Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Transfersurr

Triss i Max. Ja så kan det se ut för Milan efter jul. Tränare Max Allegri kan få tillskott i truppen av Maxi Lopez och Barcelonas ytterback Maxwell. Milan ska redan ha skaffat sig garantier för att värva Catania-anfallaren Lopez efter jul. Möjligen vill Milan vänta och se hur det blir med Carlos Tevez men det behöver inte utesluta att båda kommer. Lopez är en mer naturlig back-up för Ibrahimovic medan Tevez tillför mer spetskvalité. Maxi Lopez skulle i så fall inte bara användas som Zlatans ersättare utan kan även spela tillsammans med Ibra om det skulle behövas.

ANNONS

Eftersom Allegri och Milan inte verkar helt nöjda med Taye Taiwo har de riktat blickarna mot en ny ytterback. Enligt ryktena kan det vara Barcelonas ytterback Maxwell som är deras mål. Han lär inte bli så dyr, känner till den italienska fotbollen och staden (han har spelat i Inter) och är polare med Zlatan. Säkerligen lär Milan även försöka hitta en mittfältare under januari. Om det blir Riccardo Montolivo eller inte återstår att se. Cagliaris Radja Nainggolan ligger säkert högt på Milans lista och han skulle vara ett lysande tillskott. Problemet är att president Cellino inte kommer släppa honom billigt.

***

Juventus lär främst titta på en mittback under januari. Leonardo Bonucci har alltför ofta varit en säkerhetsrisk och man vill gärna hitta ett starkare alternativ. Brassen Rhodolfo ligger nog fortfarande i pole position men även Mads Hummels har nämnts. Sedan blir det intressant att se vad de kommer göra med Milos Krasic och Eljero Eiia. Det är tydligt att de inte ingår i Antonio Contes planer och det är spelare som man kan få bra pengar för (eller åtminstone det man lagt ut på dem) eller använda i byten. Någon ytterförstärkning är alltså att vänta. Kanske kommer de även att förstärka inner-mittfältet med någon spelare. Både Zdravko Kuzmanovic och Riccardo Montolivo har nämnts men även Lassana Diarra bör vara intressant. Sedan får de under januari återigen chansen att bli av med dött-kötts-kontrakt som Amauri, Luca Toni och Vincenzo Iaquinta. Även Marco Motta lär säljas.

ANNONS

***

Hur ska Inter agera under vintermercaton? Ska de slå på stora trumman eller ligga lågt? Enligt mig vore det smartast att ta det rätt lugnt. Möjligen kan de slå till om de kan hitta rätt spelare men de ska nog akta sig för att chansa för mycket. Spelare som Josip Ilicic och Eduardo Vargas har nämnts. Jag är tveksam till om Ilicic håller i ett storlag och att värva ytterligare en trequartista-typ (de har redan Wesley Sneijder och Ricardo Alvarez) skulle vara förvirrande. Vargas är en stor talang och en av de mest spännande spelarna på marknaden. Men han är långt ifrån någon garanti. Han kan vara den nye Alexis Sanchez men han kan också vara en ny Ricardo Quaresma.

Kanske vore det vettigare att värva brassarna Casemiro /en spelare som Milan också är intresserande av) och Lucas. Problemet med dem är priset. Men skulle jag vara Massimo Moratti och Marco Branca skulle jag hellre vänta till sommaren och hitta de rätta spelarna (och då har man mer pengar eftersom en del kontrakt går ut) än att desperado-köpa i januari. Det återstår också att se hur Inter tänker kring Wesley Sneijder. Jag utesluter inte heller att Inter är borta när det gäller Riccardo Montolivo. Trots allt är de viktigaste nyförvärven för Inter att få tillbaka Maicon, Diego Forlan, Lucio och Andrea Poli i full matchform.

ANNONS

***

Napoli kommer kanske inte vara någon stor pjäs under vintermercaton men eftersom varken Cristiano Lucarelli eller Christian Chavez duger som back-up kan man komma att försöka hitta ett bättre anfalls-alternativ än dem  och precis som Inter tittar man t ex på Eduardo Vargas. Tar man sig vidare i Champions League blir det än viktigare att förstärka. Försvarsmässigt lär de inte värva något eftersom man får tillbaka Miguel Britos och Gianluca Grava.

***

Lazio lär säkert försöka hitta en mittback under vintern men även en mittfältare eftersom Stefano Mauri har haft skadeproblem och Loik Cana inte fungerat alls. Tottenhams Niko Kranjcar skulle kunna vara ett namn men även Davide Biondini eller Zdravko Kuzmanovic.

***

Även Roma behöver hitta en mittback då både Nicolas Burdisso och Simon Kjaer är skadade. Bayern Munchens Breno eller Vedran Corluka kan vara på ingång. Man tittar även på Röda Stjärnans mittback Lee Addy. Sedan lär man försöka bli av med anfallaren Marco Borriello. Roma är precis som Inter också väldigt intresserade av Partizans jättetalang Lazar Markovic. Den som lyckas värva honom har gjort ett jättekap för framtiden.

ANNONS

***

Palermo har redan värvat två spelare till januari, Agon Mehmeti och Franco Vazquez, men kommer säkert vara en aktör på mercaton. Precis som Genoa. Zamparini och Preziosi håller sig aldrig anonyma under en mercato.

***

En spelare som troligen kommer lämna Serie B för spel i den högsta serien är Angelo Palombo. Inte minst för att öka sina chanser till att komma med i EM-truppen. Jag gissar att Fiorentina blir hans klubbadress. Viola som lär göra sig av med Juan Vargas och kanske göra ett försök på att värva Fabio Quagliarella.

Vintermercaton närmar sig med stora steg.

Publicerad 2011-12-01 kl 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto