Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det krävs hjärna och mod, Udinese

Då var det dags. Dags för Udinese att försöka kvala sig in till Champions League, att inleda “mission almost impossible”. För det är det väl? Ett näst intill omöjligt uppdrag?

Den första tanken som slår en är att det kommer bli sanslöst svårt att slå ut Arsenal över två matcher. Det känns som att när italienska lag möter engelska lag på senare tid så förlorar de nästan alltid. Den italienska fotbollen har tyvärr visat att den inte riktigt hängt med de sista åren.

Det har lämnat en sån där halvjobbig känsla i magen av olust. Hur blev det så här? Jag kan bara rent spontant komma på två matcher (ni får gärna hjälpa mig att komma på fler) där italienska lag utmanövrerat engelska lag rejält.

Den ena är när Milan 2007 besegrade Manchester United på hemmaplan med 3-0 och när Fiorentina 2009 vann över Liverpool med 2-0.
Det finns många anledningar att vi inte fått se fler sådana insatser från italienska lag men en viktig detalj är den mentala biten. Mentalt befinner sig fortfarande Italiensk fotboll på 80-talet.

De tror fortfarande att det funkar att spela på kontring och säkra bakåt. Det gör det inte längre. Man måste kunna dominera matcher också, styra matcherna, sätta press på motståndarna, inte sluta anfalla. Det var det Milan och Fiorentina gjorde i dessa matcher.

Udinese måste utmana Arsenal, våga pressa dem, våga anfalla. Inte hela tiden men tillräckligt ofta för att göra Arsenal osäkra. Udinese kan detta men vågar de?

Förmodligen finns det inte ett bättre tillfälle att möta Arsenal än just nu. Fabregas har lämnat, Nasri är på väg att lämna, supportrarna är missnöjda och helgens 0-0 mot Newcastle imponerade inte. Arsenal är i lite svag gungning.

Udinese har förvisso tappat Alexis Sanchez och Gökhan Inler men har ändå ett rätt slagkraftigt lag. Kwadmo Asamoah, Mauricio Isla, Mehdi Benatia och självklart Antonio Di Natale är alla spelare kapabla att matcha Arsenal.

Det finns två saker jag är orolig för. Det ena är försvaret som består av en del nya spelare. Håller det när Arsenal sätter fart? Det kommer bli en nyckelfråga. Det andra är att Arsenal borde ligga före rent formmässigt eftersom Premier League satte gång redan i helgen.

Det kommer krävas hjärna och det kommer krävas mod från Udinese för att få med sig ett bra resultat (helst göra mål) från London. Men Udinese har väldigt mycket mindre att förlora än Arsenal och om de bara vågar plocka fram offensiven så kan det gå vägen.
Att vara modig med intelligens. Forza zebrette!

Trolig startelva: Handanovic, Basta, Beantia, Danilo, Neuton-Badu, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero-Di Natale.

Publicerad 2011-08-16 kl 09:26
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons