Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Di Natale, strejk och allt inför Serie B!

Lorenzo Medici

Udinese försökte. Antonio Di Natale var både hjälte och syndabock. Han var fantastisk i en halvlek, gjorde ett mål men missade sedan en straff vid ställningen 1-1. Udinese försökte men Walcott kontrade in 1-2. Bye bye Udinese. Drömmen sprack men de gjorde ett gott försök.
Joel Ekstrand blev bortsprungen mer än en gång i första halvlek och visade att han inte håller som ytterback. Udinese får nu slicka såren och försöka komma tillbaka.

******
Serie A-strejken kryper allt närmare. Det handlar om artikel 4 och 7. Kort kan man säga att det handlar om avgifter och om spelare under kontrakt kan ställas utanför laget (typ Pandev-historien). Idag fortsätter mötena och vi får hoppas att en lösning hittas men det ser mörkt ut. Men man kan ju undra hur sugna vissa klubbar är på att ligan ska komma igång till helgen. Ligger det andra saker bakom än artikel 7 och 4?

Bland annat Inter, Genoa, Fiorentina, Juventus, Roma är inte klara med sin mercato och Milan har många skador att läka. Kanske är en veckas strejk eller så inte så dumt för vissa lag? Hur stort är intresset egentligen för presidenterna och deras klubbar att skriva under ett avtal?

ANNONS

Bara tre presidenter närvarade igår (Di Llaurentiis, Cellino, och Campedelli) och förvirring rådde om vilka personer som har rätt att skriva under kontraktet. Som spelarförbundets president Damiano Tommasi uttryckte det: “Även om vi hade accepterat Legas förslag så hade vi troligen ändå inte kunnat skriva under något avtal eftersom vi inte vet vilka som är rättmätiga kontraktstecknare.”

Eller som Cagliaris president Massimo Cellino (en av två som röstade ja till avtalet) sade: “Spelarna visade mycket större samarbetsvilja än representanterna för klubbarna. Vi hade utan problem kunnat hitta en lösning. Istället har vi skapat ett problem som vi lätt hade kunnat undvikit. Jag vet inte varför.”

Förvirring råder och att de inblandade skulle komma överens idag känns rätt osannolikt. För viljan kanske inte ens finns. Det blir intressant att se hur mycket viljan kommer öka efter mercatons slut.

ANNONS

*****
Idag kan fyra övergångar bli officiella. Emanuele Giaccherini till Juventus (Jorge Martinez går motsatt väg), Alberto Aquilani till Milan, Diego Forlan till Inter och Pablo Osvaldo till Roma.

Juventus lär inte nöja sig med Giaccherini. Räkna med att ytterligare någon ytter anländer (Estigarribia?). Galliani menar på att mercaton är helt stängd efter Aquilani. När han säger så betyder det att det kommer något mer. Typiskt Galliani-knep. Släcka alla förväntningar för att sedan komma med en sensation i slutet. Allt för att höja sig själv till skyarna. Gamla Galliani-knep. Som jag sa i slutet av Juli, det kan komma en mister X. Den förlorade sonens återkomst.

Efter Forlan kommer vad? Mauro Zarate? Eller nöjer sig Inter med Rodrigo Palacio? Inter försöker spara pengar samtidigt som de vill få ett slagkraftigt lag. Men hade tränaren hetat Pep Guardiola istället för Gasperini hade han inte då fått allt han pekat på?

ANNONS

Efter Osvaldo kommer vad? Äntligen verkar det dyka upp uppgifter om att Roma är ute efter Riccardo Montolivo. Äntligen en vettig Roma-värvning. Men det pratas lika mycket om Fernando Gago. Hoppas inte den ene utesluter den andre. Roma behöver mittfälts-kreativitet.

****
Gårdagens transfers:
MATTIA CASSANI Försvarare (Palermo-Fiorentina)
Borde öka kvalitén rejält på Violas högerkant då De Silvestri aldrig blommat ut.
Transferbetyg: 7

SIMONE LORIA Försvarare (Roma-Bologna)
Ses ju mer som ett skämt än en vettig försvarare numera. Finns det en hyfsad försvarare kvar i Loria? Tveksamt,
Transferbetyg: 5

GERMAN DENIS Anfallare (Udinese-Atalanta)
Smart värvning då jag tror att Denis kommer fungera perfekt i Atalanta. Jag säger minst 10 mål.
Transferbetyg: 7

*****
Eftersom det kanske inte blir något spel i Serie A i helgen så kan man alltid njuta av underbara Serie B. Här följer mitt tips inför seriestarten ikväll när Sampdoria tar emot Padova (toppmatch direkt!). Serie B-special!

ANNONS

1. Torino
Har äntligen skaffat ett lag som är redo att vinna Serie B. Stefano Guberti, Mirko Antenucci, Nnamdi Oduamadi, Simone Verdi, Osarimen Ebagua, Alen Stevanovic och än så länge även Rolando Bianchi är en offensiv som är otroligt kapabel. Dessutom är tränare Giampiero Ventura rätt man för att ta klubben upp dit där de hör hemma.

2. Sampdoria
På papperet har Sampdoria givetvis ett lag som ska ta sig tillbaka direkt till Serie A. Men jag är tveksam till om nye tränaren Gianluca Atzori är en vinnare och har vad som krävs. Även försvaret lämnar en del att önska. Anfallare som Cristian Bertani, Massimo Maccarone, Nicola Pozzi och Federico Piovaccari är en lyx för Serie B och Angelo Palombos hjärta räcker långt. Favorit som borde hålla men som kan falla.

3. Padova
Antagligen förste utmanare till Torino och Sampdoria. Unge tränaren Alessandro Dal Canto är en framtidsman och sportdirektör Rino Foschi är fortfarande en av de bästa. Ett lag som byggt mittfältet med rutinerade spelare som Omar Milanetto, Vincenzo Italiano och Michele Marcolini och ett anfall med många intressanta spelare som Francesco Ruopolo, Aniello Cutolo och Dejan Lazaravic. Svenske Linus Hallenius finns även med i klubben och försvararen Elia Legati är en nyckelspelare. Allt annat än en playoffplats är en besvikelse.

ANNONS

4. Empoli
Farlig outsider. Francesco Tavano har återvänt och även så lånet från Napoli, Nicolao Dumitru. Har som vanligt en bra bladning mellan rutinerade spelare och unga talanger. Spelare att kolla in extra är Mirko Valdifiori och Riccardo Saponara.

5. Bari
Har ändrat mycket i truppen och bytt tränare till duktige Vincenzo Torrente. Denna upplaga av Bari har stor potential och lär finnas med i toppen. Jag gillar speciellt värvningarna av försvararen Clayton Dos Santos, Simone Sini och Alessandro Crescenzi från Roma och Fernando Forestieri från Udinese. Jag saknar en vass avslutare men Babacar kan komma att anlända från Fiorentina. Med Massimo Donatis rutin och med Forestieris magi kan laget ta sig en bra bit.

6. Modena
Intressant dark horse. Jag gillar verkligen Modenas startelva där en äntligen skadefri David Di Gennaro kommer göra en kanonsäsong. Lägg till stabile anfallaren Giuseppe Greco, snabbe Fabinho och försvarsklippan Armando Perna. Kanske kan talangen från Fiorentina, Federico  Carraro få en del chanser också. Modena kan överraska positivt. Playoff inom räckhåll.

ANNONS

7. Reggina
Har en mycket intressant och utvecklingsbar trupp med spelare som bröderna Alessio och Nicolas Viola, Alessio Campagnacci, Simone Missiroli, Giuseppe Rizzo och Daniel Adejo kompletterat med gamle Emiliano Bonazzoli som fortfarande vet hur man gör mål. Reggina känns lite labila men har hög potential. Målet är playoff.Något som definitivt är möjligt.

8. Livorno
Har ett av Serie A:s bästa anfallspar i Paulinho och Federico Dionisi vilket kan ta dem långt. Walter Novellino är en rutinerad tränare och försvaret ser starkt ut. Även om gamle Simone Barone anlänt ser mittfältet lite klent ut. Playoff-kandidat.

9. Vicenza
Vicenza har ett intressant lag och kommer säkert hitta ett eller två duktiga nyförvärv innan mercaton stänger vilket kan göra dem mer slagkraftiga. Silvio Baldini gör comeback som tränare efter två års uppehåll vilket borde betyda offensiv fotboll för Vicenza. Unge Nicola Rigoni är intressant och anfallaren Elvis Abbruscato är en garanti.

ANNONS

10. Pescara
Pescara har blivit Zeman-land. Med den tjeckiska tränaren så lär det bli offensivt så det ryker om det. Laget har många spännande unga spelare som Lorenzo Insigne och Marco Verratti kan komma att överraska, men truppen känns inte tillräckligt stark för att ta sig till playoff. Men med Zdenek Zeman vet man aldrig.

11. Varese
Har tappat sin succétränare Giuseppe Sannino och bland annat duktige anfallaren Ebagua. Många tror att Varese kommer tappa mycket men jag ser dem som ett rätt stabilt mittenlag med potential att hamna högre. Brassen Neto Pereira är kvar, Cristian Terlizzi förstärker försvaret och unga talangerna Giuseppe De Luca och Luca Pompillio är vassa. En striker saknas.

12. Verona
Klubben har inte värvat så värst mycket men räkna med enorm uppbackning från supportrarna vilket säkert räcker till ett par extra vinster. Har en tillräckligt bra trupp för att klara sig väl och kan mycket väl värva några namn innan mercaton stänger. Inlånade talangerna Marco D´Alessandro och Felice Natalino kan komma att blomma ut på Bentegodi.

ANNONS

13. Grosseto
Har ett rätt hyfsat lag med Paolo Zanetti på mittfältet och Arturo Lupoli i anfallet som intressanta nyförvärv. Ferdinando Sforzini kan säkert göra en hel del mål men försvaret är ett frågetecken.

14. Sassuolo
Hade en svag fjolårsäsong men kan kanske göra bättre ifrån sig denna säsong. Intressant att se vad nye tränaren Fulvio Pea från Inters Primavera kan göra. Sassuolo har en bra blandning mellan ungt och gammalt. Richmond Boakye från Genoa blir spännande att följa och Salvatore Bruno är en duktig Serie B-målskytt.

15. Brescia
Från Serie A till botten av Serie B? Ja, jag tror att Brescia kan få en tuff säsong. Andrea  Caracciolo, Eder, Perparim Hetemaj och Alessandro Diamanti har alla lämnat och kvar står Brescia B-lag. Dock finns det en del spännande unga spelare redo att ta över men förmodligen kommer det ta minst en säsong att återhämta sig. En återhämtning som kommer bli jobbig.

ANNONS

16. Juve Stabia
En nykomling som definitivt kan hänga kvar. Litauern Tomas Danilevicius är en garanti längst fram och lär kampera med duktiga yttrarna Nicolas Erpen och Jerry Mbakogu. Har intressanta ungdomar i truppen som Francesco Di Tacchio, Simone Zaza, Cristian Biraghi och Savio Nsereko. Frisk nykomling men håller backlinjen?

17. Nocerina
Har ungefär samma lag som tog sig upp till Serie B. Spelar en offensiv fotboll och kan överraska en del trots avsaknaden av kända namn.

18. Ascoli
Får starta med sju minuspoäng vilket givetvis lämnar dem på efterkälken från början. Jag gillar dock värvningarna av Papa Waigo och Giacomo Beretta. Alex Pederzoli kan fortfarande styra ett lag och Alessandro Romeo är stark anfallare. Det kan krävas ett mirakel att klara sig kvar men jag tror att det är möjligt.

ANNONS

19. Gubbio
Har ett väldigt ungt lag som kan få det tufft. Men talangerna saknas inte, bland annat Daniele Ragatzu, Niccolo Giannetti och Simone Benedetti har stor potential. Favorit att åka ur. Risken må vara stor men jag är inte helt säker på att det blir så.

20. Albino Leffe
Har ett lag utan några större profiler och jag tror att de får kampera i botten. Simon Laner återvänder från Cagliari och Roberto Previtali är en bra mittfältare. Det blir en kamp för att klara sig kvar.

21. Cittadella
Har rätt duktiga spelare som Thomas Herve Job, Tommaso Bellazzini, Samuel Di Carmine och Robert Maah men truppen känns tunn och försvaret vekt. Nedflyttning hägrar. Tappat skyttekungen Piovaccari.

22. Crotone
Var en sensation förra säsongen men nu tror jag på en negativ reaktion. Har en del talanger att följa som Camillo Ciano, Stefano Pettinari och Alessandro Florenzi men en bottenkandidat enligt min bedömning.

ANNONS
Publicerad 2011-08-25 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto