Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forlan-gate och Serie A-revised (20-16)

Lorenzo Medici

Diego Forlan missar de sex första matcherna i Champions League. Forlan spelade i den tredje omgången av Europa League vilket innebär att han nu är cup-tied för Inter i Champions League. Men bara eftersom Atletico Madrid till slut kvalificerade sig för gruppspelet. Hade de åkt ut precis som Palermo gjorde hade han kunnat spela i C.L. Att jag tar upp Palermo som exempel är för att dra parallelen med Antonio Nocerino som nu alltså kan spela för Milan i Champions League.

Men det stora misstaget Inter gjorde var att de inte var medvetna om detta och skrev in Forlan på sin C.L-lista. En lista som inte går att ändra i efterhand. Så istället för att ersätta uruguayaren med t ex Luc Castaignos missar nu Inter både Forlan och Castaignos i C.L-truppen. Detta lär med rätta gjort president Massimo Moratti väldigt förbannad.

Detta är ett bakslag för Inter både ur sportslig och pr-mässig synpunkt. Forlan hade gjort gott i Champions och detta pinsamma misstag lär ge onödigt eko i fotbollsvärlden. Forlan får nu vänta och hoppas att Inter tar sig vidare från gruppspelet och hoppa på Champions League-tåget efter jul.

Annons

Nu när mercaton är över tänkte jag göra om mitt serie A-tips. Förutsättningarna har förändrats. Här kommer första delen av Serie A-revised 2011/2012. Inom parentes är den placering jag tippade dem för två veckor sedan.

20. NOVARA (16)
Jag tippade att Novara skulle klara sig kvar men när bottenkonkurrenterna förstärkte bleknade Novaras mercato. 19 matcher på konstgräs och en underbar Marco Rigoni kan räcka en bra bit men truppen känns för svag. Min magkänsla säger att Novara kommer klara sig ganska bra men min hjärna säger att namnen i truppen inte räcker. Det känns fel men jag tippar dem jumbo.

19.CAGLIARI (15)
Varje säsong är det lag som åker ur som man inte riktigt trott ska åka ur. Förra säsongen var det Sampdoria och denna säsong tänkte jag först att det skulle bli Catania. Men Sicilien-klubbens mercato blev till slut alldeles för bra för att jag ska tro att de får lämna Serie A. Mitt nya val blir därför en annan ö-klubb, Cagliari.

Annons

Startelvan ser i och för sig rätt bra ut med energiknippet Radja Nainggolan, Sardiniens Maradona, Andrea Cossu, mittfälts-kloke Daniele Conti, hyfsade försvararna Davide Astori och Michele Canini. Brasseduon Nené och Thiago Ribeiro är båda bra spelare men frågan är om någon av dem är en 10-målskytt. Truppen är lite tunn och blir några nyckelspelare skadade kan raset komma fort. Cagliari kan definitivt bli årets Sampdoria.

18. CHIEVO (19)
Chievo har förstärkt street-smart med spelare som t ex Alberto Paloschi och Michael Bradley och behållit viktiga pjäser som Marco Andreolli, Stefano Sorrentino och Sergio Pellissier. Jag brukar alltid tippa Chievo på nedflyttningspalts och blir lika blåst varje gång. Men jag är tveksam till tränare Domenico Di Carlo och jag saknar spets i truppen. Det finns få spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Jag tror de gör upp om den sista nedflyttningsplats med Lecce och Siena. Di Carlo åker ur igen?

Annons

17. SIENA (17)
Jag gillar delar av Sienas mercato. De har skaffat en duktig playmaker i Gaetano D´Agostino, en löpvillig ytter i Daniele Mannini och förstärkt anfallet med talangfulle Mattia Destro och opportunistiske Pablo Gonzalez. Dessutom tror jag Giuseppe Sannino är en vettig tränare och Emanuele Calaio verkar vara på gång att lyckas i den högsta serien. Siena kommer säkert ta en hel del poäng på hemmaplan och det kan räcka till att de klarar sig kvar.

16. LECCE (20)
Lecce förstärkte smart sista dagarna på mercaton med Juve-duon Cristian Pasquato, Manuel Giandonato och Udineses Luis Muriel. Jag tror på Esuebio Di Francesco som tränare och misstänker att det kommer spelas offensiv fotboll på Via del Mare denna säsong. Med ett mycket svagt mittförsvar, många spännande inlånade spelare och en Zeman-skolad tränare kan det bli en svängig säsong för Lecce. Anfall är bästa försvar?

Annons
Publicerad 2011-09-04 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto