Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu är det väl Tv-revolution på gång?

Lorenzo Medici

Ni känner fömodligen till historien om pubägaren Karen Murphy och hennes strid mot Sky Sports. Kvinnan som fick rätt av EUs domstol. Istället för att köpa ett dyrt abonnemang av Sky för att visa Premier League-matcher på hennes pub (som ironiskt nog går under det patriotiska namnet The red, white and blue) så skaffade hon en dekoder med ett grekiskt abonnemang. Tio gånger så billigt.

Nu ska ärendet upp ytterligare en instans men frågetecknen om vad som kan komma att hända börjar redan surra runt. Vilka blir dominobrickorna? Är detta ett TV-rättigheternas Bosman? Risken blir ju nu att priset på försäljningen av rättigheterna till Premier League utomlands kommer sjunka. Eftersom Premier League står i en klass för sig när det gäller att sälja sin produkt så är det främst de som kommer att undermineras av detta.

Det är dock inte helt lätt att förutse vad som kommer hända och detta scenario är ett antagande. Men det är ett  antagande som nu är vedertaget av hela fotbolls-Europa. Jag tycker att mycket av den moderna fotbollen är av godo men det finns också fallgropar och när saker och ting börjar nå sitt klimax kan det börja svänga åt en längtan till det gamla. I England har vi redan sett prov på många demonstrationer mot den moderna fotbollen. Italien ligger fortfarande långt efter. De har ännu inte hamnat där. Förhoppningsvis hinner de lära sig av misstagen.

Annons

Sky Sports menar på att detta bara kommer leda till sänkt kvalité och skada konsumenten i längden. Lätt att säga av dem som tjänar massor av pengar. Men säg det till dem som har det tufft i dagens ekonomiskt pressade läge och som försöker driva en pub och få det att gå runt.

Vems är fotbollen egentligen? Har inte TV-bolagen styrt tillräckligt när det gäller  fotbollens ekonomiska (och därmed även till viss del sportsliga) villkor. Kanske är det dags för folket att ta tillbaka en del av fotbollen. Ett nej till den moderna fotbollen som blir verklighet.

Åtminstone kan det vara ett tydligt budskap att hit men inte längre. Vi vill inte ha en omgång utspridd på tio olika starttider. Vi vill faktiskt kunna skilja på EA sports och verklighet. Kanske är det inte bara en TV-rättighets-revolution på gång, kanske är detta början på ett uppdämt missnöje över fotbollskulturens urholkning som kommer brisera. Men hur, var och när? Det vet jag inte.

Annons

Men det ligger någonting i luften.

Publicerad 2011-10-07 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto