Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Några namn inför vintermercaton

Lorenzo Medici

Juraj Kucka som är klar för Inter till sommaren kommer med stor sannolikhet anlända till klubben redan i januari. Precis som man gjorde med Andrea Ranocchia förra vintern. Annars tittar Inter mest på spelare till nästa sommar. Lucas (Sao Paolo) är ett hett namn.

Milan behöver förstärkning till mittfältet och kommer säkert försöka igen med Fiorentina och Riccardo Montolivo. Fiorentina inser antagligen att det är sista chansen att kunna få ut någonting för landslagsmittfältaren. Senaste ryktet är att Urby Emanuelson skulle kunna ingå i en delbetalning.

Juventus behöver framförallt två spelare. En mittback och en vänsterback. Brassen Rhodolfo ska enligt rykten ligga nära en flytt till Juventus. Rhodolfo är en stark och skicklig mittback lite à la Lucio. Både Diego Contento (Bayern Munchen) och Aly Cissokho (Lyon) har nämnts som tänkbara nya ytterbackar. Cissoko vore väl alldeles förträffligt?

Annons

Det är inte heller säkert att Milos Krasic blir kvar. Serben har inte fått det att stämma och det sägs att Antonio Conte inte är helt nöjd. Det har pratats om ett byte med Manchester City och Aleksandr Kolarov. I så fall löser ju Juventus ytterbacks-platsen på det sättet. Om man däremot säljer honom kan de använda pengarna för att köpa loss t e x Genoas Rodrigo Palacio.

En annan spelare som kan vara på väg bort från Juventus är Fabio Quagliarella. Än så länge har anfallaren inte fått någon speltid och konkurrensen är hård. Om det håller i sig finns det garanterat en del italienska klubbar som skulle vilja ha honom i sitt lag.

Under sommaren fanns det intresse från Fiorentina och det är inte otänkbart att de skulle vara intresserade i januari också. Tanken på ett anfall med Quagliarella, Jovetic, Gilardino, Cerci och Ljajic gör enligt mig Fiorentina till ett lag för topplaceringar.

Annons

Fiorentina har även anfallaren Modibo Maiga från Souchaux under sin lupp.

Palermo har redan gjort klart med argentinaren Franco Vazquez till efter jul, en mycket intressant spelare som mycket väl kan vara ett fynd. Bara en lite brasklapp. Positionen. Vazquez är lite av en trequartista-typ och i Devis Mangias 4-4-2 kan det bli svårt att hitta rätt plats för Vazquez.

Palermo är också ute efter Padovas unge Ousmane Drame. Senegalesen kan spela på flera offensiva positioner och har stark fysik för sin ålder. Även Arsenal och Fiorentina har tidigare visat intresse.

Lazio ville under sommaren värva Cagliaris Davide Biondini och kanske kommer de försöka i januari igen. Det bästa för Lazio är kanske ändå att vänta till sommaren 2012 då hans kontrakt går ut. En mittback är dock av större betydelse att hitta för Rom-klubben. Brassen Rafael Toloi är ett namn som tidigare varit uppe och som nu åter dykt upp.

Annons

Roma tittar på ytterbackarna  Dennis Aogo (Hamburg) och Cesar Azpilicueta (Marseille).

Napoli lär inte agera under vintermercaton om inte några skador dyker upp. Däremot har de redan börjat sondera terrängen angående Udineses Pablo Armero och Mehdi Benatia till nästa sommar. Klubbarna har bra samarbete och brukar komma överens.

Publicerad 2011-10-08 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto