Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Äntligen är det snart över

Lorenzo Medici

Bara timmar kvar innan transferfönstret stänger. Jag har levt med mercaton hela sommaren och den har nästan blivit som en del av mig, men nu börjar jag tröttna. Jag vill att det ska ta slut. Jag villa analysera alla lags övergångar i lugn och ro och jag vill att det ska börja spelas fotboll. Gudskelov är det snart över.

Dessutom verkar det inte bli några toppvärvningar i sista stund. Vi lever i en ny realitet där lån med köprätt är normen och raka köp är undantaget. Det lär förstås hända en del i sista stund.

Två spelare som kan bli kvar i sina klubbar är Alberto Gilardino (Fiorentina) och Mauro Zarate (Lazio). Gilardino har hela sommaren varit på väg bort. Nu verkar det inte bli något med Genoa eller Marseille. Jag tror dock inte att Gilardino har något problem att stanna kvar i Fiorentina. Han är ett proffs, gillar klubben och har aldrig bett om någon flytt. Han vet att EM hägrar nästa sommar och kommer göra sitt jobb oavsett vilken klubb han spelar i.

Annons

För Zarate däremot är det mer problematiskt. Han är i onåd med tränare Edy Reja och det känns svårt att de skulle kunna ställa saker till rätta. Dessutom tycker Reja av taktiska skäl att det är svårt att hitta en plats i laget för argentinaren. Det finns säkert sanningar i det men det är också brist på fantasi.

Jag har svårt att se att något lag skulle hinna skaffa en flyktväg för Zarate. Arsenal har köpt andra spelare, Liverpool vill låna honom (något president Lotito helst inte vill) och Inter har siktet på Rodrigo Palacio. Ett lag som skulle kunna betala är Zenit men det är tveksamt om Zarate vill dit.

Bara timmar kvar och här kommer en liten önskelista för ikväll (jag har försökt vara lite realist). Hoppas några av dem går i uppfyllelse:

Claudio Yacob-Atalanta
Gaston Ramirez-Fiorentina
Maxi Lopez-Genoa

Annons
Mauro Zarate-Inter
Carlos Tevez-Inter
Salvatore Bocchetti-Juventus
Mario Balotelli-Milan
Lassana Diarra-Milan
Riccardo Montolivo-Napoli eller Roma
Amauri-Palermo
Fernando Gago-Palermo
Sergio Floccari-Parma
Miralem Pjanic-Roma
Simon Kjaer-Roma
Fernando-Roma
Giovani Dos Santos-Udinese

Sedan få det ju gärna komma en del överraskningar.

*****

Gårdagens transfers:

MICHAEL BRADLEY Mittfältare (Mönchengladbach-Chievo)

Mittfältare som både är passningsskicklig och grovjobbare. Smart värvning.

Transferbetyg: 6,5

ELJERO ELIA Mittfältare (Hamburg-Juventus)

Väldigt spännande värvning. Likt Lamela är Elia inte “färdig” och ingen garanti men potentialen är enorm hos holländaren. Ibland måste man våga. Kan bli en fullträff.

Transferbetyg: 7,5

DIEGO FORLAN Anfallare (A.Madrid-Inter)

Med tanke på det billiga priset är detta ett rejält fynd. Kanske inte exakt vad Inter behöver men Forlan är komplett anfallare som kan användas i olika roller och han levererar nästan alltid. Ett proffs.

Annons

Transferbetyg: 7,5

 

 

Publicerad 2011-08-31 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto