Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Årets flopp-elva i Serie A

Lorenzo Medici

Årets floppelva säsongen 2015/16:

Diego Lopez (Milan)
Tappade sin plats i elvan efter ett par bleka matcher och blev sedan ett minne blott då tonåringen Donnarumma klev fram som en sensation. Blev aldrig den poängspelare många trodde han skulle bli och lär inte bli kvar i klubben. 

Rafa Marquez (Verona)
När åldern till slut tog ut sin rätt gjorde den det med stor obarmhärtighet. Var stel, trög och ett rundningsmärke under hösten. Var med och bidrogt starkt till att Verona grävde ett hål de aldrig kunde ta sig upp ifrån.

Andrea Ranocchia (Inter/Sampdoria)
Först petad i Inter och när de blåsvarta sedan blev av med honom i januari fortsatte han sprida sin osäkerhet och misstag i en Sampdoria tröja. Förlorade inte oväntat sin plats i landslaget.

Annons

Wesley Hoedt (Lazio)
Förhoppningen var att han skulle bli svaret på frågan vem som skulle kampera bredvid De Vrij. Men medan De Vrij blev skadad var Hoedt en ständig riskfaktor med sitt bristande teknik och tröghet. Som en giraff på rullskridskor. Frågan är om det bara handlade om acklimatiserings-faktorn eller om Hoedt är en rätt medioker mittback?

Jacopo Sala (Verona/Sampdoria)
Började säsongen med att vara en av ligans mest eftertraktade spelare och slutade den som ett stort frågetecken. Var usel både i Verona och i Sampdoria och de större klubbarna har nu gett kalla handen.

Mario Suarez (Fiorentina)
Hade svårt att ta en plats i Fiorentinas elva och när han väl gjorde det var han meningslös. Visade att han endast var en hyfsad bollvinnare och inget annat. Överskattad till tusen.

Mirko Valdifiori (Napoli)
Annons
Sarri plockade med sig sin playmaker från Empoli, men det skulle snabbt visa sig att det är en sak att styra spelet i Empoli och en helt annan i Napoli. Hade varken fötterna, snabbheten eller psyket för att briljera i ett topplag.

Geoffrey Kondogbia (Inter)
Visade stora tendenser på förbättring under de sista matcherna och jag tror fortfarande att han kan bli riktigt bra i Inter med lite tålamod. Men tills dess går det inte att frångå att han värvades för en himla massa pengar och gav väldigt lite tillbaka.

Andrea Bertolacci (Milan)
Här har vi en spelare som värvades för alldeles för mycket pengar och gav inget tillbaka. Typ alla utom Galliani och Mihajlovic genomskådade den här värvningen som ett misstag och resultatet blev nog värre än vad de flesta trodde. Var en total icke-faktor under hela säsongen.
Annons

Edin Dzeko (Roma)
Anlände till stora förväntningar men motsvarade dem inte alls. Visade prov på bristande spelförståelse, var seg i sina beslut och missade målchanser som inte gick att missa. Hade ett par bra matcher men sammantaget var Dzeko en katastrof i Roma.

Mario Balotelli (Milan)
Vi fick en skötsam Balotelli, men också en relativt meningslös Balotelli. Fick visserligen inte jättemånga chanser från start, men ett mål på tjugo tillfällen är inget bra facit. 

 

Publicerad 2016-05-20 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto