Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det är inte över än - förutom för Sheffield Wednesday

Chelsea är fortfarande favoriter att vinna ligan efter 2-0 på Anfield mot Liverpool – men det är inte klart än. Londonlaget behöver en vinst hemma mot Wigan på söndag för att säkra titeln men allt kan hända under en match.

Chelsea kan få en spelare utvisad tidigt i matchen, nerverna kan spöka eller så kan man göra ett tidigt mål, säkra hemåt och sedan släppa in en sen kvittering.

*********

Det hade ju varit mycket snack om att Liverpool skulle lägga sig så att United inte vann ligan men det är nog tyvärr så att Liverpool inte är bättre än vad de visade igår på Anfield. Sjua i ligan och 21 poäng efter Chelsea.

Konspirationsteorierna tog ny fart när Steven Gerrard spelade fram Didier Drogba till Chelseas 1-0 mål, men då kanske de flesta har glömt att mittfältaren har gjort samma sak mot Frankrike och Arsenal förut i matcher som han definitivt velat vinna.

*********

-Maybe the last chapter is being written in the Rafa Benitez soap opera, sa kommentatorn på BBC.

Och det kanske är bäst för både tränaren och klubben om de går skilda vägar nu. Vilken katastrofsäsong.

*********

Otroligt starkt av Manchester United att vinna borta mot Sunderland trots att Chelsea hade vunnit tidigare under dagen. Jag tror inte att många lag hade varit så starka mentalt sett.

Men United måste ändå se om sin trupp i sommar. Paul Scholes och Ryan Giggs är fortfarande två av lagets bästa spelare och kommer orka spela mindre och mindre för varje säsong.

*********

Och inte nog med att det ser ut som om Chelsea vinner ligan i år, nu kanske framtiden är deras också…

*********

Positivt för United igår: Nani fortsätter att utvecklas. Gårdagens mål var kanske inte lika snyggt som det mot Tottenham men det var lika svårt tekniskt sett.

Owen Hargreaves fick komma in i några sekunder på slutet. För första gången på 21 månader för a-laget.

Mindre positivit: Dimitar Berbatov är helt ur form och helt ur balans. Jag kan inte tänka mig att han är kvar i augusti.

*********

Ta med Scholes till VM, var Lee Dixons kommentar på BBC:s Match of the Day 2. Och varför inte? (Hmm, kanske det faktum att Scholes har tackat nej till landslagsfotboll).

*********

Vilken match City-Tottenham blir på onsdag. Skönt att få ett nytt lag i Champions League, det behöver den engelska ligan. City slog Villa i lördags i en underhållande match och jag tror att Adam Johnson definitivt har spelat in sig i den engelska VM-truppen.

Villas engelsmän såg tunga ut dock och jag undrar hur många av Gabriel Agbonlahor, Emile Heskey, Ashley Young, James Milner och Stephen Warnock kommer med till VM. Kanske bara Milner.

*********

 Tottenham var inte på topp mot Bolton (1-0) men de tre poängen är allt som räknas och nu räcker det med oavgjort för Spurs på onsdag (om de vinner sista matchen mot Burnley). Men Harry Redknapp fick nästan en skrattattack när någon frågade om hans lag skulle spela på kryss.

-Ha ha. Mitt lag vet inte hur man spelar för oavgjort. Vi vet och kan bara en sak och det är att försöka vinna matchen. Och det gör City också med deras anfallspar och Craig Bellamy och Adam Johnson som hjälper till framåt också. Det kommer att bli en härlig match.

*********

Oroväckande dock för Spurs att Heurelho Gomes skadade sig i slutet mot Bolton. Han har varit suverän under våren.

*********

Härlig insats av Burnleyfansen borta mot Birmingham i lördags. Burnley har redan åkt ut och när Birmingham skapade matchens första chans efter en minut så sjöng de “That’s why we are going down!”. Och varje lyckad passning bemöttes av ett jubilant men samtidigt ironiskt “olé”.

Birmingham vann matchen med 2-1 och har inte förlorat hemma sedan september. Otroligt imponerande.

*********

Det är liv i Portsmouth inför FA Cup-finalen. I lördags slog Avram Grants gäng Wolves med 3-1 hemma på Fratton Park och det viktigaste från en engelsk synvinkel var att David James var i fin form. Skulle inte förvåna mig om 39-åringen blir Englands förstamålvakt i VM. Men räcker det för att vinna VM? Vad säger ni?

Målisen hade en ny frisyr i lördags och den beskrevs av en tidning “som om 10 000 v0lt hade gått igenom” hans hår. Wolvesfansen verkade vara av samma åsikt. “There’s only one Tina Turner” och “Tina for England” och (efter James hade vinkat till dem) “James är en Wolves supporter”.

*********

 Jag såg bara delar av Sheffield Wednesday-Crystal Palace (som slutade 2-2 och innebar att the Owls åkte ur the Championship) men det var enligt radiokommentatorn “en av säsongens bästa matcher, oavsett division”.

Darren Purse kvitterade för Wednesday med tre minuter kvar men Palace klarade de sista anstormningarna. Och även om jag tycker synd om Wednesday och deras fans (speciellt dig Sergej) så är jag glad för Paul Harts skull. Han gjorde ett fantastiskt jobb under svåra förhållanden i Portsmouth och hamnade sedan i en av de svåraste klubbarna att träna i landet (QPR) före han blev utsedd till “firefighter” i Palace.

Men framtiden ser ändå ljusare ut för Wednesday än för Palace. Om Londonklubben inte hittar en köpare snart kan Crystal Palace gå i konkurs. Gone. Forever. Så illa är det.

********* 

Och även om det inte är riktigt så illa för mitt lokallag Barnet så förlorade de “sexpoängaren” mot Grimsby Town och ligger nu riktigt illa till. Grimsby är nu bara en poäng efter Barnet med en match kvar att spela. Barnet möter Rochdale hemma medan Grimsby tar sig an Burton borta.

*********

Vi hade en annan rysare i the Championship förresten. Blackpool tog sista kvalplatsen till Premier League trots att de inte besegrade Bristol City hemma. Swansea lyckades bara spela 0-0 hemma mot Doncaster på Liberty Stadium och missade därmed sista kvalplatsen med en poäng.

Tänk om härlige Ian Holloway tar Blackpool till Premier League. Vilken sensation.

Play-off semi-finalerna:

Nottingham-Blackpool
Cardiff-Leicester

Tror Londonpolisen är ganska nöjd att det inte blir en Swansea-Cardiff final på Wembley (även om Forest-Leicester kanske inte heller blir så snygg).

*********

Tyvärr blev det bråkigt efter matchen mellan Wednesday-Palace. Synd, för det är inte så ofta man ser det här i England nuförtiden.

*********

 Är det ingen som vill gå upp från League One (förutom Norwich då)? Leeds förlorade mot Charlton efter ett sent självmål av kapten Naylor medan Millwall torskade mot nedflyttningshotade Tranmere. Hela fem lag (Leeds, Millwall, Swindon, Charlton och Huddersfield) kan ta sista direktuppflyttningsplatsen med en omgång kvar att spela. På lördag avgörs det.

Inte kan väl Leeds missa det här nu? Simon Graysons lag möter Bristol Rovers (som inte har något kvar att spela för) hemma i sista matchen.

*********

Det tog inte speciellt länge förrän de engelska tidningarna hade glömt Zlatans två mål mot Arsenal. Så här kommenterade Paul Wilson svensken i the Observer angående Barca-Inter semin:

There’s just one thing I still don’t understand, inspector. Barcelona paying Inter £42m plus Samuel Eto’o for Zlatan Ibrahimovic now seems even more like the silliest deal of the century, and that includes all of Portsmouth’s recently uncovered excesses.

Ibrahimovic is far from a bad player and was Serie A top scorer and footballer of the year in his final season in Italy, yet he is finding the reputation of big-game bottler hard to shake off. He generally fails to make an impression in Champions League matches and has yet to appear in a final, let alone score in one. Whereas Eto’o has scored in two already, and now has a chance to score for different clubs in consecutive finals.

*********

The man has got a point.

Publicerad 2010-05-03 kl 08:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons