Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stålmysteriet med Juventus Stadium

Lorenzo Medici

Nu har det öppnats en förundersökning kring Juventus nya arena, Juventus Stadium. Det ska tydligen vara någonting med att stålet inte riktigt håller måttet (säkerhetsrisk). Jag kan inget om stål men detta känns typiskt Italien. Antingen att man använt sig av ett felaktigt material (för att det är billigare) eller så är det helt enkelt inte sant. I Italien kan byråkratin vara som tusen intrasslade sladdar så man kanske inte ska vara förvånad över att en sån här förundersökning dyker upp.

Jag är ingen expert på sånt här men kollar man inte att allt gått rätt till medan bygget sker och precis efter att det står klart? Är det inte så det går till? Har denna förundersökning öppnats efter en besiktning av arenan? Och i så fall varför så långt efter att arenan stod klar? Borde sådant inte vara klart innan man börjar använda den? En annan teori kan vara att någon eller några vill sätta käppar i hjulet för Juventus. Störa dem. Tyvärr kan man inte förkasta den konspirationslagda teorin helt och hållet. Inte när det gäller Italien.

Än så länge så är de två närmsta matcherna mot Genoa och Fiorentina (båda är slutsålda) inte i riskzonen och det ska sägas att det är inte Juventus som kan åka dit för någonting utan de är i så fall offer i det här sammanhanget. Men om det skulle innebära att arenan måste stängas på obestämd framtid är det ju ett gigantiskt bakslag för Juventus.

Annons

Inte bara för Juventus, utan för hela den italienska fotbollen.

Publicerad 2011-10-21 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto