Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napoli menar allvar och Gasperinis självmål

Lorenzo Medici

Napoli inledde med en seger igår mot Cesena och det var viktigt med en bra start. Napoli menar allvar, de är en scudetto-aspirant på riktigt. Under sommaren hade jag dem som en tänkbar scudetto-vinnare men fegade ur när jag väl sedan skulle tippa slutställningen. Jag tänkte nog att de kommer få de tufft att både jaga en scudetto och spela Champions League-spel men jag börjar tro att de kommer klara det bra. Kanske får Club Calcios eminente producent Per-Jarle Heggelund rätt till slut. Jag är beredd att hoppa på hans tips.

 I början av sommaren skrev jag att det var bäst för Inter om de sålde Wesley Sneijder. Få höll med. Knappt jag själv. Men jag anade att det skulle bli problem med tränare Gian Piero Gasperini och i vilken roll som Sneijder skulle komma att användas i. Nu säger Gasperini att han ser Sneijder som en anfallare med kvalitéer att ta hand om flera offensiva positioner. Anfallare? Jag skulle säga att Sneijder är en klockren mittfältare som kan ta hand om många offensiva positioner.

Problemet är väl balans. Gasperini vågar inte riktigt köra med en trebackslinje och ett tremanna-anfall samtidigt som han spelar Sneijder på mitten. Fel säger jag. Antingen litar du på att Inter är så pass bra att de visst klara det eller ändrar du om till en fyrbackslinje, 4-3-3. Varför skulle inte Sneijder klara av att ta en roll likt Xavi eller Iniesta i Barcelona?

Annons

Om Sneijder och Pazzini börjar på bänken ikväll mot Palermo och Inter tappar poäng så kan ni lita på att de kommer börja snackas.

Publicerad 2011-09-11 12:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto