Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Liverpool verkligen köpa Steven Pienaar?

Christensons blogg

Det är inte speciellt ofta jag ägnar mig åt transferrykten här på bloggen (och speciellt inte i rubriken) men jag tyckte att the Daily Mails “scoop” idag var ganska intressant: Steven Pienaar till Liverpool.

Eller, nåja, tidningen skriver ju inte att det är klart på något sätt, utan snarare att Liverpool kommer att försöka köpa den snabbe sydafrikanen från grannarna “across Stanley Park”. Pienaars kontrakt går ut om 14 månader och har inte kommit överens med Everton om något nytt kontrakt ännu.

**********

Tänk vilket helvete Pienaar skulle få om han gick till de hatade rivalerna (ungefär samma hat som kommer att möta Emmanuel Adebayor när City spelar på the Emirates till helgen, skulle jag tro).

Men är en transfer möjlig mellan Everton och Liverpool? Skulle inte tro det. David Moyes och Rafa Benitez har ju haft några tuffa ordväxlingar sinsemellan och tycker inte direkt om varandra. Dessutom slår mig inte Pienaar som en person som skulle göra en sådan flytt. Men jag kan ju ha fel.

Annons

**********

Och är Liverpool verkligen så mycket bättre än Everton just nu?

**********

Hur som helst, rykten fick mig att fundera på spelare som flyttat mellan de två klubbarna. De flesta har gått från Liverpool till Everton för att varva ner (ha ha, jag skämtar bara): Steve McMahon, Peter Beardsley, Gary Ablett.

Jag kan bara komma på en spelare som gått direkt från Everton till Liverpool: Nick Barmby (tydligen var han den första spelaren som gått från Goodison till Anfield sedan 1959).

Kan ni komma på några fler spelare som spelat för båda klubbarna?

 **********

Ah, Peter Beardsley. I love that man. Ta en titt på det här.

Och framför allt: ta en titt på det här.

**********

Mer humor från Merseyside (det är ju tisdag trots allt och solen skiner här i England): Dirk Kuyt’s Scouse dictionary.

**********

Annons

Att Portsmouth är en klubb i kris visste vi. Men vi visste inte riktigt hur illa det var. I veckan kommer tydligen tvångsförvaltaren Andrew Andonikou att avslöja att skulderna ligger på hela 1.3 miljarder kronor.

Skrämmande, speciellt med tanke på hur mycket pengar klubben har tjänat på spelarförsäljningar de senaste åren (Crouch, Defoe, Diarra, Johnson, Distin mfl mfl).

Och så säger Premier League att klubbarna inte behöver regleras. Jösses, vilka amatörer.

**********

 Uppgifterna om att Michael Essien skulle göra comeback på lördag visade sig helt felaktiga. Han lär inte spela för Chelsea igen den här säsongen. Ett tufft bakslag för ligaledarna (och för Ghana, naturligtvis).

**********

Över 10,000 på plats när Notts County vann seriefinalen i League Two mot Rochdale med 1-0.

Tung förlust för Tranmere (mot Brentford) och Merseysidelaget ligger riktigt risigt till nu i botten av League One.

Annons

**********

Sir Alex Ferguson vill att David Moyes tar över som Unitedtränare efter honom, enligt the Sun. Men vi vet ju att vi inte alltid ska tro på the Sun. Men å andra sidan: ibland är de klockrena på sådana här nyheter.

Framtiden får utvisa.

Länkar den här artikeln om varför det är dags för Ferguson att pensionera sig så ni kan börja hata Piers Morgan lika mycket som jag gör.  

**********

Hull-Aston Villa ikväll. Otroligt viktig match för båda lagen.

Martin O’Neill har sagt att han aldrig tänker släppa James Milner efter rykten om att City är beredda att betala 300 miljoner kronor för mittfältaren. Men det sa ju O’Neill om Gareth Barry också.

Trist att unge Villamittfältaren Fabian Delph har åkt på en långtidsskada. Han kan bli borta ett helt år.

**********

Watford kan fortfarande åka ur the Championship efter en 0-1 förlust borta mot QPR.

Annons

**********

Jag får be om ursäkt för gårdagens ogenomtänkta blogg. Jag hade suttit på Guardiankontoret och hört nattchefen och vår reporter på plats på Anfield diskutera den dåliga publiksiffran och nämnt något om att använda den i rubriken. Så när jag kom hem vid två-tiden på natten skrev jag min krönika om fallande publiksiffror på Anfield – utan att ta den isländska askan i åtanke.

Fel av mig naturligtvis, vilken många läsare mycket riktigt påpekade. Rätt ska vara rätt.

**********

Lite sugen att gå på Ghana-Lettland i Milton Keynes den 5 juni.

Och har gått förbi tobaksaffären några dagar och undrat: Är man för gammal att köpa ett VM-samlaralbum när man är 36 år gammal? Frugan tycks tycka det. Jag vet inte om jag håller med. Det är Panini, trots allt.

Vad säger ni? Ska jag köpa mig ett album?

Annons

**********

Jag avslutar dagens blogg med 10 mål av Ray Parlour som en läsare (vars namn börjar på p) har bönat och bett att få med i bloggen. Er vilja är min lag (ibland)…

Publicerad 2010-04-21 12:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto