Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Farväl Etoo?

Biljonären och filantropen Suleyman Kerimov menar allvar. Fc Anzhi Makhachkala vill bygga upp ett slagkraftigt lag och resurserna är enorma (Kerimov är en av de 150 mest rika i världen). Jag trodde inte att en övergång mellan Samuel Etoo och Anzhi skulle kunna bli av men nu verkar det som att budet inte är någon gimmick. Inter, Anzhi och Etoos agent träffades igår och Moratti kallade deras bud för intressant och rimligt.

Nu följer några dagar av tankeverksamhet. Etoo måste fundera kring sin framtid och Inter måste diskutera deras. Känslan är att det kan bli av. Vart är Inter på väg egentligen. Sneijder är på väg bort och nu även Etoo. Hur gick det till egentligen?

Massimo Moratti och Inter har nästa års ekonomiska fair play-regler bankandes i bakhuvudet men vill ju samtidigt självklart ha ett slagkraftigt lag. Hela karusellen drogs egentligen igång när Rafa Benitez blev ny tränare för Inter.

Efter att Jose Mourinhos segertåg avslutades kunde Benitez bristande karisma och för stora taktikpärm aldrig följa upp Mourinos avsked. Det var ungefär som att en skolklass åkt till Disneyland på klassresa för att året efter följa upp det med en tripp till Skansen.

Benitez funkade inte och in kom istället en mer populär tränare som kan beskrivas som Benitez totala motsats. Leonardo hade karisman men var  inte tillräckligt kunnig taktiskt.

När det sedan visade sig att han hellre jobbar som sportdirektör fick Moratti alldeles för sent börja leta efter en ny tränare. Drömmen Pep Guardiola hade ett år kvar på sitt kontrakt och därmed fick presidenten börja leta allt längre ner på sin önskelista.

Tills slut hamnade valet på Gian Piero Gasperini, en duktig tränare som stundtals gjort Genoa till en vacker fotbollscirkus. Men frågan var om han hade tillräckligt med pondus och karisma för att leda ett lag som Inter? Skulle hans spelidéer verkligen passa bra in med den trupp han förfogade över?

Vi börjar få svaren nu. Främst är det fortfarande någon sorts efterspel av antiklimax i och med avsaknaden av Jose Mourinho. En del av spelarna i Inter som är på toppen av sin karriär vet nog att de aldrig kommer nå så långt igen som de gjorde under Mourinho.

Sedan handlar det nog en del om Gasperini också. Etoo känner sig inte helt bekväm och Sneijders position har inte varit helt tydlig. Båda spelarna är väldigt tighta till klubben men är heller inte främmande för att lämna.

Kanske håller nu det filantropiska budet från södra Ryssland på att få Inter att trycka på reset-knappen. Operation rekonstruktion. Inter kommer få det tufft om spelare som Etoo och Sneijder lämnar men det behöver inte vara helt fel att få in nya hungriga spelare som är mer anpassade till det spelsystem som Gasperini helst vill utföra.

Att tappa sina två bästa spelare är aldrig bra och jag vet inte om det är det riktiga att göra i detta läge, det hoppas jag att Inter vet bäst själva. Det jag däremot vet är att det  blåser nya ekonomiska vindar över fotbolls-europa och just nu blåser det extra hårt över den blåsvarta delen av Milano.

********

MATIAS SILVESTRE Försvarare (Catania-Palermo)
Bra med fötterna, stark i luften och läser spelet bra. Silvestre gjorde en kanonsäsong ifjol och var jagad av Lazio, Roma och Juventus och med tanke på konkurrensen så  har Palermo verkligen gjort en bra affär.
Transferbetyg: 7,5

Publicerad 2011-08-10 kl 10:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons