Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Apokalyps Inter

Lorenzo Medici

Falluckan är öppnad. Inter försvinner allt längre ner i det blåsvarta mörker som har öppnat sig. En poäng på tre matcher (fyra matcher om vi räknar med Trazbonspor), dålig rörlighet, inga röda trådar i spelet och svajigt försvarsspel.

Naturligtvis är tränare Gian Piero Gasperinis timmar räknade. Inter har alltså tagit en poäng mot Palermo, Roma och Novara. När kvällens matcher är spelade har Cagliari mött exakt samma motståndare och de har redan sex poäng. Kanske säger det ingenting, kanske säger det allt.

Mot Novara var det ännu sämre än tidigare. Trebackslinjen var om möjligt ännu osäkrare, offensiven helt fri från överraskningsmoment och mittfältet var långsamt. Diego Milito rörde sig som en gravid elefant och verkade veta om att han bara fanns med i startelvan för att det är  Gasperini som tar ut laget. Diego nummer två (Forlan) kändes vilsen och lyckades inte ens med de enkla sakerna.

Annons

Giampaolo Pazzini hoppade in och visade i all fall lite “rabbia” men hade siktet fel inställt. Mauro Zarate hoppade in och gav lite fart men används bara som nödlösning och känns inte homogen ännu med övriga laget. Esteban Cambiasso verkade plötsligt blivit pensionär och Wesley Sneijder springer mest runt och försöker få liv i sig och laget. Men lyckas inte.

Inter har tre mycket bra mittbackar i Lucio, Walter Samuel och Andrea Ranocchia men alla blir så väldigt mycket sämre i en trebackslinje. Javier Zanetti går egentligen inte att hacka på men även han blir äldre och Yuto Nagatomo blev kanske lite överskattad i våras. Det finns egentligen ingenting som funkar just nu med detta Inter. Det finns inget positivt att bygga vidare på till nästa match.

Att Gasperinis kostym inte passar in i ett storlag börjar bli uppenbart. Precis som Luigi Del Neri verkar han mest lämpad att ta hand om ett lite mindre lag där han kan bygga sitt spelsystem och precis som Del Neri har han inte lyckats vara tillräckligt flexibel och anpassa sina idéer till materialet.

Annons

Men Inters problem ligger även bortom Gasperini. Allt började väl egentligen i och med Jose Mourinhos avsked. Han lämnade en trupp som hade vunnit allt. En trupp som blev mätta och äldre. Rafa Benitez funkade inte och Leonardo funkade inte. Men man skulle även gjort större förändringar i truppen redan förra sommaren. Självklart skulle man gått hårdare fram för att värva t ex Alexis Sanchez under januari.

Denna sommar har man försökt få in nytt blod i truppen men när det är stökigt hemma och man köper nya grejer så blir det ännu stökigare. De där lyxmöblerna passar inte ihop med de andra. Inget är programmerat, det är inte klubben som sett till att det händer saker utan man har agerat efter det att det hänt saker. Idag står man där med en vilsen tränare, ett föråldrat mittfält, en förvirrad Sneijder, en instabil backlinje och med nyförvärv som man inte lyckats integrera.

Annons

Det ska dock sägas att detta apokalyptiska Inter förlorade mot ett bra lag. Novara är inget skämt. De är inget Åshöjdens BK. Det är ett lag som är byggt med struktur och viss finess. Marco Rigoni bekräftade allt jag sagt om honom tidigare och likaså Andrea Mazzarani och Takayuki Morimoto.

Andrea Lisuzzo var dock en positiv överraskning. Så mycket klass och hjärta trodde jag inte det fanns hos 30-åringen. Han var ungefär vad Giulio Migliaccio blivit för Palermo. Att det skulle vara en skam att förlora mot Novara på deras konstgräs är att inte ge Novara den respekt de förtjänar. Inters problem ligger hos dem själva.

Tisdagen den 20 september 2011 var en av de vackraste kvällarna i Novaras fotbollshistoria. För Gasperini var det en av de mörkaste.

Publicerad 2011-09-21 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto