Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bleka omgångens helg

Lorenzo Medici
Ibland ser det ut så här. Få toppmatcher, ingen vidare underhållning. Det kan man leva med. Inte minst när man vet att kommande helg innehåller många godbitar. 

Det var en omgång där Inter och Roma fick lite luft efter att nästan ha kvävts. Hade någon av dem förlorat hade det verkligen varit tungt. Roma besgerade ett blekt Parma utan något större skönspel men denna gång var det bara tre poäng som räknades.

Pablo Osvaldo som inte riktigt fungerat har nu ändå gjort två mål på två matcher. Hans mål mot Parma avslöjade det han är bäst på. Ligga centralt och avsluta. Kanske vore det värt att fundera på för Luis Enrique att använda honom och Totti längst fram med en offensiv mittfältare (Pjanic eller Lamela) bakom dem. På det viset skulle han kunna spela med Gago, De Rossi, Pizzarro (Pjanic) som mittfältstrio. Bara en idé. 

Annons

Juventus lyckades “bara” få med sig en poäng mot Catania. Känns ändå okej för dem. Catania på bortaplan är okej. Tycker dock att Antonio Conte kanske kunde låtit Eljero Elia fått göra sin debut från start på hemmaplan istället. Att starta på ett regnigt Massimino känns inte som holländarens bästa förutsättningar.En bra spelare ska i och för sig leverera överallt. Tänkte mest på hans fortsatta självförtroende.

Milos Krasic är fortfarande bara en halv spelare av vad han var förra hösten. Han gör en del vassa saker men också en del katastrofala saker. 

Atalanta är verkligen månadens lag. Tre segrar och en oavgjord hittills. Laget fungerar som en klocka. Utan minuspoängen hade de varit klara serieledare.

Jag tycker verkligen att de där målchansutvisningarna är ett problem. Som när Dario Dainelli åkte ut mot Chievo. Han råkade haka i Sergio Pellissier lite grann vilket ledde till straff och utvisning. Dubbel bestraffning för något som är mer av olycksbetonad art än hårt spel. Känns hårt. Det är inte lätt att vara försvarare idag. 

Annons

Nästa helg möts de fyra lag som jag tror är de enda som i teorin kan vinna scudetton. Kan det bli bättre? Kanske var den bleka omgångens helg bara lugnet före stormen.

Publicerad 2011-09-26 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto