Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur kommer Tottenham att klara sig i Champions League?

Christensons blogg

Så mycket att skriva om, så lite tid.

Men som tur är så pratas det bara om en sak här i England idag: Tottenham är klara för Champions League (eller kvalificeringsrundan i varje fall) efter 1-0 segern på City of Manchester Stadium.

**********

Det viktigaste från gårdagens match var väl att Spurs förtjänade att vinna. Och det är oerhört starkt. Manchester City hade fördel av hemmaplan och har mycket större resurser än Tottenham. Men ändå var det Londonlaget som dominerade (speciellt i den andra halvleken) och kunde ha gjort både två och tre mål.

Och ‘Arry var naturligtvis nöjd med sig själv och hela laget. Och en sådan här kväll kunde man till och med förlåta Harry Redknapp för att han började babbla om de där två poängen Spurs hade efter åtta matcher eller vad det var när han tog över från Juande Ramos.

Annons

-Vi har överträffat alla förväntningar. Det här är större än att vinna FA Cupen, sa tränaren efter matchen.

**********

Spurs kan ju till och med bli trea nu (även om jag inte tror att Arsenal förlorar hemma mot ett Fulham som förbereder sig för en Europa League final) men frågan är väl var man måste förstärka för att klara sig vidare i Champions League?

Heurelho Gomes håller definitivt i målet även om en reservmålis kanske måste införskaffas om inte Carlo Cudicini blir helt återställd. En högerback vore kanske inte helt fel även om Vedran Corluka är OK.

Ytterligare en mittfältare skulle behövas, delvis eftersom jag inte tror att David Bentley håller för spel i Champions League, men också för att man behöver en bred trupp för att komma långt i Uefas stjärnspäckade turnering.

Vad säger ni Spursfans, vilka tre (realistiska) nyförvärv skulle ni vilja se inför nästa säsong?  

Annons

**********

Men tänk om Spurs gör som Everton och åker ur i kvalomgången…

**********

Hur tror ni att det går för Spurs? Jag tror att laget tar sig till åttondelsfinalerna, men inte längre. Dessutom tror jag det kan bli tufft att hålla formen i ligan.

**********

Kan Sol Campbell verkligen vara en man för VM? Ja, kanske. Läs här så får ni se.

Själv hoppas jag Ledley King kommer med.

**********

I Skottland hade Hibs en jättechans att ta ett stort steg mot spel i Europa League nästa säsong genom att vinna matchen mot Motherwell. Och det såg ju bra ut när de ledde med 6-2 efter 65 minuter… Men så började Motherwell att reducera försprånget.

Och i 90:e minuten gjorde Jutkiewicz 6-6 med en drömvolley. Ridå.

**********

OK att svenska VM-låten från 1990 var med på listan av värsta VM-sånger genom tiderna (det var jag som tipsade Barry Glendenning) men att ta med den danska VM-låten från 1986 är väl helt fel? Eller vad säger ni?

Annons

Men den här tyska låten måste väl ändå vara den sämsta någonsin, eller? Ha ha ha, jag tror jag dör.

**********

Avslutar med två klipp från våra YouTube favoriter på the Guardian förra veckan.

Den första visar hur även stenhårde Fabio Capello kan gråta.

Den andra visar en Gazza i högform och en mindre bra engelsk VM-låt…

**********

Njut av klippen jag har tagit med och glöm inte att följa det engelska valet idag.

Bye bye Gordon…

Publicerad 2010-05-06 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto