Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Årets lag - 2015/16

Lorenzo Medici

Årets lag i Serie A- säsongen 2015/16:

Gianluigi Buffon (Juventus)
Gjorde ett par spektakulära matcher, men var framför allt lugn och säker säsongen igenom vilket är det absolut viktigaste när det gäller en målvakt. Sprider rutin och trygghet som få. Är fortfarande en av världens bästa målvakter.

Andrea Barzagli (Juventus)
Syns inte alltid så mycket, men Barzagli gör aldrig en dålig match och är pålitlig som få. Vann sina dueller och var alltid steget före i och med sin förmåga att läsa spelet. Stark som en björn.
Mål: 1  Assists:0

Leonardo Bonucci (Juventus)
Hade en och annan plattmatch, men samtidigt var han den som skötte uppspelen och var spindel i ligans bästa försvar. Gjorde dessutom ett par viktiga mål. Hållit en hög nivå under flera år nu.

Annons
Mål: 3 Assists: 2

Kalidou Koulibaly (Napoli)

Med muskler, följsamhet och styrka i luftrummet var Koulibaly bortsett från några få matcher, en gigant under hela säsongen. Tvättade bort sina chansbrytningar under Sarri.
Mål: 0 Assists: 1

Miralem Pjanic (Roma)
Bjöd på läckra frisparksmål och lät sina magiska fötter tala större delen av säsongen. Enormt skicklig på små ytor och gjorde sin bästa säsong i en Roma-tröja vilket även produktionen bevisade.
Mål: 10 Assists: 12

Paul Pogba (Juventus)
Efter ett par mindre bra första månader klev Pogba fram efter jul och visade Campione-klass. Var ofta avgörande med briljanta passningar och alltid nyttig med sin fysik och teknik. Visade mognad i sitt spel.
Mål: 8 Assists: 13

Marek Hamsik (Napoli)
Åren går, men Hamsiks produktion består. Under Sarri slapp han att bli utbytt varje match, kom mer rättvänd och var stora delar av säsongen briljant. Var som vanligt en garanti när det gäller fina framspelningar och rörlighet. Är Napolis själ och stora kulturbärare.
Annons
Mål: 6 Assists: 11

Allan (Napoli)
Stred med Nainggolan om den sista mittfältsplatsen och gick vinnande ur striden. Var jämnare än belgaren och hans löpstyrka, dynamik och mångsidighet var en av nycklarna till att Napoli kom tvåa. Ett alldeles lysande nyförvärv.

Mål: 3  Assists: 5

Paulo Dybala (Juventus)
Anlände från Palermo för att ersätta Carlos Tevez och gjorde det med den äran. Visade sig vara mer redo än vad de flesta trodde och var inte bara ostoppbar med sin läckra teknik utan även väldigt effektiv. Började säsongen som en lill-prins med många frågor och avslutade den som en kung med massor av positiva svar.
Mål: 19  Assists: 9

Gonzalo Higuain (Napoli)
Gjorde en odödlig säsong där han bar fram Napolis offensiv med sin ständiga jakt på mål. Satte målrekord och fick sitt erkännande som en av världens allra bästa strikers. Har en förmåga att hitta ytor som inte finns, tvekar aldrig när chanserna dyker upp och gjorde flera mål ur den höga skolan.
Annons
Mål: 36 Assists: 2

Lorenzo Insigne (Napoli)
Den minsta givna på listan och hade stor konkurrens av spelare som Salah och Gomez. I slutändan gick det inte att förbise Insignes magnifika höstsäsong och hans starka produktion. Tolv mål och tio assists och massor av bländade insatser var ändå ett faktum.
Mål: 12  Assists: 10

Publicerad 2016-05-19 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto