Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ranieri gjorde rätt & Pinturicchios avsked

Claudio Ranieri gjorde inte som jag trodde men han gjorde rätt. Istället för att ändra i spelsystemet och använda sig av en mer defensiv uppställning med en anfallare mot Lille behöll han en 4-3-1-2 uppställning med en återvändande Wesley Sneijder i trequartista-rollen.

ANNONS

Ett mycket viktigt och rätt beslut av flera anledningar. Jag tror att det var betydelsefullt att inte ändra spelsystem bara för att det gått lite hackigt. Att inte resignera, inte bli mer defensiv utan behålla sin grundtanke. Dessutom var det helt rätt att ge Mauro Zarate chansen från start, att ge honom det förtroendet. Något som han betalade tillbaka med en fin framspelning till Pazzinis mål. Nu hoppas jag att Ranieri satsar på trion Sneijder-Zarate-Pazzini kontinuerligt.

Det är dags för Ranieri att sätta hierarkin. Sneijder är given och Pazzini, Zarate och Forlan (när han kommer tillbaka) får rulla runt på två platser. Milito är fjärdeforward. I segermatchen mot Lille gav också försvarsspelet ett styrkebesked. Lucio var säker igen och Cristian Chivu visade att han är bättre som mittback en ytterback. Segern mot Lille ger nu Inter ett klart kommando i sin grupp och nu kan de sikta in sig på ligaspelet.

ANNONS

*****

Napoli fick med sig en poäng mot Bayern Munchen. Ett rättvist resultat. Nu får Napoli hoppas att Villarreal kan plocka poäng mot City i nästa omgång. Napoli-Manchester City i näst sista omgången kan bli helt avgörande. Det kommer bli galet.

*****

Andrea Agnelli meddelade att denna säsong blir Alessandro Del Pieros sista i klubben. Något sorgligt men ändå vettigt. Ingen spelare är större än klubben. Inte ens Totti eller Del Piero. Att behålla en spelare av nostalgiska skäl brukar inte vara speciellt lyckat. Det är dags att tänka framåt med ett liv utan Del Piero för Juventus. Jag hoppas verkligen att Del Piero själv inser att denna lösning är den bästa för alla parter. Jag slipper gärna att se en “Pinturicchio” som försöker men som inte kan leverera, jag vill att vi ska minnas Del Piero som den stora legend han är.

ANNONS

Det här är den här spelaren som jag vill minnas:

[youtubeplay id=”t0mTWaRlufc” size=”large”]

Publicerad 2011-10-19 kl 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto