Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

De Rossi till varje pris?

Är det verkligen värt att behålla Daniele De Rossi till varje pris? Är det värt risken att förlora honom utan ersättning nästa sommar som Roma gjorde med Phillipe Mexes?

Romas sportdirektör Walter Sabatini har förklarat att De Rossi inte är till salu att förhandlingarna om ett nytt kontrakt med landslagsmittfältaren kommer fortgå och att man hellre är beredda att ta risken att förlora honom nästa säsong än att tappa honom nu.

Är det verkligen så smart? Vad händer om De Rossi och Roma inte kommer överens om ett förlängt kontrakt under pågående säsong? Kommer det bli en jobbig såpa som påverkar honom själv och laget negativt?

ANNONS

Om säsongen inte blir som De Rossi och Roma tänkt sig, finns det då inte risk att han verkligen lämnar Roma sommaren 2012? Riskerna finns men De Rossis kärlek till Roma finns likväl och det är svårt att tänka sig att han skulle sätta dem i den sitsen.

Fotboll är dock business och man vet aldrig. De Rossi har garanterat många klubbar efter sig. Manchester City och Real Madrid skulle säkert hosta upp 25 miljoner euro för romaren och det vore fina pengar för Roma att omsätta på spelarmarknaden.

25 miljoner euro för De Rossi, 9 miljoner för Jeremy Menez och 18 miljoner för Mirko Vucinic skulle vara en fin kassako att mjölka spelare ur. Det skulle kunna öppna upp scenarier som att värva Javier Pastore eller kanske ännu mer välbehövligt, Gonzalo Higuain från Real Madrid (Higuain borde kunna bli till salu då Real Madrid värvat Carlos Tevez, Neymar eller liknande).

Tänk att värva Higuain, Radosav Petrovic, Matias Silvestre och Gaston Ramirez för de pengarna? För mig är det helt obegripligt att Roma inte struntar i Martin Stekelenburg och istället värvar Petrovic för Menez-pengarna. För min del kan de lika gärna värva Carlos Kameni för en billigare peng istället för den holländske målvakten eller till och med ge Julio Sergio en chans till (så jävla dålig har han väl inte blivit?).

ANNONS

Det sägs att kärlek inte går att köpa för pengar. De Rossi är en Roma-totem, ovärderlig ur många synpunkter och kan vara en alldeles fantastisk spelare. Problemet är att det var ett tag sedan han var en fantastisk spelare.

Förhoppningen är att han ska hitta tillbaka till den De Rossi han var för några år sedan, den De Rossi som fick Olimpico att glöda av hans fötter. Det är den De Rossi som tränare Luis Enrique hoppas kunna återföda. Den spanske tränaren har flera gånger deklarerat De Rossis stora betydelse.

Men tänk om De Rossi springer runt i sin återvändsgränd som han gjorde förra säsongen? Om han inte tar det där sista steget i utvecklingen som han borde kunna?

Då står Roma utan de där pengarna, utan den där chansen att kanske kunna reformera laget till ett blivande scudetto-lag. Sabatini verkar ganska säker på sin sak. De Rossi ska behållas till vilket pris som helst. Jag är inte lika säker på det.

Om gammal kärlek inte rostar varför kommer Daniele De Rossi då inte överens med Roma om ett nytt kontrakt? Är priset på Romas kärlek till De Rossi för lågt? Kanske har allting ett pris trots allt.

ANNONS

Gårdagens transfer:

CHRIS OBODO Mittfältare (Udinese-Lecce)
Om Obodo knappt kunde ta en plats i Torino förra säsongen, varför skulle han då göra storverk i Lecce? En gång i tiden var Obodo en elektrisk mittfältsdynamo. Det var alltför längesedan.
Transferbetyg: 5

Publicerad 2011-07-25 kl 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto