Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Milanesisk matematik

Jag har tidigare sagt att Inter skulle göra en bra affär om de sålde Wesley Sneijder för ca 35-40 miljoner euro och jag står fast vid det till viss del. Men min tes kräver att det i så fall skulle finnas bra alternativ för Inter att förstärka de offensiva ytterpositionerna. Nu när både Alexis Sanchez och Carlos Tevez verkar omöjliga att värva blir affären en svårare matematik.

Ett Inter utan Sneijder är förstås ett sämre Inter, han är en av få spelare i världen med den kompletta spelstilen han har. Han kan göra mål, spela fram och även ta det hårda jobbet om det så krävs och han har alltid mått bäst i en friare roll mellan mittfält och anfall.

ANNONS

Tränare Gasperini tycker dock inte att 4-3-1-2 är lika med 10. Han hävdar att 3-4-3 är 10 och även 4-3-3 kan summeras i den siffran. Att ha Sneijder i en offensiv ytteroll tycker jag är att inte ta vara på hans potential på bästa sätt. Så Gasperini har börjat experimentera med det jag alltid tänkt borde vara fullt möjligt. Att spela Sneijder centralt på mittfältet oavsett system.

Varför skulle inte Sneijder klara av att spela i en central mittfälts-position? Han har både teknik och tillräckligt mycket grinta för att göra det bra. Jag ser det som en utmärkt lösning. Dessutom kan man då förstärka anfallet med t ex Rodrigo Palacio från Genoa och även få in endera Ever Banega eller Casemiro sponsrat av försäljningar av t ex Mariga och Muntari. Ibland behöver matematik inte vara så svårt.

Desto svårare är den matematiska formeln för Milan. Jag räknar med att Riccardo Montolivo förstärker Milans mittfält men det förändrar inte det faktum att Milan enligt mig skulle må väldigt bra av att få in en spelare som är en typisk trequartista. En Javier Pastore.

ANNONS

Jag har alltid haft lite svårt att föreställa mig “Il Magnifico” i Milan, kanske är det något med hans temperament, kanske är det för att så få argentinare har varit framträdande i Milans historia. Men desto mer jag tänker på det desto mer tycker jag att han vore rätt perfekt bakom Zlatan och Pato (han skulle vara ännu mer perfekt i Roma dock).

Problematiken är inte hans kvalitéer eller hur Allegri ska få in honom i laget. Problematiken är det ekonomiska. Eftersom Palermo bara äger ca hälften av Pastore vill president Zamparini få ut så mycket pengar som möjligt. Räkna med att han inte går under 40 miljoner euro. En siffra som Milan nog inte kommer betala så någon form av delbetalning måste införlivas.

Här blir de olika matematiska uträkningarna lite knepiga. Vilka spelare kan komma att hamna i Palermo? Antonio Cassano med familj vill inte hamna för långt från Ligurien och de flesta av Milans unga talanger är redan utlånade eller sålda på delägarskap. Jag har svårt att hitta bra alternativ i Milans trupp som skulle kunna ingå i en affär.

ANNONS

Ett annat problem är att Palermo har det rätt så bra ställt på den offensiva fronten och behöver egentligen inte så mycket förstärkning där. Möjligen skulle en affär som bestod av 30 miljoner euro + hela Alberto Paloschi och halva Stephan El Shaarawy göra Zamparini sugen på en deal. Att värva Pastore är ingen lätt matematisk uträkning och det är möjligt att Milan börjar titta på enklare problemlösningar som t ex Ganso. Ibland kan matematik vara rätt svårt.

***********

Cesena har bestämt sig för att göra en “Novara”, nämligen att skaffa konstgräs. Självklart är det en fråga om pengar. Konstgräs är ett mycket billigare alternativ. Stadio Dino Manuzzi kommer fortsätta att vara en intim och härlig arena men visst försvinner en del av känslan utan naturgräs.

************

Brasilianske supertalangen Lucas Rodrigues Mouras agent påstår att han sitter i förhandlingar med att sälja av en viss procent av sin klients ägarskap till en italiensk klubb. Siffran skulle ligga runt 5 miljoner euro vilket innebär ungefär en sjättedel av Lucas värde. Så vilken italiensk klubb är det frågan om? Det kan definitivt vara så att Genoa och Milan är två av de klubbarna. Antingen var och en för sig eller tillsammans i någon form (typ Boateng övergången). Räkna dock inte bort Roma och Inter.

ANNONS

************

Arturo Vidal och Giuseppe Rossi är mycket nära Juventus båda två. Kanske blir en eller båda klara denna vecka……..Jag har alltid trott att Fiorentina kommer lyckas förhandla ner Alberto Aquilanis lön och värva honom från Liverpool……Roberto Baggio har nu fått tränarlicens av andra graden och får därmed ta jobb som ungdomstränare, Lega Pro eller lägre divisoner. I Serie A och B får han bara ta jobb som andretränare……Jag blir mer och mer säker på att Mauro Zarate kommer säljas innan mercaton stänger…..Cagliaris stora talang Daniele Ragatzu lånas ut till Serie B och Gubbio……varför har jag en stark känsla att Miguel Veloso kommer ta revansch och göra en bra säsong i Genoa?

************

Igår bestämdes det att Inter kommer få behålla 2006 års scudetto. Räkna med att Juventus kommer överklaga i någon form. För min del kan man skrota den scudetton.

************

Gårdagens transfer:
GABRIELE ANGELLA Försvarare (Udinese-Siena) LÅN
Hade en svag säsong i fjol med Udinese men Angella är ung och har vissa kvalitéer Jag tror han kan komma att visa det i Siena.

ANNONS
Publicerad 2011-07-19 kl 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto