Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"The Montolivo situation"

Lorenzo Medici

Han skulle ha blivit deras bandiera men blev till slut ett problem. Efter många väldigt fina år i Fiorentina verkar nu sagan Montolivo få ett ovärdigt slut. Vi tar det från början.

Riccardo Montolivos kontrakt med Fiorentina går ut nästa sommar och han kan börja förhandla med klubbar redan den 1 februari 2012. Innan den här sommaren ville Fiorentina förlänga kontraktet, men inte den androgyne elegante mittfältaren. Allt verkade solklart att han skulle säljas till en annan klubb. Men ingen hade råd, eller Fiorentina satte ett för högt pris. Välj vilket ni vill. Ingenting hände och Montolivo blev kvar. Problem förstås.

Fiorentina verkade tro att de skulle kunna övertala honom att skriva på efter sommaren, men ytterligare en gång nekade Montolivo. Vilket gjort Fiorentina irriterade. Bakom kulisserna är det inte omöjligt att det ligger en överenskommelse mellan Montolivo och Milan till nästa sommar. Fiorentina har haft i tankarna att ställa mittfältaren åt sidan men eftersom de inte har någon riktigt bra ersättare har de än så länge valt att inte göra det.

Annons

Den hårda vinden riskerar dock att bli en orkan. Montolivo har redan blivit mordhotad av egna fans på nätet och atmosfären kring honom på Artemio Franchi riskerar att bli ohållbar. Allt detta borde Fiorentina ha förutsett redan i somras. Det hade varit bättre att sänka priset aningen och hitta en köpare. Nu riskerar man att rea ut honom under vintermercaton och kanske tvingas ta emot någon spelare som delbetalning. Eller ännu värre, förlora honom gratis nästa säsong.

Att Montolivo vill lämna Fiorentina är lite trist men inte helt ologiskt. Ända sedan Cesare Prandelli lämnade har klubbens riktning tappat fart och att de skulle vara på väg mot några titlar eller spel i Champions League har känts fjärran. Montolivo vill vinna nu. Han vill spela i Champions League nu. Detta måste man förstå. Samtidigt så håller Fiorentina på att bygga upp något intressant igen.

Annons

Men Montolivo är från Caravaggio, en provins utanför Bergamo. Han är uppväxt i Atalanta. Han är ingen tvättäkta Viola-bandiera. Han kan inte känna för Fiorentina som Totti gör för Roma. Då hade det säkert varit annorlunda.

Jag hade gärna sett honom som Fiorentinas fanbärare. Det hade varit snyggast så. Men jag förstår att det inte kommer bli så. Jag hoppas att Montolivo slipper trakasserier (han har ju egentligen inte gjort något fel) och att Fiorentina kan få en värdig ersättning under januari.

Ibland blir det inte som man vill eller hade hoppats. Men det borde Fiorentina vetat redan i somras.

******
Samir Handanovic räddade en poäng till Udinese borta mot Celtic. En viktig sådan. Tommaso Rocchi är bara ett ifrån 100 gjorda Lazio-mål. Han borde ha gjort det igår när han nickade utanför i ett friläge. Lazio blev rånade på en straff. Visst, Sculli kastar sig men efter att ha blivit tydligt dragen i tröjan. Tyvärr var en domaren en viktigpetter.

Annons
Publicerad 2011-09-30 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto