Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan England verkligen inte klara sig utan Gareth Barry?

Christensons blogg

Idag får vi alltså höra vilka 23 spelare som får åka med Fabio Capello till VM i Sydafrika men detta har diskuterats fram och tillbaka i flera veckor nu så jag tänkte skriva lite som startelvan istället.

Englands spel fungerade inte mot varken Mexico eller Japan och – som så ofta händer – har en spelare blivit viktigare i sin frånvaro: Gareth Barry. Barry är en duktig balansspelare och Englands mittfält har sett lite ostabilt ut utan honom.

Men min fråga är: Är det inte ett svaghetstecken att England nu “behöver” Gareth Barry. Inget ont om Barry men så bra har han väl inte varit den här säsongen? Han är ju ingen Claude Makelele eller Patrick Vieira direkt.

Dessutom är ju Barry skadad för tillfället och kan troligen inte vara med i de gruppspelsmatcherna. Idag undersöks Manchester City-mittfältaren och det ska bli intressant att se vad läkarrapporterna säger.

Annons

********** 

Men jag förstår att Capello hoppas på goda nyheter idag. Alternativen är inte lysande: Steven Gerrard och Frank Lampard spelar nästan aldrig bra tillsammans, Michael Carrick har aldrig övertygad för landslaget och Scott Parker och Tom Huddlestone är nog, tyvärr, för långsamma.

********** 

I mål måste det väl bli David James eller? Och försvaret är väl redan spikat: Johnson, Terry, Ferdinand och Cole.

Det känns just nu som om allt för mycket hänger på Wayne Rooney.

********** 

Det har varit mycket snack om Capellos framtid den senaste veckan men nu verkar det som om italienaren stannar över EM 2012.

********** 

Vi visste redan tidigare att engelsmännen har svårt att få fram tränare men den här statistiken är deprimerande. Det finns just nu 2,769 engelska tränare som har Uefas B,A och Pro-licens. Siffran för Spanien är 23 995. Siffran för Italien är 29 420. Siffran för Tyskland är 34 970.

Annons

********** 

Tänka sig att Curtis Davies och Nicky Shorey var med i Capellos första landslagstrupp i januari 2008. Mycket har hänt sedan dess…

********** 

Skrämmande nyheter från södra London. Crystal Palace är bara några timmar från att gå under helt. Klubben befinner sig ju just nu i tvångsförvaltning och det är bara ett enda företag, nybildade CPFC2010, som är i närheten att köpa Palace.

Men idag klockan tre engelsk tid har vi en deadline för en överenskommelse mellan CPFC2010 och tvångsförvaltarna och det återstår fortfarande mycket att komma överens om, bland annat vad som ska hända med Selhurst Park.

Det är för sorgligt men jag undrar om inte Crystal Palace kan gå under. De här sakerna brukar lösa sig men förr eller senare kommer en anrik klubb att gå under. Stackars Palace-fansen. Och vad fan trodde Simon Jordan att han höll på med?

Annons

********** 

Ska bli mycket intressant att se vad Jermaine Beckford kan göra för Everton i Premier League nästa säsong. Han har skrivit ett fyraårskontrakt med Liverpoolklubben – men jag är inte helt övertygad om att han håller på högsta nivån. Han är trots allt 26 år gammal och har aldrig spelat högre än tredje divisionen. Men å andra sidan brukar David Moyes veta vad han gör.

********** 

Wolves har varit ute och handlat och köpt Anderlechts vänsterback Jelle van Damme för ungefär 30 miljoner kronor.

********** 

Inter vill ha Rafael Benitez som ny tränare nu när Fabio Capello kommer att stanna kvar som engelsk förbundskapten, enligt the Sun. Ibland har de rätt, ibland har de fel.

********** 

Tänka sig att Chelsea har bjudit nästan 60 miljoner kronor för Yossi Benayoun. Men Liverpool kan väl inte sälja en av de få spelare i truppen som kan hitta på något framåt. Eller?

Annons

********** 

Francis Jeffers är på väg att skriva på för Northampton…

**********  

Wigan vill ha 180 miljoner kronor för Charles N’Zogbia. Lite väl magstarkt eller? Birmingham är intresserade av att köpa yttern.

********** 

Blackpool vill låna in Manchester Uniteds Danny Welbeck nästa säsong. Intressant.

********** 

Stoke tänker bjuda hela 150 miljoner kronor för West Hams anfallare Carlton Cole. Jag visste inte att Stoke hade sådana summor. Men inte kan väl Hammers sälja Cole?

********** 

Bara 11 dagar kvar nu till Englands VM-premiär mot USA. För att komma i rätt stämning kan ni mycket väl ta en titt på det här sammandraget från England-Kamerun från VM 1990. En klassiker. Får vi se något liknande (fast i bättre kvalitet…) den här sommaren? Vi kan bara hoppas.

Publicerad 2010-06-01 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto