Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Operation Apache

Lorenzo Medici

Medan Milan jagar sin mister X så är Inter ute på Operation Apache. I alla fall så önskar jag att det är så. Jag hoppas att Carlos Tevez besök i Milano under våren betydde någonting, att sportdirektör Marco Brancas sammanträffande med Carlos Tevez på Sardinien inte bara var en slump.

Vissa spelare önskar man sig mer till Serie A än andra. Tevez är en av dem jag önskar allra mest att få se i Serie A innan hans karriär är slut.
Få spelare spelar med sådan dynamik och teknik som Apache. Vissa spelare är coolare än andra.

Hur snyggt skulle det inte vara att se Tevez och Etoo dansa fotbolls-voodoo kring motståndarförsvaren i höst? Hur livsfarlig skulle inte en trio med Tevez-Etoo och Pazzini vara? Om man dessutom kan integrera en Sneijder till en central mittfältsroll snackar vi dream-team.

Men är det verkligen möjligt? Jag tror att Inter tittar på vilka möjligheter de har för att kunna värva argentinaren. President Moratti är en drömmarnas man och kan gå långt för att nå sina egna favoritspelare. Tevez är en Moratti-favorit, precis som Alvaro Recoba var.

Annons

Det lättaste och det mest troligaste är förstås att sälja Wesley Sneijder (eller möjligen Maicon) och på det sättet få loss pengar att värva Tevez. Ett annat otäckare scenario är att Samuel Etoo ingår i ett utbyte med Tevez.

Detta är säkert inget Moratti vill men om det är så att Etoo med familj vill lämna Italien (det har förekommit rasistiska påhopp som de inte gått opåverkade ur) så är det tyvärr inte helt orimligt. Moratti har en stark vilja men han har aldrig hållit spelare kvar mot deras vilja. Jag har ändå svårt att se att Etoo lämnar Inter i denna säsong.

Sedan finns det drömvarianten. Antingen att Inter lyckas få till ett lån med obligatorisk köprätt av Tevez för säg ca 35 miljoner euro så att man kan skjuta upp betalningen till nästa säsong och försöka sälja några spelare då istället (t ex inte omöjligt att Etoo gör sin sista säsong).

Annons

Eller (vore ännu bättre) så försöker de köpa honom rakt av. Detta kanske ter sig omöjligt utan att behöva sälja t ex Sneijder eller Maicon. Det behöver inte vara så. Det finns spelare som Inter kan få in pengar på.

Sulley Muntari (5-6 milj), McDonald Mariga (6-7 milj) och Goran Pandev (7-8 milj). På detta sätt skulle man säkert kunna få in runt 20 miljoner euro vilket är ungefär det som kan komma att krävas.

För Inter har nämligen en hake på Manchester City som borde utnyttjas. City är fortfarande skyldiga Inter 15 miljoner euro för Mario Balotelli. 20+15=35. Det skulle kunna gå.

Kanske kommer Tevez till slut inte ens hamna i Inter. Men någonstans tror jag att det har börjats skissas i Inter-organisationen.

Den första skissen på Operation Apache.

****************

Jag har alltid sagt att Roma (eller Fiorentina för den delen) borde satsa på Leandro Damiao som ersättare för Mirko Vucinic och det står jag fast vid………U-20 VM har satt igång. Bland annat finns Erik Lamela (matchvinnare i natt), och Phillip Coutinho där och ska visa sina framfötter…..Linus Hallenius kan vara på gång till Serie B och Padova.

Annons

Första omgången i Serie A inleds med matcher lördagen den 27 Augusti. kl 18.00: Siena-Fiorentina, 20.45: Cagliari-Milan. Söndag 28 Augusti. kl 18.00: Napoli-Genoa. 20.45: Atalanta-Cesena, Bologna-Roma,  Inter-Lecce, Lazio-Chievo, Novara-Palermo, Parma-Catania, Udinese-Juventus.

****************

Gårdagens transfer:

SEBASTIEN FREY Målvakt (Fiorentina-Genoa) HEL
Mycket bättre målvaktsvärvning kunde inte Genoa ha gjort. Istället för att välja en svajig argentinare (Romero) får man nu en rutinerad, stabil och kattvig målvakt.
Transferbetyg: 8

Publicerad 2011-07-30 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto