Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Capello blev rasande på media - är han övertänd?

Christensons blogg

Nu är det verkligen inte långt kvar till Englands VM-premiär mot USA och när jag klev up i morse visste jag inte riktigt vad jag skulle skriva om idag. Det faktum att Fabio Capello gillar Shepherd’s Pie? Nä, skulle inte tro det. Att James Milner har missat träningspassen två dagar i rad på grund av lite feber? Knappast. Att Jermain Defoe har studerat Maradona, Zidane och Van Basten på video? Tveksamt.

**********

Men som tur är (?) så bevakar Sky Sports News det engelska landslaget 24 timmar om dygnet och när jag satte på tv:n fick jag se en rasande Fabio Capello skälla ut några stackars vettskrämda fotografer före dagens första träning. De stod på fel plats och fotograferade och italienaren gick över till dem och skällde ut dem.

Är det ett tecken på att italienaren är övertänd? Nervös? Eller bara så där lagom laddad?

På ett sätt gillar jag hans attityd. Hela hans kroppsspråk säger “You don’t mess with me” och det är nog precis en sådan ledare de engelska spelarna behöver.

**********

Annons

Annars fokuserar sig tidningarna på det faktum att Wayne Rooney hade ett krucifix på sig under träningen igår… (big news, eh?)

Och John Terry säger att

1) han är inte orolig för att Rooney ska tappa humöret under VM
2) han känner sig fortfarande som en ledare för det engelska landslaget

**********

Rooneys utbrott mot domaren i måndags är ju inte första – och troligen inte sista – gången han har tappat humöret. Och en av blaskorna här i England har nu letat upp spelaren som råkade ut för Rooneys första “hjärnsläpp”. Steve Vickers, kommer ni ihåg honom?

Spelade för Birmingham City och råkade ut för en tvåfotstackling som skulle få alla Arsenalfans att ropa om mer skydd för spelarna direkt. Det var i början av Rooneys Evertonkarriär och Vickers blev så allvarligt skadad att han bara spelade några matcher till efter den tacklingen.

Annons

-Men jag känner inget hat mot Rooney. Avsikten var inte att göra mig illa utan att nå bollen. Jag hoppas verkligen Rooney håller sig på rätt sida om lagen under VM för annars kommer England att få problem, säger Vickers.

**********

Visste ni att Rooney en gång svor 27 gånger åt Graham Poll under en en halvlek mot Arsenal i februari 2005. Det är väl i och för sig en siffra Roy Keane kom upp i på 10 minuter, men ändå…

**********

Rio Ferdinand kommer att stanna med det engelska landslaget över helgen och första matchen mot USA för att sedan åka hem till United så att klubbläkarna kan kolla hans skada.

**********

Ser ut som om Robert Green kommer att stå på lördag.

**********

Gary Neville säger att England inte behöver “en Makelele” i laget. Och det är ju tur det med tanke på att England inte har någon Makelele (i varje fall före Gareth Barry är frisk).

Annons

-Man behöver inte alltid ha en defensiv mittfältare. United vann Europacupen 2008 med Michael Carrick och Paul Scholes på mittenmitt. Man behöver inte alltid en spelare som tacklar spelare till höger och vänster. Man behöver smarta spelare som vet hur man tar bollen från motståndarna. Det är inte alltid samma sak som att tackla sönder ett motståndarmittfält.

**********

Fantastisk intervju med Samuel Eto’o i the Guardian häromdagen. Den måste ni läsa.

**********

USA har inte kört någon uppladdning på hög höjd. Kontroversiellt. Kan straffa sig.

**********

Att Joe Cole var på väg att lämna Chelsea visste vi ju. Men Michael Ballack kom som en liten överraskning.

Men jag gillar det faktum att Chelsea vill få ner lönerna och med Uefas nya regler så måste de ju få ner lönerna. Men man undrar ju om inte Cole och hans agent kommer att ångra att de begärde 1.2 miljoner kronor i veckan för vilken annan klubb kommer att betala några sådana summor?

Annons

Så i slutändan kanske han hamnar hos Tottenham med mindre betalt. Och det var kanske inte det han var ute efter…

**********

Paul Dickov är ny Oldhamtränare. Klassiskt namn, klassisk klubb.

**********

Manchester City har släppt Martin Petrov, Benjani och Sylvinho.

Har alltid gillat Petrov. Undrar var han hamnar nu.

**********

Kenny Dalglish är tydligen sugen på att ta över som Liverpooltränare själv. That is surely going to end in tears.

**********

Till sist: en liten hyllning till Gazza. We love you.

**********

Ska jag köra min guide till Englands första motståndare, USA, i morgon, på fredag eller på lördag? Vad tycker ni?

Publicerad 2010-06-09 12:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto