Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Serie A-säsongen börjar idag!

Med lust, glädje och stolthet kan jag konstatera att Serie A-säsongen 2011/12 startar för mig här och nu på denna blogg. Under juli och augusti kommer bloggen självklart handla mycket om sommarens mercato. Jag kommer ge er min analys av varenda övergång i Serie A och en hel del annat. Den italienska fotbollen kunde annars fått en bättre start på semestern då en ny spelskandal uppdagats. Ännu vet vi inte vidden av den och ännu vet vi inte vilka lag som ligger i riskzonen för att straffas.

Jag ska inte gå in på allt elände som finns i Il Calcios historia. Det är alltför mycket av ondo som vi redan vet och antagligen också som vi inte vet. Italiensk fotboll är en spegelbild av det italienska samhället i stort. Trots allt fusk, katastrofala arenor, maktmissbruk och korruption längtar man ändå varje sommar till att nästa säsong ska starta.

ANNONS

Det finns en fascination, en förtrollning som aldrig försvinner. Men man måste vara medveten om allt det mörka som skett för att förstå helheten. Att älska Il Calcio trots att man vet om de mörka sidor som finns ingrodda i historien är på något sätt den ultimata kärleken. För varje skandal finns en utomjordisk Maradona-dribbling, ett kraftfullt Batistuta-mål, en arrogant Platini-frispark eller en Baggio-fint med vindens rörelse. Det underbara överväger det eländiga.

Jag ser italiensk fotboll väldigt mycket som ett konstverk. I det konstverket finns allt – det taktiska spelet, alla profiler, passionen, tifot, sången, känslan för skönhet. Den italienska fotbollshistorien. Finns det någon vackrare?. Maradona, Falcao, Riva, Antognoni, Rivera, Baggio, Grenoli osv. Spanien och England kan säga vad de vill men inget land andas så mycket fotboll som Italien.
Förhoppningsvis kommer jag kunna få med mig några medpassagerare på min 355 dagars långa Calcio-resa och jag inbjuder mer än gärna till att svara på era funderingar, kritik eller beröm.

ANNONS

Denna text ser jag som en lien  invigning till denna blogg men redan imorgon startar spelen med sånt som berör den italienska fotbollen mer ingående.

Nu kör vi!

Publicerad 2011-06-29 kl 14:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto