Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Den tyske exorcisten

Det krävdes en tysk för att bryta Edy Rejas förbannelse. Miroslav Kloses mål på övertid gav Lazio-tränaren hans första seger mot Roma någonsin. Att den uteblivna segern mot Roma har tyngt honom syntes tydligt på hans segerjubel efter matchen.

ANNONS

Det var ett annorlunda derby. Det var en stad som bara dagen innan stod i brand av människor som tröttnat på girigheten som råder och som agerat med våldsamhet. Därför var det extra skönt att det blev ett ganska lugnt derby. Åtta arresterade och alla portade från framtida matcher på 2-3 år. Inga kravaller.

Själva matchen var bra. Inget spektakulärt, men bra. Två jämna lag som försökte lista ut sätt att vinna på. Roma var snabbast på att hitta en lösning. Miralem Pjanic gjorde som förra veckan och skarvade elegant fram till Pablo Osvaldo som lätt kunde göra 0-1 till Roma.

I början av andra halvlek kom sedan matchens avgörande punkt. Straff till Lazio och utvisning på Simon Kjaer i samma moment. Det var en svår situation. På något sätt tycker jag att det var straff och ändå inte. Eller kanske straff men ingen utvisning.

ANNONS

Om du frågar en Roma-supporter skulle han säkert svara att det inte var någon straff och att Cristian Brocchi filmade. Medan t ex de flesta italienska fotbollstidningar tyckte att det var både straff och utvisning. Förmodligen agerade domare Tagliavento efter regelboken. Kanske är det just den det är fel på. Regelboken.

Kjaer är tydligt där med armen och kladdar på Brocchi. Att det sedan får honom att falla så teatraliskt är tveksamt. Jag tycker det är en knepig situation. Det som jag tycker brister är att det blir dubbel bestraffning i sådana situationer. Straff och utvisning för klar målchans (frilägesutvisning finns inte längre).

Den här regeln kom till eftersom försvararna satte i system att dra ner spelare som hade fri lejd till att göra mål och komma undan med ett gult kort och jag kan förstå själva idén med regeländringen. Det är bara det att den slagit för hårt åt andra hållet.

ANNONS

För min del skulle man kunna nöja sig med att om det sker i straffområdet så blir det straff och gult kort. Sker förseelsen utanför straffområdet och spelaren är helt fri så blir det rött kort. Visst, straffen kan missas och man har då varken gjort mål eller fått en motståndare utvisad men det är svårt att hitta en perfekt lösning.

Lazio missade inte sin straff och Kjaer slapp inte undan sin utvisning och i längden blev det kanske det som fällde avgörandet. Lazio pressade på och skapade fler chanser med en man mer. Klose hade en nick i ribban och Djibril Cissé hade en dundrande volley i stolpen.

Roma stod ändå upp bra och vaskade till och med fram några vassa chanser. Till slut var det ändå den omutlige tysken som avgjorde. Fri från derbyfrossa och full av rutin var han iskall i matchens sista skälvande sekunder. Han befriade sin tränare från hans demoner. Reja kommer nog vara evigt tacksam.

ANNONS

För övrigt tycker jag mig se en intressant framtid för båda Roma-lagen.

Publicerad 2011-10-17 kl 10:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto