Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Heskey magnifik, Rooney nästan osynlig

Christensons blogg

Det blev bara 1-1 mot USA för England i VM-premiären trots drömstart och 1-0 efter bara fyra minuter. Det var långt ifrån en dålig insats av Fabio Capellos gäng mot ett svårspelat USA men visst hade man hoppats på mer efter den fina inledningen.

Robert Greens jättetabbe förstörde allting och man undrar ju om han får chansen i Englands nästa match, mot Algeriet på fredag. Mer om detta senare i veckan.

**********

Emile Heskeys framspelning till 1-0 målet var perfekt. På läppen, som man skulle säga på svenska. Kul för anfallaren som ofta får mycket skit. Och det var också ganska roligt att se Fabio Capello argt gestikulerande några sekunder efter 1-0 målet. Vet inte riktigt vad det var som hade upprört italienaren men glad var han inte.   

********** 

Trots drömstarten så imponerade England inte speciellt mycket försvarmässigt, framför allt inte i den första halvleken. USA hade några farliga chanser (Jozy Altidore i den 20:e minuten till exempel) och James Milner såg seg ut på vänsterkanten. Att Aston Villa-mittfältaren blev utbytt efter bara en halvtimme kom inte som någon överraskning med tanke på att han hade blivit varnad också.

Annons

**********

Heskey var så bra att kommentatorerna på tv började jämföra honom med Stephane Guivarc’h. Tankarna bakom den jämförelsen? Frankrike vann VM med en anfallare som inte gjorde några mål…

**********

Jag tyckte det var många engelska spelare som var bra. Glen Johnson var utmärkt med finfina inlägg. Steven Gerrard var överallt och gjorde nästan allting bra (förutom två slarviga passningar), inklusive målet. Emile Heskey var felfri och magnifik. Ashley Cole fick ta hand om Landon Donovan så var inte så offensiv som vi är vana att se honom men bra försvarsmässigt. John Terry så gott som felfri också. Tyckte även Shaun Wright-Phillips var bra när han kom in även om hans avslut var lite lama.  

**********

The battle of the injured defenders vanns av… Uguchi Onyewu. Hade bara spelat en match för Milan den här säsongen (tror jag) men var bra och spelade 90 minuter. Ledley King däremot såg seg ut och varade bara i 45 minuter. Alltid svårt att veta hur hans tillstånd är, King, men just i nuläget verkar det vara en chansning som inte gått hem.

Annons

**********

Tidiga omdömen om årets expertkommentatorer

Emmanuel Adebayor (BBC): Jag vet att det här kan låta konstigt för Arsenalsupportrar men anfallaren har varit väldigt sympatisk och uppriktig och var ganska gullig när han berättade om hur mycket han idoliserade Nwankwo Kanu när han var lite.

Edgar Davids (ITV): En katastrof. Sa inte så mycket och ganska svår att förstå när programledaren väl fick något ut av honom.

Patrick Vieira (ITV): Mycket bra, som förväntat, med många intressanta anekdoter från hans VM-deltagande.

Kevin Keegan (ITV): Berättade en härlig anekdot om när han gick och tittade på en reservlagsmatch med Manchester City när de spelade mot Everton. Rooney var 16 år gammal och City satte en tre år äldre Glenn Whelan (Stoke City numera) på honom. Whelan hade inte en chans.

-Du måste lira honom i a-laget på lördag, sa Keegan till Walter Smith, som var tränare för Everton då.

Annons

-Jag kan inte, killen går fortfarande i skolan, svarade Smith.

**********

ITV hade fått tag på några riktiga jänkare före matchen. En supporter sa: –Vi kommer att vinna hela VM.

Och när han blev frågad varför svarade han på ett sätt som bara en amerikan kan: -Because we are American.

Det roliga var att han sedan bara kunde nämna två spelare i det amerikanska landslaget (Landon Donovan och Tim Howard).

**********

Engelsmännen är fortfarande optimistiska dock. Kommentatorn Clive Tyldesley avslutade sin rapportering med: -Många VM-vinnare har inlett turneringar lite hackigt, som till exempel England 1966 som spelade just oavgjort i den första matchen.

Och 1990, när England nådde semi-finalen, kryssade man första matchen mot Egypten…

Cheer up lads.

**********

Spelarbetyg från dagens Observer:

Annons

Green 4

Johnson 6
King 5
Terry 6
A Cole 7

Lennon 6
Gerrard 6
Lampard 5
Milner 5

Heskey 6
Rooney 6

Omdömet om Heskey: Capello looked utterly unsurprised when the striker shot straight at Howard when clean through, reflecting the 350-1 odds on him claiming the golden boot. His selfless work was more rewarding, the clipped reverse pass to set up Gerrard was sublime.

**********

Några av rurikerna

Green slips and England stagger

Hand of Clod (tagen från Maradonas Hand of God naturligtvis, clod betyder jordklump, lerkaka…)

Green gaffe gives gaffer cause for pause

Green fingers

and so on…

Och så här inleder Duncan White sin matchrapport från Bafokeng Stadium:

Robert Green will not have wanted to wake up this morning — if he managed to sleep at all that is. Of all the scenarios he might have envisaged, the worst came to pass.

Annons
Publicerad 2010-06-12 22:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto