Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Avtal eller inget spel!

AIC:s Damiano Tommasi och bland annat lagkaptenerna Alessandro Del Piero, Francesco Totti och Javier Zanetti menar allvar. Inget underskrivet kontrakt, inget spel den 27 augusti.

Spelarförbundets president Tommasi har alla Serie A:s lagkapteners underskrift på att serien inte kommer att starta om inget underskrivet kollektivavtal finns klart.

Giriga fotbollsspelare? Nja håll hästarna lite grann. Problematiken går tillbaka till förra hösten då en strejk också var nära. Den gången kom man muntligt överens med kryphålet att det saknas bara någon detalj.

Nu i maj när kontraktet sedan skulle skrivas under så var AIC redo att skriva medan Lega (de italienska klubbarna) plötsligt ändrat sig i en fråga. Frågan det handlar om gäller spelare som är “fuori rosa”.

Alltså vad har klubbarna för rättigheter att kunna ställa spelare utanför laget (typ Pandev, Ledesma historien) om de t ex inte skriver på ett nytt kontrakt. Det handlar inte om några pengar utan det handlar mer om spelarnas grundläggande rättigheter . Det fräcka är att det man kom överens förra hösten nu inte gäller.

Förmodligen handlade det då bara om att skjuta upp en strejk. Ungefär, ja ja vi lovar, kom igen nu spelar vi istället, vi skriver kontrakt sen i maj. Vem litar på 20 italienska Serie A-presidenter? Inte jag i alla fall.

Men denna gång kommer AIC och spelarna inte att ge sig och eftersom säsongen inte startat ännu är det nog inte speciellt svårt att inleda en strejk. Så respektera pakten alla presidenter, annars blir det nog inget spel.

Det är inte en sådan start vi vill ha på säsongen.

************

Gårdagens transfers:

DAVIDE LANZAFAME Anfallare (Palermo-Catania)

En spelare som alltid legat på gränsen till genombrott. Nu känns det som att han kanske hittat hem (hans pappa är catanese) till rätt klubb för att äntligen kunna lyckas. Lanzafame har både bra fart och dribblingsförmåga och borde passa väl in i Montellas 4-3-3.

Transferbetyg: 6,5

 

Publicerad 2011-08-08 kl 10:20
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons