Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongsbetyg - alla lag (del 2)

Lorenzo Medici

Juventus 8,5
Började säsongen svagt, men avslutade den fantastiskt och blev mästare för femte gången i rad. Fortfarande finns det inget lag i Italien som kan jämföra sig i struktur, smartness, tålamod och kvalitet på trupp. Försvaret var återigen nyckeln till framgången, men Dybalas suveräna säsong och Pogbas briljans var också starka faktorer till titeln.

Lazio 5
Började med att åka ut ur Champions League och därefter sjönk Piolis Lazio sakta men säkert som en tung sten. De Vrijs skada var en kniv i hjärtat, Candreva, Parolo och Felipe Anderson hade svårt att upprepa sina fjolårssäsonger och Biglia kom igång lite försent. Att gamlingen Klose sammantaget var lagets bästa striker, berättar en hel del. Nu gäller det att hitta ett sätt att bygga om laget på rätt sätt.

Milan 4,5
Milans säsong var en katastrof. Galliani missade visserligen det mesta på mercaton, men denna plastikoperation har sina rötter i flera års sparande av Berlusconi och tidigare transfer-strategi. Med föredettingar som Alex, Mexes, Montolivo och med kvasi-stjärnor som Honda, Balotelli och Menez är det svårt att komma någonstans. Bacca gjorde en hel del mål, men var ofta en fisk på land, Boateng-värvningen var ett skämt och Bonaventura var ofta för ensam i att hålla hög nivå. Mihajlovic var ett felval och klubben har ingen riktning eller röd tråd. Donnarummas genombrott var ett ensamt ljus i mörkret. Den enda vägen ut ur den rödvsvarta dystopin är att Silvio säljer klubben en gång för alltid.

Napoli 7,5
Bytet från Rafa Benitez till Maurizo Sarri blev en lyckoträff och bortsett från Juventus var Napoli Italiens bästa lag sett till hela säsongen. Under Sarri spelade man modig och sevärd fotboll, men försvarsspelet var också avsevärt bättre. Higuain slog målrekord, Hamsik var ofta flink i fötterna och Insigne var sagolik under hösten. Jorginho var en perfekt playmaker väl ackompanjerad av Allans dynamik, Hysaj och Ghoulam var riktigt bra på sina kanter och Koulibaly var en gigant längst bak. Det blev visserligen ingen scudetto, men en comeback till Champions League och en nyfunnen identitet räcker bra det med.

Palermo 6
Palermo tog sig igenom Zamparinis alla tränarbyten och hängde med nöd och näppe kvar i Serie A. Det var någonstans bra gjort. Gilardinos, Marescas och Sorrentinos rutin blev i slutändan avgörande och Franco Vazquez var lagets stora lirare. Oscar Hiljemark gjorde en mycket bra första säsong medan Quaison fick oförtjänt lite speltid. Nu måste man börja om med större kontinuitet, mer lugn och ro, hitta några fynd och förstärka en rätt svag backlinje om solen ska lysa starkare i Palermo igen.

Roma 7
Under Rudi Garcia hamnade man till slut i en återvändsgränd. Spelet fungerade inte, Dzeko var ett fiasko och självförtroendet var som bortblåst. Allt tydde på att säsongen var på väg mot en smärre katastrof. Men i och med att man bytte till den mer hårdföre Luciano Spaletti förvandlades Roma till ett vinnande lag igen. Ut med Dzeko, in med pigge El Shaarawy och falska nian Perotti. Ut med svajigt försvarsspel och in med ett mer noggrant och stabil sådant.

Nainggolan fick större ansvar i offensiven och blev en bättre spelare. Till och med Totti visade upp lite gammal magi under Spaletti. Salah var ojämn och missade lite för många målchanser, men var också ofta omöjlig att stoppa. Manolas gjorde klart fler bra insatser än dåliga, Digne och Florenzi var två friska fläktar på sina kanter och Rüdiger lyckades sätta ihop flera bra matcher under våren. Det blev en säsong full av överraskande vändningar och så som säsongen artade sig var en tredjeplats ett bra resultat.

Sampdoria 5
Sett till kvalitén på Sampdorias trupp var deras placering ett stor underprestation. President Ferrero krånglade till det med en del onödiga värvningar och den bristande kontinuiteten  både i spelarnas prestationer och i antal spelare som kom gick fick negativa effekter på resultaten. Walter Zenga må vara en medioker tränare, men sanningen är att Montella knappast lyckades bättre. Återstår att se om man lyckas vända den negativa trenden och vinna tillbaka supportrarnas förtroende.

Sassuolo 7,5
Att Sassuolo lyckades ta sig till Europa League är naturligtvis ett litet mirakel i sig. Nog för att truppen är bra, men det var ändå ett stycke mästerverk som tränare De Francesco lyckades med. Detta trots att t ex Domenico Berardi inte alls var lika bra som säsongerna innan. Men De Francesco hittade alltid spelare i truppen som turades om att gå in och göra bra insatser, försvarsspelet var väldigt mycket bättre än tidigare och man spelade ofta en modig fotboll. Hatten av.

Torino 5,5
Jag gillade vad Torino gjorde under mercaton förra sommaren och trodde de skulle komma mycket högre i tabellen. Men man var för ojämna och den spets man tidigare haft med t ex Cerci och Immobile var nu borta. Belotti och Baselli var två vassa värvningar som bådar gott för framtiden, men det lär krävas mer än så för att man åter ska tampas om Europa platser igen.

Udinese 5
Det “nya” Friuli var naturligtvis ett välkommet inslag, tyvärr lyckades laget inte vara bjuda upp till dans. Colantuono kom ingenstans med sitt spelsystem, Di Natale befann sig i slutet av sin karriär, många nyförvärv lyckades inte och en del skador förhindrade dem från att ta fart. Det blev lite bättre under De Canio, men säsongen var en besvikelse.Annons
Publicerad 2016-05-24 08:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto