Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Den brasilianske piraten

Efter Malaga kommer nu PSG. Ytterligare en shejk som vill ha en leksak, ett ansikte in i Europa och ut i resten av världen. Pr, kontakter och så är det kul med fotboll.

Shejk Hamad Bin Tamim Al-Thani har anlitat Leonardo som sin högra hand aka sportdirektör. Förmodligen har Leonardo fått fri lejd. Roffa åt dig precis vad du tycker passar, priset är inga problem. Men ekonomisk fair play då? Manana, imorgon, domani, tomorrow mister Leonardo.

Att Paris inte haft något lag i toppen av Europa är ju egentligen rätt märkligt och att välja en sovande gigant som PSG känns ju rätt smart. Nu har den nyanlitade Leonardo börjat använda sina kontakter och vända sitt rövarskepp mot den italienska kusten.

ANNONS

Första anhalt, Rom. I den eviga staden förhandlade han till sig Jeremy Menez för 9 miljoner euro vilket kan beskrivas som ett rån. Eeh…. typ 13 miljoner billigare än Stewart Downing? Grattis Roma.

Sedan styrde Leonardo sitt skepp mot Turin plockade med sig Momo Sissoko och lättade sedan ankar mot det viktigaste målet. Italiens södra delar, närmare bestämt Sicilien och Palermo.

Väl inne på fast mark slänger han upp skattkistan på en sisådär ca 45 miljoner euro. Kapten Leonardo vill ha sin stjärna, sin Jack Sparrow, Serie A:s ögonsten, Javier Pastore. Den argentinske bollmagikern ska tas ifrån oss. Bland det mest estetiska vi skådat på länge ska byta scen. Detta är en hemsk film.

Sorgligt men sant. Pastore försvinner iväg till det franska fastlandet med en jublande Leonardo som också fick med sig en nedrabatterad Salvatore Sirigu. Köp Pastore dyrt och du får Sirigu på köpet typ.

Vad kommer efter detta? En sväng tillbaka förbi Rom för att kapa Mauro Zarate eller Marco Borriello? En tripp ner till Brasilien för att highjacka Paulo Henrique Ganso ifrån Milan? Det franska piratskeppet är inte färdiga med sin färd än, var så säkra på det.

ANNONS

Ombord finns en man som liknar en svärmorsdröm men låt er inte luras. Den brasilianska piraten är en förrädisk, hänsynslös och kallsinnad torped och han kan hugga dig närsomhelst samtidigt som han ler sitt falska leende.

**********

Gårdagens transfer:
MARTIN STEKELENBURG Målvakt (Ajax-Roma) HEL
Roma borde få en hel del garanti mellan stolparna med holländaren. Om han sedan är värd ca 6 miljoner euro är jag dock klart mer tveksam till.
Transferbetyg: 6,5
Publicerad 2011-07-31 kl 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto