Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sneak peak - 2016/17

Lorenzo Medici

Atalanta
Cesare Prandelli kan vara förlorad till Lazio, vilket betyder att man kan komma att vända sig till någon av Gian Piero Gasperini, Stefano Pioli eller Rolando Maran istället. Martin De Roon har många intressenter och även unge Andrea Conti lär uppvaktas.

Bologna
Unge Amadou Diawara har massor av klubbar på sig och kan komma att lämna. Vi kan dock förvänta oss viss satsning från en klubb som vill ta nästa steg. En mittback, en ytter, en mittfältare och två anfallare lär vara Donadonis önskemål. Att behålla Giaccherini är säkerligen en prioritet. Förlusten av sportchefen, Corvino, är ett avbräck.

Chievo
Tränare Rolando Maran kan vara på väg bort (Atalanta?), vilket i så fall skulle lämna ett stort tomrum.  Att behålla sin duktige tränare skulle annars varit den första viktiga byggstenen inför nästa säsong.

Cagliari
Klubben har medvind och en rätt stark trupp redan nu. Lär dock förstärka med en del bra namn under sommaren. Cagliari har förutsättningar för att lyckas bra nästa säsong. Massimo Rastelli är en av Italiens mest spännande tränare.

Crotone
Det gäller för Crotone att försöka behålla så många spelare som möjligt från fjolårssäsongen och även tränare Ivan Juric. Det kan bli svårt. Om det inte går måste de uppfinna hjulet på nytt och hitta smarta lån och billiga värvningar.Den gamle ytterbacken, Massimo Oddo (Pescara) ryktas vara aktuell som ersättare för Juric. 

Empoli
Att först tappa Sarri och sedan Giampaolo är naturligtvis inte bra för kontinuiteten, men sådant är livet för en mindre klubb som Empoli. Man har redan tappat spelare som Tonelli, Paredes, Zielinski och lär även förlora Saponara. Det kan bli tufft att upprepa succén för tredje gången.

Fiorentina
Det ska bli intressant att följa Sousa år två. Kan han förbättra spelet ytterligare? Kan han göra dem ännu mer effektiva och ännu jämnare? Det blir viktigt att behålla spelare som Bernardeschi, Vecino, Kalinic och Borja Valero samtidigt som man prickar två, tre nyförvärv som går rakt in i startelvan och gör skillnad. Att Corvino återvänder som sportchef känns som en stor förstärkning.

Genoa
Blir Gasperini kvar? Troligen inte. Kanske är det Ivan Juric som tar över. Vi kan nog räkna med att Preziosi återigen kastar om i spelartruppen för att hitta en formel för framgång. Ibland hade det ju inte skadat med lite mer kontinuitet.

Inter
Inter och Thohir måste försöka förbättra truppen och ändå helst gå plus på mercaton. Det kan bli knepigt. Förmodligen blir man tvungna att sälja någon eller några av t ex Handanovic, Brozovic, Icardi och Murillo samtidigt som man värvar gratisspelare. Ever Banega (!!) är på väg in och även om det är ett år försent skulle det vara en alldeles utmärkt värvning. Vilhena, van der Wiel och Caner Erkin är säkert andra spelare som är aktuella. Återstår att se om man kliver in i fällan och värvar en Yaya Touré på nedgång. Mascherano skulle i så fall vara en bättre lösning. Mancini lär bli kvar och trots hans tillkortakommanden är det kanske trots allt den bästa lösningen om man ändå inte kan hitta en vass tränare likt Simeone. 

Juventus
Juventus har det bra ställt. Man har Pogba och Dybala som båda är de “The next big thing” och man har inget större behov av att få in pengar på försäljningar. Försvinner Morata kan man kanske vända sig till Cavani eller Sanchez. Saponara och/eller Berardi kan vara på väg in medan Simone Zaza har många intressenter. Man är mycket intresserat av Andre Gomes vilket skulle vara en bra värvning, medan spelare som Isco och Pjanic är svårare att komma åt. Benatia kan komma att förstärka backlinjen och rykten från Spanien placerar även Barca-duon, Mascherano & Dani Alves i Juventus. 

Lazio
Cesare Prandelli är högaktuell att ta över som tränare för Lazio och därefter gäller det att behålla så många som möjligt av Candreva, Biglia, Keita (kan bli svårt), hitta en bra mittback bredvid De Vrij och en anfallare betydligt bättre än Djordjevic framåt. Om man inte tror att Felipe Anderson kan hitta tillbaka till formen från 2014/15 bör man försöka sälja honom. Både Giuseppe Rossi och Gianluca Lapadula sägs finnas på Lazios radar och skulle kunna komma att bilda ett spännande anfallspar.

Milan
Allt börjar med om Berlusconi säljer klubben eller inte. Inte förrän då kan man veta vilken sorts mercato Milan kan bedriva och vem man ska ta in som tränare. Just nu är Milan ett tomt blad inför nästa säsong. Men klarar supportrarna av ytterligare en sommar med Silvio och Galliani? Frågan är om Berlusconi någonsin är redo att släppa taget….

Napoli
Man har redan värvat Lorenzo Tonelli och kanske kommer han ersätta Raul Albiol som uppvaktas av Valencia. Napolis mercato utgår ifrån om Higuain blir kvar eller inte. Om argentinaren är redo att fortsätta, lär Gabbiadini säljas och få fler nyförvärv lär göras. Säljs han har man en uppsjö av pengar att köpa för. Känns ändå som om Napoli sitter i en bra position oavsett vad. Att Maurizo Sarri förlänger med klubben tar jag för givet.

Palermo
Nu gäller det för Zamparini att ge Palermo lite lugn och ro, hitta en tränare man vill satsa på och försöka fynda som förr i Sydamerika. Försvaret måste förstärkas, men även anfallet där Gilardino var det enda vettiga alternativet under våren. Vazquez lär säljas vilket ger en del pengar att handla för.

Roma
Nainggolan, Pjanic och Manolas. Tre namn som lär uppvaktas hårt av andra klubbar i sommar. En kan man möjligen undvara, men två eller tre kan bli för stora hål att fylla. Annars bör man satsa vidare på den trupp man har, köpa loss El Shaarawy och Digne och spetsa till med ett par namn. Dit räknas dock inte Dzeko. Roma var så mycket bättre utan honom under våren. Man måste även ta beslut hur man man vill göra med spelare som Ucan, Paredes (en spelare man borde satsa på) och Sanabria. Att Totti får ett ettårskontrakt utgår jag ifrån. Glöm heller inte höstens Gerson-succé som komma skall.

Sampdoria
Montella ser ut att bli kvar och jag tror det är rätt att ge honom fortsatt förtroende. Jag vill se honom få en hel sommar att bygga på för att ge ett mer slutligt omdöme. Hur laget ska förändras återstår att se, men det kan nog bli en hel del ommöbleringar i laget.

Sassuolo
Lär bygga vidare på samma sätt man gjort tidigare. Hitta bra spelare som man förädlar och höjer priset på. Stefano Sensi är en spelare som står på tur . Berardi kan komma att säljas och Sassuolo lär i så fall säkert investera de pengarna väl.

Torino
Sinisa Mihajlovic är klar som ny tränare. Serben visade brister under tiden i Milan, men kanske passar en mindre klubb som Torino honom bättre. Det är inte omöjligt att Mihajlovic vill ha någon av sina “gamla” spelare som t ex Eder eller Luis Muriel. Det vore annars intressant att se om de kunde köpa loss Immobile och sätta honom bredvid Belotti permanent. Bruno Peres kan bli sommarens obligatoriska kassa-ko för Toro.

Udinese
Giuseppe Iachini är klar som ny tränare inför nästa säsong. Kan vara vettigt att bygga laget kring Badu, Thereau, Zapata och Bruno Fernandes, men det måste till bra värvningar omkring dem för att laget ska kunna lyfta. Numera lyser fynden från Sydamerika med sin frånvaro. Vore bra om de hittade tillbaka till “The good old days”.

Annons
Publicerad 2016-05-26 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto