Cambridge i rugbyns National League One. Den matchen börjar klockan åtta lokal tid om ni är sugna på att åka dit.

I don’t think I will…

Publicerad 2010-04-14 kl 12:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons