Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Azzurri bubblar

Det italienska landslaget bubblar. Bubblar av spelglädje och fria tyglar. I Cesare Prandellis landslag finns det ingen plats för löptstarka träben som Vincenzo Iaquinta, inga taktiska yttrar  utan fantasi som Simone Pepe och inga nostalgiska sorgebarn som Fabio Grosso.

Istället låtar han tekniska och mer kvicka spelare som Antonio Cassano, Giuseppe Rossi, Alberto Aquilani och Riccardo Montolivo sväva fritt. Det finns till och med plats för ett huvudlöst geni som Mario Balotelli.

Detta är äntligen ett landslag som väcker fjärilar i magen på mig. Ett landslag som vågar gå på offensiven och som kan matcha världsmästarna. Segern igår mot Spanien var ingen slump, det var inte en match där spanjorerna saknade en massa frånvarande stjärnor.

ANNONS
Det var en underbar match som böljade fram och tillbaka mellan två lag som ville spela fotboll. Det var en imponerande seger som kommer ge Italien ordentligt med råg i ryggen för framtiden.

För ett tag sedan presenterade jag Riccardo Montolivo som en av ligans mest underskattade spelare. Alla som tvärtom tycker att han är överskattad kanske fick sig en tankeställare igår. Montolivo var suveränt bra och hans mål var en riktig godbit. En perfekt löpning och sedan ett känsligt lobbavslut. Ett mästerverk likt en sann mister X.

För övrigt är Prandelli en så mycket smartare tränare än de flesta av hans italienska kollegor. Förutom att han predikar positiv fotboll och får det att funka så spelade han igår Montolivo i den roll som jag alltid önskat mig att se honom i, nämligen en offensiv mittfältsposition.

Han har nästan alltid tidigare tagit plats längre ner på plan som speluppbyggare à la Pirlo men eftersom jag tror att den moderna fotbollen kräver kvicka playmakers framför långsamma så är lösningen perfekt. I en mer framskjuten mittfältsposition får han mer ut av sina kvalitéer. Hans fina skott, hans sublima teknik och hans förmåga att slå avgörande passningar.

ANNONS

Det var inte bara Montolivo som imponerade. Giuseppe Rossis anfallsspel är en njutning att skåda. Han är så kvick, smidig och bra med bollen att man får gåshud. Varför finns det inte plats för honom i Serie A? Jag hoppas verkligen Napolis president De Laurentiis kärleksförklaring till Rossi leder till något konkret.

Förresten kommer jag alltid älska Antonio Cassano hur många kilo han än väger och Gianluigi Buffon är fortfarande världens coolaste målvakt vad än någon säger.

Gli Azzurri bubblar av fotboll och det gör mig jäkligt lycklig.

********
Atalanta har fått sin dom utdelad. -6 poäng kommer man få inleda säsongen med och två av deras viktigaste spelare, Doni och Manfredini har fått sina avstängningar på 3 och ett halvt år bekräftade. Det hela känns märkligt då bevisen är extremt luddiga, men vissa måste statueras som exempel. Räkna med att allt detta kommer stärka Atalanta. Vi mot resten liksom.

Publicerad 2011-08-11 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto