Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongsbetyg - alla lag (del 1)

Lorenzo Medici

Atalanta 6
Mycket var avsevärt bättre under Reja än året innan. De Roon visade sig vara ett fynd, försvarsspelet var säkrare och Alejandro Gomez hade en supersäsong. Ändå var man aldrig nära en Europa-plats och man förmår fortfarande inte ta “nästa kliv”.

Bologna 6,5
Nykomling som gjorde det bra. Donadoni gav laget en identitet och Corvino gjorde ett skickligt jobb på mercaton. Diawara var en diamant, Giaccherini var nyttig och Destro hittade målskyttet innan han blev skadad. Här finns mycket att bygga vidare på.

Carpi 6
Castori fick ut maximalt av en medioker trupp och var nära att hänga kvar. Mer kan man egentligen inte begära.

Chievo 7
En nioende plats och femtio poäng för en klubb med begränsade resurser är väldigt bra jobbat. Chievo gör rätt saker år efter år.

Empoli 7
Jag hade stora farhågor för Empoli innan säsongen, men de besannades aldrig. Giampaolo tog över stafettpinnen från Sarri med den äran och laget spelade en sevärd och modig fotboll. Saponara briljerade, Zielinski fick ett genombrott och Big-Mac trotsade åldern och gjorde sina mål. En klubb som överlever tack vare stort smartness på alla fronter.

Fiorentina 6,5
Poängmässigt var det ingen skillnad mellan Sousas Fiorentina och på Montellas året innan. Ändå kliver jag ut ur säsongen med en positiv känsla kring detta Viola. Spelmässigt fanns det tendenser till storhet, Bernardeschi är en ung stjärna att satsa vidare på, Ilicic visade prov på sin skicklighet, Kalinic var ett fynd och Gonzalo fortsatte att bossa fint i försvaret som tidigare år. Nu gäller det att sätta nyförvärven i sommar och ta nästa kliv annars är risken stor att man fortsätter att hamna på 64 poäng i all evighet.

Frosinone 5,5
Åkte ur på en gång under sitt första besök i den högsta serien. Det var kanske inte så oväntat, men jag hade ändå förväntat mig lite mer från Stellones gäng.

Genoa 6
Hemma på Marassi var Genoa återigen en frisk underbar brittisk slottermaskin medan man på bortaplan återigen var en trög och blek italiensk sengångare. Jag tycker ändå att Gasperini fick ut det mesta av sin trupp och att det sammantaget var ett steg framåt jämfört med säsongen innan. Ansaldi, Rincon, Pavoletti, Suso och Laxalt var alla mycket positiva överraskningar.

Hellas Verona 4,5
I efterhand skulle det visa sig att Veronas mercato var en katastrof och med ett ålderstiget och trögt försvar blev man ett lätt byte för de flesta lag. Truppen saknade för många kvalitetsspelare och Luca Tonis skada blev ett avbräck. Får nu ta nya tag i Serie B.

Inter 6
En fjärdeplats och Europa League får väl kanske anses som godkänt. Men sanningen är också att Mancini fick de nyförvärv han pekade på och att han aldrig hittade rätt formel för startelvan. Sanningen är att det eviga plottrandet urholkade spelarnas självförtroende och skapade osäkerhet istället för motivation. Under hösten gav de illusionen av att vara ett topplag baserat på urstarkt försvarsspel, men i längden rasade luftslottet ihop. Förra sommaren var jag mycket osäker kring Mancini och hans Inter och hade massa frågor jag ville få svar på. Ett år senare är jag lika osäker och har inte fått speciellt många svar.

Annons
Publicerad 2016-05-23 08:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto