Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Visst kan Juventus vinna scudetton

Juventus är nästan allas outsider till scudetton. Milan är favoriter och Napoli har växt till sig som andrahands-favoriter. Även om jag fortfarande kan se att både Milan och Napoli absolut kan vinna scudetton skulle jag vilja påstå att Juventus har minst lika stor chans. Jag har tänkt en del på detta och jag tror att de är fullt kapabla att vinna redan nu.

Antonio Conte är rätt tränare, Andrea Pirlo har fått en nytändning, försvaret verkar hålla, nya arenan verkar bli deras borg och de har många offensiva alternativ. Milan har startat svagt och ligger redan fem poäng efter och framförallt har de så mycket skador att det nästan är omöjligt att det inte får fortsatta negativa effekter för deras närliggande framtid.

Inter är lost in translation och även om Ranieri skulle få ordning på laget känns det som att det finns djupare problem som man inte löser i en handvändning. Roma är ett projekt som ännu inte funkar. Napoli har egentligen alla förutsättningar för att vinna men det återstår att se hur laget kommer kunna hantera pressen och bemästra både Champions League och liga-spel.

Juventus har bara ligan att tänka på och de har en hyfsat komplett trupp. Scudetto-favorit? Javisst.

*****
Ranieri är ny tränare för Inter och Gasperini har lämnat. Nu har Gasp uttalat sig och undrar varför Inter valde honom om de ändå inte trodde på hans sätt att spela. Gasperini hade två spelare som han önskade sig. Ezequiel Lavezzi och Rodrigo Palacio. Något som hade kunnat sponsras med försäljningar av Wesley Sneijder och Sulley Muntari. Om Gasperini hade fått som han velat hade det nog sett annorlunda ut idag.

Jag håller med honom. Om man nu väljer Gasperini som tränare ska man göra det fullt ut, annars kan man lika gärna strunta i det. Nu har det mest blivit en röra. Lavezzi har en utköpsklausul så det hade inte varit ett omöjligt köp.

Detta stärker också min tes om att det aldrig skulle funka med Sneijder och Gasperini. Jag tyckte Zarate var ett spännande och vasst nyförvärv men om han aldrig var Gasps val så hade det aldrig funkat. Som jag sagt tidigare, Inters problem går även bortom Gasperini.

****
Idag fortsätter Serie A med nya härliga kamper. Ranieri gör debut som Inter-tränare borta mot Bologna. Kortsiktigt är han nog en bra lösning. Långsiktigt, nja tveksamt. Intressant att se om hans inträde kan få direkt effekt.

Stephan El Shaarawy får nog fortsatt förtroende efter sitt positiva inhopp i veckan. Mest för att skadeproblemen är gigantiska för Milan. Cesena på hemmaplan är i vanliga fall en rätt given trepoängare för MIlan. Men det finns inga givna trepoängare i Serie A längre. Med tanke på alla skador i Milan och att Cesena ändå spelat hyfsat kan det bli en jämn historia.

Napoli åkte på pumpen i veckan mot Chievo. Med deras fina nyförvärv som ska kunna backa upp stjärntrion så är det på sin plats att kunna vila en och annan spelare ibland. Men att vila Edinson Cavani, Marek Hamsik och Gökhan Inler samtidigt som Ezequiel Lavezzi inte var tillgänglig är väl ändå en överdrift? Resultatet blev ju därefter också.

Nu tar man emot Fiorentina med en Stevan Jovetic som hittat tillbaka och självklart finns Inler,Hamsik, Lavezzi och Cavani med från start igen. En mycket intressant match på papperet.

Fjärde omgången är på väg!

Publicerad 2011-09-24 kl 09:29
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons