Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Roma vinner igen och Palermo smyger med

Palermo smyger med i toppen. Seger mot Bologna med 3-1. De kanske inte har den där höga kapaciteten att störa topplagen längre men de är bättre en någonsin på att besegra mitten- och bottenlagen. Det ger poäng. Igår såg också Josip Ilicic så där bra ut som man vill att han ska göra. Att hans fina insats kom från en mer central roll istället för på kanten som han felaktigt använts på tidigare var ingen slump. Tycker att tränare Devis Mangia visar på stor självinsikt att inte köra fast i 4-4-2 utan använda det system som passar bäst.

Abel Hernandez har sett ut som en vandrande 200-miljoners-sedel denna höst. Nu sträckte han sig efter 20 minuter. Igen. Just skadorna verkar vara hans största motståndare. Lite som Pato. Jag förstår verkligen hans tårar när han klev av. Han kände nog som jag, att det där genombrottet var på väg. För övrigt gillar jag gårdagens inhoppare Ignacio Lores, jag konstaterar (igen) att Matias Silvestre är ett lysande nyförvärv och att Eros Pisano blir bättre och bättre.

ANNONS

Palermos värvningar av Edgar Alvarez och Francesco Della Rocca har gjort få Palermo-supportrar lyckliga men Edgar Barreto har varit bra och framförallt, vem saknar Cesare Bovo och Mattia Cassani? Där gjorde man sig av med två spelare som var på väg nedåt. Så hur långt räcker detta Palermo? Jag tror att med ett par rätta nyförvärv i januari kan de kanske vara med och kämpa om Europa-League-platserna.

Roma var mot Novara återigen det spelförande laget som de så ofta varit denna säsong. Till skillnad mot de senaste matcherna så vann man. Roma var ett väldigt mycket bättre lag än Novara men det ska sägas att de levde lite farligt och hade inte Martin Stekelenburg gjort den där fina räddningen på Riccardo Meggiorinis skott (han skulle givetvis ha passat Rigoni) hade resultatet kunnat blivit något helt annat.

ANNONS

Roma kan ändå njuta av en efterlängtad seger och även av Erik Lamelas fina fötter, Miralem Pjanics framspelar-förmåga och Bojan Krkics pigga inhopp. Dessutom behöver inte Pablo Osvaldo vara någon dröm längst fram (och det är han inte heller) så länge han befinner sig i straffområdet och gör det han ska. Nämligen mål. Gör han sina 20 baljor är han värd sitt höga pris.

Allt innan 20.45 är bara förrätter till kvällens stora huvudrätt, Napoli-Juventus. Kan bli galet och helt underbart.

Däremot blir det ingen lunchmatch imorgon. Inställd mellan Genoa och Inter. Helt rätt med tanke på det som hänt staden Genua. Mina sista tankar går till de omkomna och dess anhöriga.

Publicerad 2011-11-06 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto