Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lejonet är löst!

Ett tag trodde man att han var död. Men sedan har han sakta och metodiskt matats. Från små brödsmulor till mer och mer näringsrik föda. För fyra år sedan blev han frisk och förra året började han att ryta lite som förr i tiden.

Nu släpper fanimig Aurelio De Laurentiis kopplet. Lejonet är löst! Hungrig på en scudetto och utsvulten på den stora fotbollsdansen i Champions League. Ingen försäljning av Hamsik, Lavezzi eller Cavani, bara sådant man anser sig klara sig utan.

Igår presenterades Gökhan Inler som senaste nyförvärv för Napoli och på något sätt gav det ett eko som hördes ända bort till Milano. De menar allvar. De vill vinna scudetton och de vill ta sig så långt som möjligt i Champions League. De kan ta Coppa Italia på köpet också.

ANNONS

Riktigt så enkelt kommer det inte bli men De Laurentiis håller på att bygga upp ett lag som verkligen är kapala att slåss på alla fronter. Man har uppgraderat sin svagaste länk, innermittfältet, från energifyllda vattenbärare i Walter Gargano och Michele Pazienza till klart mer passningsskickliga och offensivt bättre spelare som Gökhan Inler och Blerim Dzemaili. Med den schweiziska mittfältskombon kommer Napoli inte förlora mycket i löpvillighet eller i energi heller för den delen.

Värvningarna lär inte sluta där heller. Federico Fernandez och Marco Donadel (bra back-up) är redan klara och Bolognas mittback Miguel Britos är så gott som klar. Jag gillar Britos och tror att han kan växa sig ännu bättre i Napoli men 9-10 miljoner euro är lite väl mycket. Det har Napoli också tyckt och har försökt smuggla in Salvatore Aronica i affären för att sänka priset. Han lär presenteras kl 13 idag och då vet vi nog vad övergångssumman blev.

Mario Santana kommer även han säkert anlända och lyckas man knyta till sig David Trezeguet har man plötsligt skaffat sig en helt annan uppbackning (räkna in Mascara där) bakom sin fenomenala trio längst fram. Något som även det saknades förra säsongen. Tänk om Napoli även skulle värva Arturo Vidal. Då snackar vi mercato av högsta volt.

ANNONS

Ibland blir jag förundrad över kommentarer som Hamsiks att en övergång till Milan skulle vara ett steg i karriären eller att Lavezzis agent med jämna mellanrum öppnar upp för en flytt. Vad är så himla mycket bättre än att spela framför en underbart fanatisk publik i ett lag som jagar scudetton och spelar i Champions League? Eller är drivkraften att höja lönen så stark? Är gräset alltid grönare? Nu tror jag att det framförallt är övergångskåta agenter som sätter igång sådana processer. Hamsik och Lavezzi sitter nog rätt nöjda trots allt.

Aurelio De Laurentiis plockade upp Napoli ur ruinerna och har sedan strategiskt byggt upp ett Napoli som nu slåss på alla av fotbollsvärldens fronter. Italien har inte hört det napoletanska lejonet ryta på detta sätt sedan Maradonas dagar och jag ser inga tendenser på att han tänker lugna ner sig.

————————————————————————————————————————————————

ANNONS

Mirko Vucinic ser ut att lämna Roma och kanske går Marco Borriello samma öde till mötes (i mitt tycke borde de sälja honom alla dagar i veckan) men däremot kan Jeremy Menez kanske bli kvar. Menez var en spelare som man med största säkerhet trodde skulle säljas men med en ny tränare (Luis Enrique) kan saker komma att ändras. Jag menar, med en Menez i form tillsammans med Totti och Lamela så kan det väl inte bli så mycket mer tiki-taka än så?

————————————————————————————————————————————————

Märklig återvändo? Kan Juventus utslängde brasse Diego vara på väg tillbaka till Italien? Fiorentina ska tydligen ha hört sig för och eftersom det är en spelare Wolfsburg vill göra sig av med till varje pris kan summan bli överkomlig. Det enda som jag ogillar med den idén är att Fiorentina sätter en plugg i sin egen ungdomsverksamhet. Federico Carraro är en liten Diego-kopia och måste få chansen snart. Släpp talangerna loss!

ANNONS

————————————————————————————————————————————————

Gårdagens transfers:

GÖKHAN INLER Mittfältare (Udinese-Napoli) HEL
En klok, löpvillig och passningsskicklig mittfältare är precis vad Napoli behöver. Nu har de två. Efter Dzemaili kommer nu, efter mycket om och men, även Gökhan Inler till klubben och det höjer Napolis kapacitet enormt mycket. Kanonvärvning.
Transferbetyg: 8,5

TAKAYUKI MORIMOTO Anfallare (Catania-Novara) DEL
Jag har alltid tyckt att japanen fått för lite speltid i Catania för när han väl fått den har han oftast varit bra. I Novara lär han få mer av den varan och kan bli en succé. En lågmält smart värvning.
Transferbetyg: 7

MARIUS STANKEVICIUS Försvarare (Sampdoria-Lazio) HEL
Värvad främst som högerback där han på många sätt liknar sin företrädare Lichtsteiner. Tyvärr dock brunkigare och mer kapabel till misstag.

ANNONS
Transferbetyg: 5,5
Publicerad 2011-07-12 kl 09:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto