Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Välkommen tillbaka Gareth Barry

Christensons blogg

Så har då Fabio Capello sagt vad vi har utgått ifrån i flera dagar: Gareth Barry är helt återställd och kommer att kunna spela mot Algeriet.

Frågan är då: Vad gör Capello med mittfältet?

Han har i stort sett tre val:

1. Han fortsätter med Lampard och Gerrard på mitten eftersom den sistnämnde – i varje fall – var utmärkt mot USA.

2. Han tar in Barry på mitten tillsammans med Lampard och Gerrard flyttar ut i en ganska fri roll på vänsterkanten. James Milner petas. Ett alternativ som är möjligt här är att Jermain Defoe spelar på topp istället för Emile Heskey (ett rykte som tagit fart i England de senaste timmarna).

3. Barry spelar med Lampard på mitten med tre offensiva mittfältare – Joe Cole, Gerrard och Aaron Lennon – framför dem. Gerrard spelar centralt bakom Wayne Rooney som ensam anfallare och Heskey petas.

Annons

**********

Och det är väl inget snack om vad som ser bäst ut på pappret: alternativ tre. Men jag har en liten känsla av att Capello kommer att välja alternativ två.

Vad tycker ni?

**********

USA-spelarna har varit ganska kaxiga så här i efterhand och Clint Dempsey sa igår att de engelska spelarna inte kunde hantera pressen på dem. Läs mer här.

**********

Dagens Robert Green skämt: -Rob Green has trained today and in 3 hours he had 4000 shots fired at him and did not concede a single goal. Tomorrow, him and Heskey will train with the rest of the squad…

**********

Wayne Rooney har snackat lite om vad han har tyckt om i VM så här långt.

1. Tyskland
2. Thomas Müller
3. Elfenbenskusten

Intressant. Var det de gamla känslorna för Svennis som kom fram vid nummer tre tro?

**********

Rafael Benitez har sagt att Kenny Dalglish är rätt man att ta över Liverpool. Jag undrar om han inte har sagt det så att hans sjundeplacering kommer att se bra ut i jämförelse med Kennys 16:e placering nästa säsong.

Annons

Eller är jag för cynisk där.

Jag kan bara inte tänka mig att Dalglish kan komma tillbaka och träna efter en så lång tid bort. Jag kan inte tänka mig att han har den koll på världsfotbollen som behövs för att köpa nya spelare. Och Liverpool behöver spendera varenda penny på ett bra sätt i sommar om de ska ha en chans på fjärdeplatsen.

**********

Matthew Upson har erkänt att han är frustrerad över det faktum att han inte fick spela mot USA trots att först Rio Ferdinand och sedan Ledley King gick sönder.

Upson spelade ju de flesta kvalmatcherna så jag kan förstå att han är besviken. Men man vet aldrig med Capello – West Hambacken kan mycket väl finnas med i startelvan mot Algeriet på fredag.

**********

För vissa fans existerar inte VM och det fick mig att skratta igår. Vi kör 20 sportsidor om dagen i vårt Berlinerformat på the Guardian och det kan vara ganska stressigt stundtals. Men med ungefär 20 minuter kvar till deadline så lutar sig Tony Paley, racing editor och tillika Prestonsupporter, tillbaka i stolen och säger: -Wow, Carling Cup draw tomorrow.

Annons

Och han menade det.

**********

Zlatan kallas nu officielt en “Barcelona-flopp” i tidningarna här i England. Och det senaste är att Barca vill byta honom mot Torres.

Kan inte se Zlatan på Merseyside direkt. Kan ni?

Publicerad 2010-06-16 18:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto