Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rostig återupptakt av Serie A

Det kändes som om lagen var rostiga efter landslagsuppehållet. Som att farten och modet att släppa loss inte riktigt fanns. Inter vann men imponerade inte. Mittfältet var segt och dynamiken saknades. Claudio Ranieri valde att plocka av Mauro Zarate efter bara en halvlek. Igen. Han var inte dålig utan en av de piggare. Igen.

Det är som att Zarate måste prestera på en annan nivå än andra för att förtjäna en ordinarie tröja. Är han inte fantastisk så byts han ut efter 45 minuter men om Diego Milito är kass lär han vara kvar ända till slutet. Ranieri verkar nu göra samma misstag som Reja angående Zarate och då kommer man aldrig få ut det bästa av honom. Vilket i sin tur i så fall gör den värvningen helt meningslös. Och förresten ska Joel Obi spela från start.

ANNONS

Nu blev ju Ranieris byte lyckat eftersom Zarates ersättare Ricardo Alvarez hade en fot med i båda målen men jag skulle akta mig för att luras att bytet i sig var avgörande för matchen. Segern mot Cagliari kändes lite slumpartad då deras första mål var offside. Jag är jag fortsatt tveksam till om Alvarez är Inters blivande campione. Han har definitivt klass och rör sig som en argentinsk variant av Kaka men han saknar lite snabbhet och avslutningskvalité. Hans inhopp var i vilket fall ett steg framåt jämfört med tidigare prestationer.

Jag har dock svårt att se hur detta Inter ska kunna resa sig och jaga ikapp lagen i topp. Det finns en dysfunktioni i truppen. Dels så var mercaton inte programmerad utan mer av impulsiv art. Dels är spelarna antingen trettio-plusare eller tjugoåringar och sedan har man många bra spelare men ingen storstjärna som avgör matcherna. Inte sedan Samuel Etoo lämnade och inte så länge Wesley Sneijder inte är i toppform. Jag tror att Inter får svårt att nå topp tre.

ANNONS

Nåväl en seger är alltid en seger och kan ge laget lite andrum. En stor ljuspunkt igår var dock Phillipe Coutinho. Han var pigg och gjorde ett fint mål. Jag hoppas han får mer speltid framöver för det är så man bygger upp unga potentiella storstjärnor.

****
Kvällens dubbla matcher gav stora förväntningar men slutade båda mållösa. Antiklimax. Napoli har fortsatt svårt att föra matcherna och även om Lazios Federico Marchetti gjorde ett par fina räddningar tycker jag inte att Napoli imponerar för tillfället och både Edinson Cavani och Marek Hamsik måste höja sig. Napoli spelar ungefär som ett Nba-lag. De väntar till den sista kvarten med att försöka vinna. Det funkar inte.

Lazio däremot var decimerade på grund av Miroslav Kloses skada och var säkert väldigt nöjda med en poäng. De skapade väldigt lite framåt men var stabila och disciplinerade bakåt. Det var en poäng av guld för Lazio, inte minst för att man håller avståndet till en av Champions League-plats-kandidaterna i just Napoli med sju poäng.

ANNONS

****
Milan spelade stundtals lekfullt och låg närmast segern mot Fiorentina. Dels så hade man ett mål som såg ut vara regelrätt och dels så var Alexandre Pato (såg pigg ut) otroligt nära att avgöra med ett skott i stolpen. Dessutom hade Artur Boruc minst två avgörande räddningar. Fiorentina var nog rätt nöjda med en poäng. Utan Stevan Jovetic är man rejält försvagade. Drar Juventus och Udinese nytta av sina toppkollegors kryssande idag?

Publicerad 2011-11-20 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto