Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napolis hjältar & Inters inferno

Lorenzo Medici

Napoli gjorde en fantastisk insats när de lyckades ta en poäng mot Manchester City. De löpte den heroiska linan ut. Det var en match med ett enormt spektra mellan två lag som älskar att trycka på den offensiva gaspedalen. City hade mer bollinnehav och skapade mer, speciellt i första halvlek, men oavgjort var ett rättvist resultat.

Napoli hade fullt sjå med att ta hand om starke Edin Dzeko och livsfarlige Sergio Aguero, David Silva och Samir Nasri var kreatörer och Yaya Toure var  bäst på plan. Men Napolis försvar var alltid på tårna och redde ut det mesta med ett enormt hjärta.

Paolo Cannavaro var en försvars-gladiator, Salvatore Aronica och Hugo Campagnaro följde efter och även om de ibland var tvungna att ta till oschyssta medel låg de nästan alltid rätt i positionerna. Mittfältet slet hund med Gökhan Inler och Walter Gargano. Juan Zuniga var ett perfekt drag av tränare Walter Mazzarri och Cristian Maggio var briljant i båda riktningarna.

Annons

När Napoli ställde om till anfall var de alltid farliga, Ezequiel Lavezzi hade ett drömskott i ribban, Marek Hamsik hade en volleyträff undanröjd på mållinjen och Edinson Cavani var iskall målskytt. Detta var en poäng som gav bekräftelse på att Napoli klarar sig utmärkt i dessa sammanhang och att de definitivt kommer vara med och slåss om de två första platserna.

En intressant detalj i matchen var när man bytte ut Lavezzi. Laget blev mer kompakt men slutade inte att anfalla. Självklart betyder det inte att laget är bättre utan honom men det visade på att Napoli kan spela på olika sätt och klara sig utan Lavezzi om det nu skulle vara så. Så var det inte förra säsongen. Detta Napoli har alla krafter att jaga en scudetto och klara sig bra i Champions League. Så bra trupp har de.

Medan Napoli stiger mot skyn faller Inter allt djupare ner i helvetet. Förlust på hemmaplan mot Trazbonspor. Inter har inte börjat en säsong så här illa på 90 år. Mot turkarna var det så långt mellan lagdelarna att man hade kunnat haft två Woodstock-festivaler mellan dem.

Annons

Wesley Sneijder startade utåt mot en kant men drog sig inåt plan (på eget initiativ?). Han försökte åtminstone men kändes ofta som en predikant i öknen. Mauro Zarate visade lite mer än i söndags men har fortfarande enorm prestationsångest, Giampaolo Pazzini och Diego Milito missade chanser och Riccardo Alvarez var ingen större inhoppande lösning.

Tränare Gian Piero Gasperini satsade på en fyrbackslinje till denna match men problemen är större än så. Det finns ingen röd tråd i spelet och ingen verkar säker på vad han ska göra. Det liknar ingenting av det bästa som Gasperini producerade i Genoa.

Det finns en dysfunktion i detta Inter som även går längre än till Gasperini. Allt sattes igång med Rafa Benitez och sedan har sten efter sten satts på fel plats. I slutet av mercaton blev man desperata på att hitta anfallsspelare som kunde ersätta Samuel Etoo och glömde kanske av att hitta ytterligare kvickhet och skicklighet till mittfältet utöver Andrea Poli. Dejan Stankovics och Esteban Cambiassos karriärer pekar inte längre uppåt.

Annons

Problemen för Inter är stora och tränare Gasperini har sin del i det men han ska inte lastas för allt. President Massimo Moratti har t ex också sin del i det hela. Men Gasp sitter löst och kanske är det bäst att inte vänta för länge med att hitta en ny tränare. Både Palermo och Cagliari väntade inte alls utan bytte tränare innan säsongen ens hann börja. Båda vann sina premiärer.

Gasperini är kanske värd mer tid och kanske är det bara att ställa till mer oreda att byta tränare redan nu. Men jag kan inte hjälpa att jag tror att Delio Rossi skulle vara en väldigt bra lösning för detta Inter.

Publicerad 2011-09-15 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto