Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Serenaden om Bojinov

Jag är ömtåligt lättflirtad när det gäller halvt misslyckade spelare med stor potential. Det finns något vackert och sorgligt över dem. Spelare vilkas öden blir som de inte borde ha blivit. Spelare vilkas talang är ostoppbar men ändå inte släpps lös. Skador, sviktande självförtroende eller oförstående tränare. Små detaljer som kan få stora konsekvenser hos spelare.

Valeri Bojinov är en av dem. Bojinov föddes i socker-producerande staden Gorna Orjachovitsa i norra Bulgarien 1986. Fiorentinas sportdirektör Pantaleo Corvino som då jobbade för Lecce, upptäckte en 12-årig Bojinov i en turnering på Malta dit han och hans familj flyttat.

ANNONS

Inte ens 16 år blev Bojinov den yngste utländske spelaren i den italienska fotbollshistorien när han debuterade mot Brescia den 27 januari 2002. Bojinov exploderade ordentligt säsongen 2004-05 under professor Zdenek Zemans offensiv. Han spelade som en oskuldsfull handgranat. Han var en liten Gunnar Nordahl.

I januari 2005 värvades han till Fiorentina för ca 15 miljoner euro och även om han startade lovande hamnade han ganska snabbt mer utanför laget än i. Därefter hittade han aldrig riktigt någon uppväxling utan snarare så regredierade han. Bortskickad till Serie B-Juventus, tillbaka till Fiorentina och sedan såld till Manchester City. Stora skadebekymmer förbättrande inte hans utveckling direkt.

Efter försök att få igång karriären i Parma utan att lyckas säger han nu farväl till Serie A för spel i Sporting Lissabon och kanske återvänder han aldrig mer. När Bojinov var som bäst var han en dansande tjur, han spelade på intuition och var så explosiv att alla duckade.
Detta är serenaden om Bojinov och jag hoppas att han åtminstone för en eller två säsonger kan få ut den potential han besitter.

ANNONS

Lycka till i Portugal, Valeri!

[youtubeplay id=”Gk0bGv_lJGc” size=”large”]

—————————————————————————————————————————————————-

Det är Neymar, Ganso och i viss mån Danilo som är Brasiliens hetaste namn på mercaton. Inget fel i det då de alla är fantastiska spelare men i skuggan av dem finns andra spännande namn. Framför allt San Paolos Lucas Rodrigues Moura da Silva mer känd som bara Lucas. Han kan bli den bästa av alla brassar med sin briljanta teknik och härliga speed.

Samma klubb sitter på en riktig mittfältstank, Casemiro är bara 19 år men spelar med en enorm mognad och är mycket passningsskicklig. En spelare som Inter ryktats vara intresserade av. Till sist har vi en anfallare som det inte pratas lika mycket om, Leandro Damião. Anfallaren har nyligen förlängt kontraktet med Internacional och är en underbar målskytt, inte alldeles olik Luis Fabiano i spelstilen. Det finns gott om blivande storstjärnor i Brasilien.

ANNONS

Apropå Brasilien så måste årets upplaga av Santos FC vara ett av de starkaste brasilianska lagen på bra länge. Neymar, Ganso, Elano, Arouca, Danilo och Jonathan i samma lag. Om ett par år kanske vi förstår bättre vilket kanonlag detta var.

—————————————————————————————————————————————————-

Gårdagens transfers:

LORIK CANA Mittfältare (Galatasaray-Lazio) HEL
En riktig tuffing som ofta spelar på gränsen till det otillåtna. “Le destructeur” kommer dra på sig massor av frisparkar men också ge Lazio enormt mycket energi och smitta laget med adrenalin.
Transferbetyg: 6,5

PAOLO GROSSI Anfallare (Albino Leffe-Siena) HEL
En ettrig och kvick anfallare som antagligen inte är värvad som startman. Kan ge Siena pigghet från bänken.

ANNONS
Transferbetyg: 6

JAIME VALDES Mittfältare (Sporting Lissabon-Parma) LÅN
Var lysande i Atalanta innan han lämnade för Sporting. Tveksamt om han kan återupprepa den säsongen igen. Hittar han någurlunda av den formen han hade då kommer han ge Parma en hel del nytta.
Transferbetyg: 6,5

GAETANO D´AGOSTINO (Udinese-Siena) DEL
Elegante och passningsskicklige D´Agostino kommer passa utmärkt i Siena där han kommer bli deras mittfältsnav. Han må inte bli snabbare men att gå till en klubb där han får stort ansvar är nog ett bra val.
Transferbetyg: 7

 

Publicerad 2011-07-08 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto