Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad har Emile Heskey och Rene Higuita gemensamt?

Christensons blogg

Rafael Benitez är fortfarande Liverpooltränare och klubben säger ingenting. Ändå står det ganska klart att spanjoren kommer att lämna klubben efter sex år på Merseyside.

Igår skrev bland annat the Mirror att han hade blivit sparkad medan the Daily Mail körde rubriken “RAFA IS OUT” med stora bokstäver.

**********

Vissa uppgifter sa att Liverpool och Benitez satt i möten igårkväll, andra hävdade att han inte ens är beredd att avgå.

Nya uppgifter kommer säkert att komma fram idag och för Liverpool vore det naturligtvis bäst om det blev en snabb lösning så att en ny tränare kan komma in så fort som möjligt och börja bestämma om vem som ska säljas och vem som ska köpas.

**********

Här är oddsen för vem som ska efterträda Benitez (och ni vet väl hur engelsmännen räknar ut oddsen. Plussa ihop båda siffrorna och dividera sedan med andra siffran. Oddset på O’Neill är alltså 11 dividerat med 4: 2.75 gånger pengarna).

Annons

Martin O’Neill 7/4
Roy Hodgson 7/2
Jurgen Klinsmann 6/1
Kenny Dalglish 8/1
Guus Hiddink 8/1
Sammy Lee 14/1
Laurent Blanc 20/1
Mark Hughes 20/1

**********

Klinsmann vore en mardröm men Hodgson känns som bästa alternativet just nu.

**********

Det troliga är väl att Benitez, som har sagt att han älskar så mycket, inte vill begära för mycket pengar av klubben…

**********

Hur ska man då bedöma Rafael Benitezs sex år på Merseyside? När röken har lagt sig så får man säga att han har givit otroligt mycket till klubben. Champions League-finalen och vinsten 2005 över Milan kommer aldrig att glömmas och han tog ju även Liverpool till finalen två år senare.

FA Cupvinsten mot West Ham 2006 är inte heller att förglömma och fjolåret var lagets kanske bästa under spanjoren med 86 poäng i ligan, härligt spel och väldigt nära att återigen slå ut Chelsea ur Champions League (den här gången i kvartsfinalen).

Annons

**********

Men jag måste också säga att Benitez har misslyckats med alldeles för många köp. Han har köpt spelare, bra spelare (som Craig Bellamy, Roobie Keane, Peter Crouch och Ryan Babel) och sedan sålt dem efter ett år eller ett halvår eller kört deras självförtroenden i botten.

Visst, Pepe Reina, Fernando Torres, Javier Mascherano och Xabi Alonso var kanonköp men jag undrar om inte den sistnämnde hade varit kvar i Liverpool om inte Benitez hade försökt göra sig av med honom sommaren 2008.

**********

Trots alla dessa felköp (Josemi, anyone?) så får jag nog ge Benitez 8 av 10 för sin tid på Anfield och då väger naturligtvis Champions Leaguevinsten väldigt tungt. NÄr det gäller ligaspelet kan jag inte ge honom mer än 5 av 10.

Vad tycker ni?

**********

Gårdagens bästa statistikfråga på the Guardian: Vad har Emile Heskey och Rene Higuita gemensamt? De har båda ett målsnitt på 0.12 mål per match för landslaget…

Annons

Lite tufft mot Heskey (och jag vet att det handlar om mer än att göra mål) men lite talande är det väl ändå. Jose Chilavert inte långt efter på 0.11 (ungefär ett mål var åttonde match alltså).

**********

Såg en ung kille i Kentish Town igår med Liverpools nya ställ med sponsorn Standard Chartered på framsidan och… Torres på baksidan. Kändes lite optimistiskt. De är inte billiga de där ställen och jag hade nog väntat tills den 31:a augusti om jag hade varit den killens föräldrar.

**********

Också skönt att se svenska tjejer på planscherna för World Cup-sändningarna på puben Grand Union, också i Kentish Town.

**********

Tack Wazza, I try to do my best.

**********

Och eftersom så många har frågat: Ja, Slayer kommer att spela på HMV Forum i Kentish Town i sommar.

Ha ha. Vilka killar.

**********

Om Benitez lämnar Liverpool kan vi i varje fall ha kvar de här dansstegen på näthinnan. Jösses. Jag tror jag har sett bättre insatser på GM i Märsta (finns det kvar, någon som vet?) men skönt att se en tränare som bjuder på sig själv. Coolt Rafa.

Annons

**********

Två tidningar säger sig ha fått tag på vilka tröjnummer den engelska VM-truppen kommer att ha i Sydafrika. Enligt the Independent och the Daily Mail har David James nummer 1 och Peter Crouch nummer 9. Heskey har nummer 21.

Det kan ju vara en rejäl fingervisning om vad Capello har för planer – men det kan ju också vara helt betydelselös information.

**********

Avslutar med två klipp med Les Ferdinand-mål. En underskattad spelare. Bättre än Heskey? Självklart. Första är från Newcastletiden och det andra från QPR.

Sir Les, we love you.

Publicerad 2010-06-03 10:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto