Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett dåligt genrep mot Japan behöver inte betyda något

Christensons blogg

England vann genrepet inför VM mot Japan med 2-1 men spelet var dåligt och Fabio Capellos lag behövde två självmål för att vinna matchen i Graz. De engelska tidningarna är ganska kritiska mot laget idag, men vad har egentligen ett genrep för betydelse? Ingen som helst, när själva VM börjar.

**********

Vi svenskar vet ju till exempel att 6-0 mot Finland inte var utgångspunkten för ett framgångsrikt VM 1990. Snarare tvärtom. Katastrof.

Och, som Rio Ferdinand sa redan före matchen mot Japan: -Det spelar ingen större roll hur det går mot Japan. Före VM 2006 slog vi Jamaica med 6-0 och alla trodde att vi skulle vinna VM.

**********

Så här såg laget mot Japan ut:

David James (Joe Hart, 46)

Glen Johnson (Jamie Carragher, 46)
John Terry
Rio Ferdinand
Ashley Cole

Theo Walcott (Shaun Wright-Phillips, 46)
Tom Huddlestone (Steven Gerrard, 46),
Frank Lampard,
Aaron Lennon (Emile Heskey, 76)

Darren Bent (Joe Cole, 46)

Annons
Wayne Rooney

**********

England skapade inte mycket alls och Frank Lampard missade en straff. Problemet med två yttrar som Walcott och Lennon är att ytterbackarna Cole och Johnson inte kommer fram lika mycket som de gör med yttrar som gärna vandrar inåt.

Och Johnson visade återigen att han är en säkerhetsrisk bakåt genom att tappa bort sin spelare när Japan tog ledningen efter sju minuter.  

**********

Positivt för England var att Ferdinand och Terry spelade 90 minuter ihop för första gången på väldigt, väldigt länge. Och Joe Coles pigga inhopp lär nog ha bokat en VM-biljett för honom, troligen på Adam Johnsons bekostnad. Men man vet aldrig med Capello.

**********

Capello sa i en intervju igår att han inte tänker bestämma sig i målvaktsfrågan förrän den 11 juni, dagen före Englands första match mot USA. Så David James, Robert Green och Joe Hart har massor med motivation inför de kommande träningarna.

Annons

Men i tv-studion satt Andy Townsend och Gareth Southgate och sa att det vore bättre för spelarna – och framför allt försvarsspelarna – att veta vem målvakten kommer att vara eftersom de då kan spela ihop sig. Att inte veta vilken målvakt som kommer att stå skapar oreda i truppen, sa de.

Och det ligger kanske något i det, men å andra sidan brukar ju Capello veta vad han gör.

**********

Darren Bent gjorde ingen glad och kan nog förbereda sig att åka hem när Capello bantar truppen till 23 spelare. Och jag tror inte att Tom Huddlestone gjorde tillräckligt heller.  

**********

Lampard har nu missat två straffar irad. En för Chelsea och en för England. Men Capello sa efter matchen att han kommer att ta Englands straffar i VM ändå.

**********

Wayne Rooney var en av de bättre engelska spelarna men visade också att han fortfarande kan tappa humöret och gjorde en dum, sen tackling mot en Japan när England låg under. Nu fick han inget kort men under ett VM kunde en petig domare ha visat anfallaren ett gult kort, eller till och med ett rött kort.

Annons

**********

Lampard och Gerrard spelade hyfsat tillsammans centralt på mittfältet, vilket de inte brukar göra. Och med Gareth Barry skadad för tillfället så kan de nog inleda mot USA den 12:e juni också.

**********

Framtiden ser ljus ut för engelsmännen dock. Igår vann U-17 laget EM efter en 2-1 vinst mot Spanien. Liverpools Andre Wisdom och Ipswichs Connor Wickham gjorde målen.

**********

Att Luka Modric har skrivit på ett nytt sex-års kontrakt med Spurs har ni säkert redan läst.

**********

Dagenham and Redbridge har tagit steget upp i League One efter en spännande play-off finalvinst mot Rotherham. Det blev 3-2 till slut.

**********

David James gjorde sin 50:e landskamp igår. Bara fyra engelska målvakter har gjort fler: Peter Shilton, Ray Clemence, Gordon Banks och David Seaman. Inget dåligt sällskap.

Annons

**********

Och vill ni komma i mer VM-stämning tycker jag ni ska titta in de här härliga VM-målen. Det är bar att njuta.

Publicerad 2010-05-31 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto