Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cesena bygger mot Europa

Lorenzo Medici

Efter att ha klarat sig kvar förra säsongen är Cesena nu redo att ta nästa steg och det ordentligt. Klubben har alla förutsättningar att etablera sig i storleksordning à la Parma.

Cesena har okej ekonomi, en bra ungdomsverksamhet och ett väldigt starkt stöd från supportrarna. Förra säsongen hade man ett publiksnitt på 16 469 vilket var ca 2000 mer än vad Parma hade och bara ca 1000 mindre än Udinese som kom fyra i tabellen.

“Lilla” Cesena håller så smått på att bygga stort. Lazio och Napoli är kanske de lag som dragit ned flest applåder med sin mercato men i skuggan av de ljusblå lagen har sportdirektör Lorenzo Minotti och president Igor Campedelli satt väldigt vackra stenar i sitt Cesena-bygge.

Klubben har sått offensiva frön på sitt blivande konstgräs med Adrian Mutu, Antonio Candreva och Eder Martins. Tillsammans med mini-tornadon Emanuele Giaccherini så har Cesena en offensiv som helt klart kan mäta sig med lag som t ex Fiorentina, Palermo och Parma.

Annons

Visst måste man se till vad laget har i de defensiva regionerna också och där har Cesena en del kvar att jobba på. Jag tycker dock inte att det ser så svagt ut. Försvarsnyförvärvet  Marco Rossi är bättre än vad ryktet säger och jag tror att han har ett par väldigt fina Serie A-säsonger i sig.

Ytterbacken Gianluca Comotto lär bli en gedigen kantspringare och Torinos Matteo Rubin kan vara på ingång på andra sidan. Cesena jagar en eller två duktiga mittfältare som t ex  Sergio Almiron eller Juventus mittfältstalang Manuel Giandonato. Även svenske Albin Ekdal har funnits med i Cesenas tankar.

Jag tror också att nye tränaren Marco Giampaolo är redo för att nå framgång. Giampaolo har alltid ansetts som en av Italiens mest lovande tränare efter hans mirakel med Ascoli men har därefter inte riktigt fått det att stämma i Cagliari, Siena och Catania. Nu kan det vara dags för honom att äntligen lyckas fullt ut.

Annons

När säsongen 2011/12 sätter igång kan Cesenas startelva se ut så här: Antonioli; Comotto-Rossi-Von Bergen-Rubin; Guana-Colucci-Candreva; Giaccherini-Mutu-Eder. Ett lag som kan komma att göra oväntat stor succé. Jag tror faktiskt att de kan bli så bra att de är framme och nosar på platser ut till Europa någon gång i maj 2012.

**********

En ordentlig knäskada sätter nu stopp för Inters målvakt  Emiliano Vivianos tänkta övergång till Genoa. Operation och ca 6 månaders frånvaro. Det innebär också en eventuell inkomstförlust för Inter och även ett hinder i jakten på Genoas anfallare Rodrigo Palacio. För målvakten innebär det också att nästa års EM ligger i farozonen. Tråkigt för en av Italiens allra bästa målvakter.

Palermo kan komma att förstärka sitt Primavera-lag med en Pastore. Allltså Juan Manuel Pastore, Javiers 17-åriga yngre bror. Juan är två centimeter kortare men lite mer kompakt byggd. Kanske har Palermo redan hittat sin ersättare till sin storstjärna.

Annons

Roma är på väg att sälja Jeremy Menez till PSG för ca 7-8 miljoner euro. Ungefär lika mycket man kommer behöva betala för målvakten Martin Stekelenburg. Borde man inte kunnat få ut mer pengar för fransmannen?

Palermos Davide Lanzafame kan vara på väg till lokalkonkurrenten Catania…..Antonio Cassano kommer lämna Milan innan mercaton är över, det är min fulla övertygelse. Cassano kommer vilja ha och behöva mycket speltid eftersom det finns ett EM runt hörnet…..Juventus kan ha tröttnat på Villarreals överpris på Giuseppe Rossi och vänder åter blickarna till Mirko Vucinic.

***********

Gårdagens transfers:

ARTURO VIDAL Mittfältare (Bayer Leverkusen-Juventus) HEL
Multidimonsienell mittfältare med både “grinta” och tekniska kvalitér. Kommer bli en mycket stor tillgång till Juventus. En av sommarens bästa värvningar och kanske den allra bästa hittills.

Annons
Transferbetyg: 8,5

LOIC NEGO Försvarare (Nantes-Roma)
Fransk talang (född 1991) och ungdomslandslagsman som kan spela på flera försvarspositioner. Fysiskt stark och bra med fötterna. Kan bli ett riktigt fynd.
Transferbetyg: 6,5

Publicerad 2011-07-24 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto