Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pastor Conte har fått Juve att tro

Juventus är ett hungrigt lag. De käkade upp Milan igår. Hård press, massor med löpningar och snabba omställningar. Juventus spel är lite som Antonio Conte var som spelare. Massor av “grinta”. Just Conte måste tilldelas mycket av segern igår.Han har fått laget under sina vingar, fått dem att jobba hårt, tro på sig själva och spela som han vill. Dessutom är han taktiskt skicklig. Hans 4-1-4-1 gjorde att Juve vann mittfältskampen mot Milan utan att tappa kvalité framåt.

ANNONS

Juves mittfält utgår ifrån Andrea Pirlos magiska fötter och med Claudio Marchisio och Arturo Vidal som sköter löpandet (och massor av annat ska sägas). Framåt har man spetsat det med Mirko Vucinics överkursteknik och klass. Det som kanske inte funkade perfekt igår var väl yttrarna. Simone Pepe gjorde i och för sig ytterligare en gedigen insats men fortfarande är Milos Krasic en skugga av sig själv.

Tur att både Stephan Lichtsteiner och Giorgio Chiellini löpte sig blåa från sin ytterbackspositioner. Att sätta Chiellini på ytterbacken istället för Fabio Grosso var ett smart drag av Conte och det var nog inte sista gången vi såg honom i den positionen.

Conte vann verkligen matchen i matchen mot sin kollega Massimiliano Allegri. Milan-tränaren agerade ovanligt segt på bänken och gjorde ingenting för att förändra matchbilden. Alberto Aquilani och Stephan El Shaarawy satt fast på bänken fastän deras kreativitet kanske hade behövts. Att försöka förändra med Urby Emanuelson istället för Antonio Cassano kändes inte övertygande.

ANNONS

Även om Milans största problem heter skador så tycker jag ändå att matchen igår (och även innan dess) visar på att Milan har problem på mittfältet. Det går lite för långsamt och det finns för lite kreativitet.

Frågan är hur man mentalt tar sig vidare efter en sådan förlust igår där man knappt skapade en målchans och var så pass mycket sämre än sina motståndare. Kan man intala sig själva att man fortfarande har ett lag som kan ta sig långt (typ final) i Champions League och vinna en till scudetto? Måste man inte återvända till mercaton i januari trots allt?

Medan Juventus och Napoli känns som Italiens modernaste och fräschaste lag för tillfället får Milan gå till landslagsuppehåll med en del att fundera över.

Publicerad 2011-10-03 kl 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto