Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

La Viola-gryning eller mörker?

Lorenzo Medici

Ett tag under sommaren trodde jag att Fiorentina var på väg att bygga en ny vacker gryning. Ett mittfält där Alberto Aquilani ersatte Riccardo Montolivo, där brassen Arouca skulle surra runt som ett argt bi, där Antonio Cassano och Sergio Floccari skulle komplettera en frisk Stevan Jovetic.

Ett Fiorentina som släckte ner Cesare Prandelli-bygget för att ge näring till en ny ljus era. Nu är vi snart i mitten av augusti och nästan ingenting har hänt. Bara mest frågetecken och problem.

Aquilanis lön blev för dyr, Arouca släpps inte förrän efter klubblags-VM, Cassano och Floccari är än så länge kvar där de var när säsongen slutade.

Fiorentina genomgår ett reningsbad. De vill sänka lönekostnaderna och sälja av spelare som Alberto Gilardino, Juan Vargas och Montolivo. Bort med Sebastien Frey, Marco Donadel, Gianluca Comotto, Mario Santana och Adrian Mutu. Ut med det gamla och in med det….tja vadå?

ANNONS

Ett problem är att Fiorentina inte verkar vilja ha spelare emellan som delbetalning. Vilket innebär att ingen betalar och tiden tickar. Cassano, Veloso, Paloschi, Floccari, Martinez och Bonucci ska alla ha erbjudits till Fiorentina. Men nej, cash only. Det enda som verkar kunna gå i lås är att Fiorentina får Genoas Houssine Kharja i utbyte mot Felipe. Grattis.

Det innebär att Fiorentina kommer ingenstans väldigt fort. Seriestarten är snart bara tjugo dagar bort och ”viola” riskerar att kliva in i säsongen med omotiverade spelare som velat bli sålda, ett koppel hyfsade trupp-spelare som Gianni Munari, Andrea Lazzari och Kharja som nyförvärv och ett i stort sett oförändrat försvar.

Problemen slutar inte där. Supportrarna är missnöjda. Missnöjda med utebliven satsning, missnöjda med spelare som vill bort, missnöjda med tränare Mihajlovic.

ANNONS

Sportdirektör Corvino är visserligen till viss del bakbunden då han inte kan värva spelare med för hög lön eller för hög prislapp. Men det kan inte förklara allt.

Hur kunde man låta t ex Radosav Petrovic passera förbi ens näsa? Blackburn verkar betala en siffra runt 5 miljoner euro, något som Fiorentina också hade kunnat erbjuda.

Har de hört talas om Leandro Damiao? Har de kunnat erbjuda Santos 7-8 miljoner euro för Arouca så kan de väl erbjuda Sampdoria samma summa för Andrea Poli? Lite mer kreativitet tack.

Om Fiorentina inte sätter ordentlig fart så kan den nya violetta gryningen istället bli till ett hemskt mörker.

************

Spelskandalen börjar komma till sin brännpunkt och åklagare Palazzi har nu yrkat på 7 poängs avdrag för Atalanta samt att både Thomas Manfredini och Cristiano Doni riskerar tre och ett halvt års avstängning.

ANNONS

Personligen har jag svårt att se var Atalanta som klubb är direkt involverade i spelskandalen och undrar om inte de mest få klä skott för att statueras som exempel. Räkna med att Bergamo-klubben kommer överklaga. Chievo fick ett lindrigare straff på ca 700 000 kr i böter.

************

Genoa vill ha Cassano och kan tänka sig att byta Veloso mot Montolivo för att sedan byta Montolivo mot Cassano. Eller så byter Genoa Palacio mot Thiago Motta som de i sin tur byter mot Cassano. Milan vill ha Montolivo men har nu vänt intresset till den spelare som var tänkt att ersätta Montolivo i Fiorentina, nämligen Aquilani.

Hängde ni med? Nej tänkte väl det. Men räkna med att några av de nämnda spelarna kan hamna i någon av de nämnda klubbarna.

************

Den spelare som förbättrade sitt värde mest av alla under Copa America måste ha varit Sebastian Coates. Lazio, Inter och Juventus  är alla ute efter den nye Diego Lugano….Gabriel Milito kan komma att lösas från sitt kontrakt med Barcelona och Roma lär vara intresserade.

ANNONS

Fiorentina har lånat ut Haris Seferovic till Neuchatel Xamax….Palermo kan komma att använda en del av pengarna för Pastore till att värva Andrea Poli från Sampdoria (vilket vore en fantastisk värvning).

 

 

Publicerad 2011-08-04 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto